-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalio valgiaraštis: sotu ir nekaloringa

Po švenčių dažnas mūsų trokšta sugrįžti į „doros“ kelią. Apsunkęs kūnas, o gal net keli priaugti kilogramai išduoda, jog save lepinome tikrai negailėdami. Kokius patiekalus rinktis savaitgalio pietums? Tuos, kuriuose gausu maistingų medžiagų ir nepritrūksta sotumo jausmo!
Imbierinė pomidorų ir lęšių sriuba
Imbierinė pomidorų ir lęšių sriuba / Fotolia nuotr.

Užkandžiai

Virti žiediniai kopūstai su užpilu
Receptas: Virti žiediniai kopūstai su užpilu
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 110
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 6.00 vnt. (virti)
Petražolės: 6.00 valg. š. (smulkintos šviežios)
Sviestas: 7.00 valg. š.
Džiūvėsiai: 6.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1.Žiedinius kopūstus išskirstykite žiedynais, išvirkite lengvai sūdytame vandenyje, kad būtų minkšti (apie 5 minutes), ir nukoškite.

2.Šakute sutrinkite virtus kiaušinius.

3.Žiedinius kopūstus sudėkite į indą, kuriame patiekalas bus tiekiamas, apibarstykite smulkintomis šviežiomis petražolėmis ir kiaušinių trupiniais.

4.Keptuvėje pakaitinkite sviestą, įmaišykite džiūvėsėlius, visa tai užpilkite ant kopūstų inde ir iškart tiekite.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Burokėlių traškučiai
Receptas: Burokėlių traškučiai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.6 / 66
Receptas
Ingredientai
Burokėliai: 4.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Aliejus: 100.00 ml
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 ºC temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą. Apipurškite aliejumi.
  2. Burokėlius nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Paprasčiausia tai padaryti su specialia daržovių pjaustykle. Jei neturite tokios, tiks ir bulvių skustukas ar aštrus peilis. Stenkitės, kad griežinėliai būtų kuo vienodesnio storio.
  3. Burokėlių griežinėlius išdėliokite vieną šalia kito ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Apšlakstykite trupučiu aliejaus ir apibarstykite druska.
  4. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 45–60 minučių, kol burokėliai bus traškūs. Išimkite iš orkaitės, atvėsinkite ir patiekite nedelsdami.
Suskleisti
Dietiniai vegetariški sumuštiniai
Receptas: Dietiniai vegetariški sumuštiniai
1 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.7 / 45
Receptas
Ingredientai
Duona: 2.00 riekės (mėgstamos kvadratinės formos)
Kreminė varškė: 2.00 valg. š. (mėgstamo tepamojo varškės sūrelio)
Burokėliai: 1.00 vnt. (nedidelio virto)
Avokadai: 1.00 vnt. (prinokęs)
Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg. š. - sulčių)
Saulėgrąžų daigai: (saujelė) 1.00 sauja
Gražgarstės: 1.00 sauja (saujelė)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Burokėlį sutarkuokite, apšlakstykite citrinų sultimis, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite  pipirais.
  2. Duonos riekes perpjaukite perpus, kad taptų trikampio formos.
  3. Ant duonos trikampėlio tepkite šauktą varškės sūrelio, uždėkite tarkuotų burokėlių, avokado gabalėlių,  kelias gražgarstes ir saulėgrąžų daigus. Ant viršaus dėkite kitą duonos trikampėlį ir šiek tiek paspauskite, kad  sumuštinis taptų tvirtesnis.
  4. Puikus pasirinkimas vakarienei ar dietiniams pietums. Jei norite, kad sumuštinis būtų dar sveikesnis, rinkitės viso grūdo bemielę duoną.
Suskleisti

Salotos

Salotos su karšta lašiša
Receptas: Salotos su karšta lašiša
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.8 / 32
Receptas
Ingredientai
Lašiša: 200.00 g
Salotos: 1.00 vnt. (1 didelė gūžė romėniškų salotų)
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona)
Krapai: 5.00 g (šakelė, pagal skonį)
Pomidorai: 10.00 vnt. (maži)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (džiovinta)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Medus: 5.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (pusė)
Kaip gaminti

1. Supjaustykite visas daržoves. Romėnišas salotas aš visada sulaužau rankomis (lieka visas jų traškumas ir taip greičiau :) ).

2. Pasigaminkite medaus padažą: į nedidelį indą sudėkite medų, žiupsnelį druskos, išspauskite citriną (svarbu, kad neliktų kauliukų) ir maišykite, kol medus ištirps. Tuomet supilkite alyvuogių aliejų. Sumaišykite ir pilkite paruoštą padažą ant salotų.

3. Lašišą pakepinkite su druska, pipirais ir džiovintu čiliuku.

Receptas iš tinklaraščio „Ievos receptai“

Suskleisti
Salotos su gražgarstėmis ir džiovintais pomidorais
Receptas: Salotos su gražgarstėmis ir džiovintais pomidorais
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.8 / 37
Receptas
Ingredientai
Gražgarstės: 2.00 sauja
Džiovinti pomidorai: 20.00 g (aliejuje)
Avokadai: 50.00 g
Saulėgrąžos: 1.00 valg. š.
Migdolai: 1.00 valg. š. (drožlės)
Alyvuogių aliejus: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Džiovintus pomidorus, avokadą ir sūrį supjaustykite gabalėliais.

2. Gražgarstes nuplaukite ir, jei didelės, šiek tiek suplėšykite.

3. Visus produktus dėkite į lėkštę, apibarstykite saulėgrąžomis bei migdolų drožlėmis ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Tiekite su duoniukais arba trapučiais.

Skanaus!

Suskleisti
Kuskuso salotos
Receptas: Žalios salotos su kuskusu
7 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 22
Receptas
Ingredientai
Kuskusas: 175.00 g
Vanduo: 250.00 ml
Agurkai: 1.00 vnt. (didelis)
Pomidorai: 10.00 vnt. (slyviniai)
Mėtos: 1.00 sauja (švieži lapeliai)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Fetos sūris: 270.00 g
Kaip gaminti
  1. Į nedidelį puodą supilkite vandenį ir užvirkite. Į verdantį vandenį suberkite kuskusą ir žiupsnelį druskos. Išmaišykite. Iš karto išjunkite ugnį, uždenkite prikaistuvį dangčiu ir palikite pastovėti 10–12 min., kol kuskuso kruopos bus paruoštos. Tuomet nuimkite dangtį, sumaišykite šakute ir palikite atvėsti.
  2. Brokolinį kopūstą išskaidykite žiedynėliais ir taip pat išvirkite žiupsneliu druskos pagardintame vandenyje. Atvėsinkite.
  3. Agurką supjaustykite plonais šiaudeliais, slyvinius pomidoriukus – skiltelėmis. Mėtų lapelius sukapokite.
  4. Į dubenį suberkite atvėsusį kuskusą, suberkite atvėsusius ir nusausintus brokolinių kopūstų žiedynėlius, agurkų šiaudelius, pomidorų skilteles ir kapotas mėtas. Apšlakstykite šlakeliu alyvuogių aliejaus, išspauskite citrinų sultis, pagardinkite žiupsniu druskos, pipirų ir suberkite trupintą fetą. Gerai sumaišykite.
  5. Uždenkite dubenį maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve 1–2 val. prieš tiekdamos į stalą. Skanaus!
Suskleisti

Sriubos

Šviežių pomidorų sriuba su obuoliais, salierais ir vištiena
Receptas: Šviežių pomidorų sriuba su obuoliais, salierais ir vištiena
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.9 / 42
Receptas
Ingredientai
Pomidorai: 5.00 vnt. (naminių)
Obuoliai: 2.00 vnt.
Salierai: 5.00 vnt. (stiebai)
Vištienos sultinys: 2.00 l (2 - 3)
Svogūnai: 1.00 vnt. (1 -2)
Česnakai: 5.00 skiltelės
Bulvės: 2.00 vnt. (2 - 3)
Alyvuogių aliejus: 30.00 ml
Parmezano sūris: 1.00 arbat. š. (tarkuotas - 1 porcijai)
Prieskoniai: 1.00 žiupsnelis (Druska, cukrus, penkių rūšių pipirai, šviežias bazilikas, šviežia aitrioji paprika, ciberžolė, rūkytų lašinių odelė)
Kaip gaminti
  1. Sriuba. Išverkite stiprų vištienos sultinį. Tam reiks 3-5 vištienos šlaunelių ir įvairių daržovių.
  2. Išvirusį sultinį perkoškite per sietelį, nuo kauliukų nuimkite mėsą.
  3. Morkas, salierus, bulves, svogūną, česnaką supjaustykite mažais, plonais kubeliais.
  4. Obuolius supjaustykite kuo plonesniais kvadratėliais, kad verdant jie „ištirptų“.
  5. Pomidorus supjaustykite skiltelėmis, nulupkite odeles.
  6. Alyvuogių aliejuje apkepkite pjaustytas morkas, salierus, svogūnus, česnaką, bulvių kubelius, kelis šviežios aitriosios paprikos griežinėlius.
  7. Sudėkite pjaustytus obuolius, pomidorus, rūkytų lašinių odelę ir dar porą minučių apkepkite, supilkite „stiprų“ vištienos sultinį.
  8. Sudėkite nuimtą nuo kauliukų mėsą.
  9. Užvirkite, nugraibykite atsiradusias putas. Įberkite žiupsnelį ciberžolės,  tada sriuba įgaus gražią spalvą.
  10. Paskaninkite druska, cukrumi, šviežiai maltais pipirais ir virkite ant nedidelės ugnies maždaug 30-40 minučių.
  11. Prieš patiekdami leiskiite sriubai 15-20 minučių „pailsėti“.
  12. Smulkiai supjaustykite šviežio baziliko lapelius, sumaišykite su tarkuotu „Parmezano“ sūriu.
  13. Serviruojame. Į dubenį pilame sriubytę, gausiai pabarstome sūrio ir baziliko mišiniu.
  14. Skanaukite su šilta, balta duona, tokia kaip „Ciabatta“.
  15. Rekomendacijos. Pomidorus naudokite naminius, aromatingus, gerai prinokusius. Priešingu atveju į sriubą įdėkite pomidorų pastos. Nulupus nuo obuolių ir pomidorų odeles jų neišmeskite, bet sudėkite verdant sultinuką. Pjaustant, įvairių daržovių atraižas neišmeskite, jas galite dėti į indelį ir laikyti šaldiklyje, verdant sultinius jas panaudosite. Obuolius supjaustykite kuo ploniau, jie turi sriuboje „ištirpti“. Neužmirškite lašinukų odelės, ji suteiks gardaus skonio ir aromato. Gaminkite su meile ir gera nuotaika!

