-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

6 naudingi arbatos pagardai

Šaltuoju sezonu per dieną arbatos paprastai išgeriame nemažai. Tačiau kaip ją paversti dar sveikesniu gėrimu? Ogi paprastais, bet ne prastais priedais, suteiksiančiais daugiau energijos ir stiprinančiais organizmą. Taigi po ranka visada verta turėti...
Arbata
Arbata / Fotolia nuotr.
Temos: 1 Arbata
  • ...anyžių. Jų vaisius patartina berti į arbatą vos tik pajutote nemalonų skausmą gerklėje. Anyžiai puikiai tiks ir besiskundžiantiems kosuliu. Apie šio prieskonio ypatingąsias savybes kalbėjo dar Hipokratas. Tad verta žinoti, kad anyžiai puikiai veikia ir sutrikusio žarnyno veiklą, gelbsti nuo šlapimo pūslės, inkstų uždegimų, tinka, jeigu kamuoja pilvo spazmai. Apskritai jie malšina uždegimą, kovoja su bakterijomis ir virusais.
  • ...jazminų. Jie suteikia energijos, kovoja su lėtinio nuovargio sindromu, gerina apetitą, gelbsti nuo mažo kraujospūdžio. Ne veltui jazminas vadinamas „visų žiedų karaliumi“. Jo žiedlapėliai veikia organizmą harmonizuojamai, jaunina, žvalina jį. Tai pat tinka kaip uždegimą malšinanti priemonė, mažina galvos, pilvo skausmus, tinka gerti nuo hepatito, kitų kepenų ligų.
  • ...imbierų. Šaltuoju metų laiku jie būna nepamainomi, o paruošta imbierų arbata puikiai gelbsti kovojant su bakterijomis ir virusais. Imbieras suaktyvina kraujotaką, virškinimo sistemą, šildo, dovanoja energiją, gerina apetitą. Arbata su gabalėliu imbiero padės atsikosėti, palengvins pilvo spazmus, sumažins cholesterolio kiekį, padės įveikti stresą ir atgauti jėgas. Beje, tikinama, kad šis prieskonis padeda žmogui išlikti jaunam ir gyvybingam. Taip pat vaduoja moteris nuo menstruacijų skausmų, teigiamai veikia skaudančius sąnarius.

PLAČIAU APIE IMBIERĄ SKAITYKITE STRAIPSNYJE 3 ITIN PRAVARTŪS BŪDAI PANAUDOTI IMBIERĄ.

  • ...medetkų. Saulės nubučiuotos jos kvapios ir turi krūvą organizmui naudingų savybių. Medetkų žiedai ir sėklos pasižymi antibakteriniu poveikiu, padeda nuo anginos, peršalimo ir visų kvėpavimo takų ligų. O arbata su jomis ramina centrinę nervų sistemą, gerina miego kokybę, valo kraują, dezinfekuoja ir saugo nuo bakterijų. Padės, jeigu kamuoja žarnyno, skrandžio negalavimai.
  • ...levandų. Kvapiosios levandos... Kaip žinome, jos puikiai ramina, dovanoja saldų miegą, kovoja su spazmais, nervine įtampa, nuovargiu, stresu. Kitas dalykas: levandos padės išvengti ir peršalimo sukeltų negalavimų, nes veikia antibakteriškai, malšina uždegimus, virškinimo sutrikimus.
  • ...mėtų. Niekada neapsiriksite savo arbatą pagardinusios mėtomis vien todėl, kad šios skatina smegenų veiklą – juk tai aktualu kiekvienam. Taip pat mėtos ramina, gerina virškinimą, puikiai tinka sergant gripu, peršalimo ligomis, kai kamuoja stiprus kosulys, bendras organizmo sudirgimas. Įdomu, kad kai kur mėtos naudojamos ir kaip afrodiziakai! Vis dėlto dažniau mėtų arbata geriama norint išvengti žarnyno ir virškinimo sutrikimų, aukštos temperatūros, galvos skausmo.

Kvapios ir sveikos jums arbatos!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius