- Į didesnį indą išsijokite miltus, kepimo miltelius, suberkite druską, cukrų, pipirus, šaukštą moliūgų sėklų, prieskonines žoleles. Viską gerai išmaišykite.
- Kitame inde paplakite kiaušinius, supilkite kefyrą, aliejų, sukrėskite moliūgų tyrę ir viską išmaišykite.
- Skystą masę sukrėskite į sausus produktus ir išmaišykite. Galiausiai suberkite sūrį.
- Tešlą supilkite į formeles, ant viršaus užberkite moliūgų sėklų.
- Viršų apibarstykite druska arba sūriu.
- Kepkite 50 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Patiekite šiltus.
1. Cukiniją nuplaukite, nusausinkite ir sutarkuokite. Sudėkite į sietelį, pakabinkite jį virš puodo ir palikite, kad daržovės nuvarvėtų.
2. Prikaistuvyje ant silpnos ugnies išlydykite smulkintą sviestą, palikite atvėsti. Varškę mediniu šaukštu gerai išsukite su kiaušiniais. Sudėkite tarkuotas cukinijas, išmaišykite.
3. Supilkite lydytą atvėsusį sviestą, pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų, dar sykį viską gerai sumaišykite.
4. Kepimo miltelius sumaišykite su miltais, po šaukštą įmaišykite į varškės, cukinijų ir kiaušinių masę.
5. Sukrėskite į riebalais išteptas keksiukų formeles (pripildykite maždaug 1/3 indelių), išrikiuokite jas ant orkaitėje įtaisytų grotelių. Kepkite 190 C karščio orkaitėje apie pusvalandį.
1. Morkas nuskuskite, smulkiai sutarkuokite. Didesniame dubenyje sumaišykite miltus ir kepimo miltelius. Sukrėskite tarkuotas morkas, suberkite pusę tarkuoto sūrio, pagal skonį druskos, maltų juodųjų pipirų, gerai sumaišykite.
2. Kitame inde kiaušinius suplakite su jogurtu bei aliejumi. Masę supilkite į miltų ir morkų mišinį, gerai išmaišykite.
3. Gautą masę sukrėskite į keksiukų formeles (iki viršaus turi likti 2 cm), ant viršaus užberkite likusio sūrio, moliūgų sėklų. Kepkite ik 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes.
1. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Sviestą išsukite iki purumo, po vieną sumuškite kiaušinius, įberkite druskos, po šaukštą miltų ir viską sukite tol, kol sudėsite visus ingredientus.
2. Kumpį ir saliero lapkotį supjaustykite kubeliais ir įmaišykite į tešlą.
3. Dėkite gautą tešlą į keksiukų formą, apibarstykite viršų keliais kumpio kubeliais ir kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 20-30 minučių.
Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, keksiukų formeles ištepkite aliejumi.
- Dubenyje sumaišykite 600 g žalių tarkuotų bulvių, svogūnų laiškus ir pusę stiklinės tarkuoto parmezano.
- Įberkite šiek tiek druskos, pipirų, apšlakstykite aliejumi ir kruopščiai viską išmaišykite.
- Dėkite masę į formeles, šiek tiek paspausdami šaukštu.
- Kepkite 60–70 minučių, kol kraštai gražiai apskrus.
1. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą sviesto, sudėkite smulkintą svogūną, maišydama pakepinkite ant vidutinės ugnies, kol svogūno gabalėliai taps perregimi.
2. Dubenyje sumaišykite miltus, kukurūzų kruopas, cukrų ir kepimo miltelius, įberkite šaukštelį druskos, pagardinkite čiobreliais ir pipirais.
3. Kitame inde suplakite kiaušinius, pieną ir grietinę. Masę supilkite į miltus ir išmaišykite. Įmaišykite į tešlą pakepintus svogūno gabalėlius, kubeliais pjaustytą kumpį, stambiai tarkuotą sūrį ir smulkintus pomidorus, atsargiai išmaišykite.
4. Keksiukų formas patepkite sviestu arba aliejumi, į kiekvieną įkrėskite šiek tiek tešlos (užpildykite maždaug tris ketvirtadalius formos, nes tešla pakils).
5. Pašaukite keksiukus į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite maždaug 10 min.
6. Patepkite keksiukus tirpintu sviestu, pabarstykite tarkuotu parmezanu ir kepkite dar 8–10 min. Patikrinkite mediniu pagaliuku, ar iškepė.
7. Tiekite karštus arba šaltus.
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros. Paruoškite 14 keksiukų kepimo formelių.
- Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.
- Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite kreminę varškę, kiaušinius, pieną, aliejų ir žalumynus. Suberkite miltų mišinį ir lengvai išmaišykite. Suberkite tarkuotą kietąjį sūrį, gabalėliais pjaustytą kumpį ir dar kartą lengvai išmaišykite.
- Paruoštą tešlą paskirstykite į kepimo formeles, pripildydami tris ketvirčius jų tūrio.
- Kepkite apie 30-35 minutes, kol paviršius gražiai apskrus. Patiekite šiltus, kambario temperatūros ar atvėsusius.
1. Miltus išmaišykite su kepimo milteliais. Margariną išsukite iki purumo.
2. Po vieną muškite kiaušinius, suberkite cukrų, druską, po šaukštą miltų ir riebalus sukite tol, kol bus sudėti visi išvardyti produktai ir tešlos tūris padidės maždaug du kartus. Suberkite riešutus ir išmaišykite.
3. Cukiniją supjaustykite plonais griežinėliais.
4. Formeles ištepkite riebalais, pabarstykite maltais džiūvėsiais. Sukrėskite tešlą taip, kad liktų keletas centimetrų vietos iki viršaus, pramaišiui įspauskite po griežinėlį kumpio ir cukinijos.
5. Kepkite 180°C orkaitėje apie 30 minučių. Patiekite papuoštus bazilikais.
1. Smulkiai supjaustykite pomidorus, kumpį ir svogūnų laiškus.
2. Tešlą iškočiokite kuo ploniau ir aštria forma (arba stikline aštresniais kraštais) suformuokite maždaug 12 cm skersmens apskritimus. Juos dėkite į riebalais išteptas keksiukų formeles.
3. Išplakite kiaušinius ir jogurtą, pagardinkite pipirais, druska.
4. Į kiekvieną formelę berkite smulkintus įdaro komponentus ir užpilkite kiaušinių bei jogurto mišiniu.
5. Kepkite 200 °C temperatūroje apie 15 minučių, kol įdaras sutirštės. Daržoves galite keisti keptais pievagrybiais ir pan.