Receptas iš tinklaraščio: „Dano Virtuvė“

Suskleisti
Kopūstų sriuba.
Receptas: Nekaloringa kopūstų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.2 / 229
Receptas
Ingredientai
Svogūnai: 6.00 vnt.
Paprikos: 2.00 vnt. ((saldžiosios, žalios))
Pomidorai: 2.00 vnt. ((2 stiklainiai konservuotų pomidorų))
Grybai: 250.00 g
Salierai: 1.00 vnt.
Kopūstai: 1.00 vnt.
Morkos: 3.00 vnt.
Daržovių sultinys: 2.00 vnt. ((galima ir 3 pagal skonį))
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Susmulkinkite visas daržoves;
  2. Pjaustytus svogūnus lengvai apkepkite keptuvėje su aliejumi;
  3. Į keptuvę dėkite pjaustytas saldžiąsias paprikas ir dar minutę pakaitinkite;
  4. Visą keptuvės turinį, supjaustytus kopūstus, morkas, salierą, grybus ir konservuotus pomidorus dėkite į puodą, pagardinkite žiupsneliu druskos, pipirų, įmeskite daržovių sultinio kubelius ir įpilkite 12 puodelių vandens;
  5. Ant vidutinės ugnies sriubą virkite tol, kol daržovės suminkštės.
Suskleisti
Imbierinė pomidorų ir lęšių sriuba
Receptas: Imbierinė pomidorų ir lęšių sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.7 / 59
Receptas
Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Morkos: 2.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Imbieras: 2.00 valg. š. (šviežiai tarkuotos šaknies)
Pomidorų pasta: 1.00 valg. š.
Kuminai: 2.00 arbat. š.
Paprikos: 1.00 arbat. š. (milteliai)
Kalendros: 1.00 arbat. š.
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (½)
Lęšiai: 2.00 puodelis (rudieji)
Pomidorai: 200.00 ml (trinti arba pomidorų tyrė)
Daržovių sultinys: 5.00 puodelis
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Supjaustykite svogūną, sutarkuokite morkas, supilkite alyvuogių aliejų ir sudėkite į puodą storu dugnu. Troškinkite 5-7 minutes.
  2. Sudėkite trintas česnakų skilteles, imbierą, pomidorų pastą, prieskonius ir palikite dar kelioms minutėms.
  3. Į sriubą supilkite lęšius, trintus pomidorus, daržovių sultinį, pagardinkite pipirais ir druska. Virkite 45 minutes. Galite paskaninti liesu jogurtu.

 

Suskleisti

Karštieji patiekalai

Kepta žuvis su sviestu ir žalumynais
Receptas: Gustavo kepta žuvis su sviestu ir žalumynais
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.3 / 14
Receptas
Ingredientai
Žuvis: 1.00 vnt. (mėgstama - sterkas, karpis, upėtakis ir pan.)
Sviestas: 200.00 g
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, maltų)
Petražolės: 1.00 valg. š. (pagal skonį)
Krapai: 1.00 valg. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Stambiais gabalais supjaustykite žuvį. Įtrinkite juos druska, juodaisiais pipirais. Susmulkinkite žalumynus.

2. Dėkite žuvį į foliją, gausiai apibarstykite smulkintais žalumynais, įdėkite 30–50 g sviesto ir taip suvyniokite, kad kepant sviestas neišbėgtų.

3. Kepkite ant grotelių lauke arba orkaitėje 15–20 minučių. Šis patiekalas idealiai dera su traškiu batonu.  

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Pristatymo akimirka
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Pristatymo akimirka

Receptas Audriaus Rakausko - Gustavo

 

 

 

 

 

Suskleisti
Vištienos ir grikių kotletukai
Receptas: Vištienos ir grikių kotletukai
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.5 / 210
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 400.00 g (faršas)
Grikiai: 1.00 st. (virti)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis
Čiobreliai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Aliejus: 2.00 valg. š. (kepti)
Grietinėlė: 300.00 g (riebi)
Kaip gaminti
  1. Svogūną smulkiai sutarkuokite arba susmulkinkite elektriniu smulkintuvu. Į dubenį dėkite vištienos faršą, svogūną, virtus grikius, įmuškite kiaušinį, pagardinkite pipirais, prieskoninėmis žolelėmis ir druska. Gerai išmaišykite. Iš masės drėgnomis rankomis formuokite nedidelius kotletukus ir dėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų.
  2. Kepkite ant nedidelės ugnies  3–4 minutes, kol gražiai apskrus. Į keptuvę su kotletais supilkite grietinėlę, pagardinkite prieskoninėmis žolelėmis, druska, pipirais ir troškinkite apie 10 minučių, dažnai vartydami.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Vištiena su ananasais
Receptas: Vištiena su ananasais
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.6 / 18
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 400.00 g (krūtinėlių)
Ananasai: 1.00 vnt. (pusė gerai prinokusio)
Imbieras: 1.00 vnt. (gabalėlis šaknies)
Sezamų aliejus: 1.00 valg. š.
Sojų padažas: 1.00 valg. š.
Salierai: 100.00 g (gumbo)
Porai: 2.00 vnt. (keli porų lapeliai)
Cukrus: 1.00 arbat. š.
Kalendros: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis maltų)
Citrinžolė (stiebelis) 1.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Vištieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite norimo dydžio ir formos gabalėliais.

2. Saliero gumbą nulupkite, supjaustykite apystoriais šiaudeliais, imbierą nulupkite, sutarkuokite. Ananasą nulupkite, supjaustykite vidutinio storio griežinėliais.

3. Karštame aliejuje pakepinkite imbierą ir česnakus, sumeskite vištieną, salierus ir gerai apkepinkite. Tada sudėkite ananasų griežinėlius ir dar minutėlę pakepinkite, kol jie sušils.

4. Ant vištienos ir ananasų pilkite sojų padažo, berkite cukraus, kalendrų, trintos citrinžolės ir vis pavartydama kepkite apie 6 minutes.

Kulinaro patarimas. Šias salotas gardu valgyti ir su skrudintomis kedrinėmis pinijomis arba kapotais migdolais.

Suskleisti

Desertai

Gaivus ir lengvas varškės pyragas
Receptas: Gaivus ir lengvas varškės pyragas
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.0 / 62
Receptas
Ingredientai
Duonos lazdelės su sezamais: (1 pakelis) 1.00 vnt.
Sviestas: 100.00 g
Varškė: 360.00 g
Sutirštintas pienas: 390.00 g (saldintas)
Jogurtas: 400.00 g (natūralus)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sultys)
Kaip gaminti

1. Duonos lazdeles sutrupinkite kuo smulkiau. Ištirpinkite sviestą, sumaišykie jį su smulkintomis duonos lazdelėmis ir išklokite šia mase kepimo formos dugną (tvirtai prispauskite).

2. Gerai išplakite varškę, jogurtą, sutirštintą piena, vanilinį cukrų ir citrinos sultis. Išplaktą masę supilkite į kepimo formą ant duonos lazdelių pagrindo.

3. Pašaukite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę 30–40 min.

4. Karšto vandens vonelėje ištirpinkite šokoladą. Kai šiek tiek atvės, šaukštu ar kitu įrankiu liekite šokoladą ant pyrago viršaus arba leiskite vaikučiams „nupiešti“, ką tik nori :)

Receptą atsiuntė Nina Balinskienė

Suskleisti
Šokoladinis mėtinis nekeptas „brownie“
Receptas: Šokoladinis mėtinis nekeptas „brownie“
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.8 / 38
Receptas
Ingredientai
Grikiai: 2.00 st. (2/3 puodelio nekepintų****)
Datulės: 10.00 vnt.
Medus: 1.00 arbat. š. (1 - 2***)
Kakava: 2.00 arbat. š. (2 - 3*)
Kokosas: 3.00 valg. š. (3 - 4 sviestas arba aliejus**)
Vanilė: 1.00 arbat. š. (1/2 esencijos)
Mėtos: 1.00 arbat. š. (1/4 ekstrakto)
Kava: 1.00 arbat. š. (1/2 maltos granulių (kurią rytais plikote))
Kaip gaminti
  1. Grikius iš vakaro užpilkite vandeniu ir palikite mirkti. Ryte perplaukite kelis kartus, kol neliks tąsaus vandens, bėgančio nuo grikių. Grikius reikia apdžiovinti. Gal turite dehidratatorių, tada jame apdžiovinkite; arba naudokite orkaitę- paskleiskite  grikius ant kepimo skardos ir nustatykite labai neaukštą temperatūrą  (apie 40 Celsijaus laipsnių) ir palikite džiūti. Na, jei kantrybės neturite, padžiovinkite kaitrioje temperatūroje 20 minučių vis pasklaidydami grikius, kad neapskrustų, o tik apdžiūtų vanduo.
  2. Datules užpilkite šiltu vandeniu ir palikite išbrinkti. Grikius sumalkite iki miltų konsistencijos maisto smulkintuvu, ar rankiniu smulkintuvu.
  3. Sudėkite kokoso sviestą/aliejų, kakavos miltelius, medų, įlašinkite vanilę, mėtų ekstraktą, kavos granules. Pamalkite dar kartą. Sudėkite datules ir dar kartą viską permalkite.
  4. Plastikinę dėželę ar nedidelę kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir sukrėskite šokoladinę masę ir gerai viską suspauskite. Dėkite į šaldytuvą valandai ar ilgiau.. Pjaustykite mažais kąsniukais, juostelėm ar kaip tik išmanote...

Skanaus!

Pagaminsite per 15 minučių (priklausomai nuo to, kaip pasiruošite grikius)

* galite vietoje kokoso sviesto/aliejaus ir kakavos naudoti tirpdytą juodą šokoladą su ne mažiau nei 65 proc. kakavos masės.

** kokoso sviestą galite pasigaminti labai paprastai su maisto smulkintuvu, tereikia tik kokoso drožlių. *** jei naudosite šokoladą, medaus gali neprireikti; jei šokolado nenaudosite, medaus irgi gali neprireikti, tiesiog ragaukite, užteks ir datulių suteikiamo saldumo tikriausiai

**** grikių mėgėjams patiktų naudojami ir kepinti grikiai, kuriuos reikėtų pamirkyti, padžiovinti ir sumalti iki miltų; grikius galima būtų mėginti keisti avižų dribsniais.

Receptas iš tinklaraščio KEISTAI PAPRASTA

Suskleisti
Kriaušės virtos baltame vyne
Receptas: Baltame vyne virtos kriaušės
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.1 / 13
Receptas
Ingredientai
Kriaušės: 4.00 vnt.
Gvazdikėliai: 10.00 vnt.
Juodieji pipirai: 10.00 vnt.
Cinamonų lazdelė: 2.00 vnt.
Laurų lapai: 1.00 vnt.
Medus: 3.00 valg. š.
Vynas: 750.00 ml (balto pusiau saldaus)
Jogurtas: 200.00 ml (graikiško - patiekimui)
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š. (patiekimui)
Sirupas: 2.00 arbat. š. (auksinio cukraus sirupo (arba skysto medaus) - patiekimui)
Kaip gaminti
  1. Nulupkite kriaušes. Kriaušių apačias šiek tiek nupjaukite, kad galėtumėte jas pastatyti stačiai.
  2. Nuluptas kriaušes sudėkite į nedidelį puodą (jei naudosite per didelį puodą – vynas kriaušių neapsems). Kartu suberkite visus prieskonius, įdėkite medų ir supilkite vyną.
  3. Puodą uždenkite ir užkaiskite ant ugnies, kol užvirs. Užvirus dar virkite apie 25–30 min., kol kriaušės išvirs, o smeigiant peilį – jis labai lengvai įsismeigs.
  4. Patiekimui sumaišykite jogurtą su vanilės ekstraktu ir medumi.
  5. Patiekite iš karto dar šiltas kriaušes su kupinu šaukštu jogurto padažo.

Patarimai:

  • Kriaušes taip pat galite patiekti su maskarpone, šokoladiniu padažu, vaniliniais ledais. 
  • Išvirtas kriaušes palikite uždengtas vyne, kol bus laikas patiekti. 
  • Likęs skystis – tarsi saldus kompotas. Drąsiai galite gurkšnoti šalia deserto.

Receptas iš tinklaraščio SKANIOS DIENOS

Suskleisti

Dar daugiau įvairių receptų rasite štai ČIA. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius