Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vakarienei – pikantiško skonio nesaldūs keksiukai

Jau seniai orkaitėn kišote keksiukų padėklą? O kaip vertintumėte, jei šį vakarą pasiūlytume paragauti nesaldžių keksiukų – su sūriu, su kumpiu ar cukinijomis?
Keksiukai su kumpiu ir cukinijomis
Keksiukai su kumpiu ir cukinijomis / Shutterstock nuotr.
Moliūgo ir sūrio keksiukai
Receptas: Moliūgo ir sūrio keksiukai
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 23
Receptas
Ingredientai
Moliūgai: 200.00 g (200 ml keptų moliūgų tyrės)
Kefyras: 50.00 ml
Aliejus: 100.00 ml
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Miltai: 240.00 g
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai grūstų)
Cukrus: 1.00 valg. š.
Sūris: 100.00 g (tarkuoto kietojo)
Moliūgo sėklos: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Į didesnį indą išsijokite miltus, kepimo miltelius, suberkite druską, cukrų, pipirus, šaukštą moliūgų sėklų, prieskonines žoleles. Viską gerai išmaišykite.
  2. Kitame inde paplakite kiaušinius, supilkite kefyrą, aliejų, sukrėskite moliūgų tyrę ir viską išmaišykite. 
  3. Skystą masę sukrėskite į sausus produktus ir išmaišykite. Galiausiai suberkite sūrį.
  4. Tešlą supilkite į formeles, ant viršaus užberkite moliūgų sėklų.
  5. Viršų apibarstykite druska arba sūriu.
  6. Kepkite 50 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Patiekite šiltus.
Suskleisti
Cukinijų keksiukai
Receptas: Cukinijų keksiukai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 37
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (nedideli)
Cukinijos: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Varškė: 200.00 g
Sviestas: 100.00 g
Miltai: 200.00 g (kukurūzų)
Muskatas: 1.00 žiupsnelis
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Cukiniją nuplaukite, nusausinkite ir sutarkuokite. Sudėkite į sietelį, pakabinkite jį virš puodo ir palikite, kad daržovės nuvarvėtų.

2. Prikaistuvyje ant silpnos ugnies išlydykite smulkintą sviestą, palikite atvėsti. Varškę mediniu šaukštu gerai išsukite su kiaušiniais. Sudėkite tarkuotas cukinijas, išmaišykite.

3. Supilkite lydytą atvėsusį sviestą, pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų, dar sykį viską gerai sumaišykite.

4. Kepimo miltelius sumaišykite su miltais, po šaukštą įmaišykite į varškės, cukinijų ir kiaušinių masę.

5. Sukrėskite į riebalais išteptas keksiukų formeles (pripildykite maždaug 1/3 indelių), išrikiuokite jas ant orkaitėje įtaisytų grotelių. Kepkite 190 C karščio orkaitėje apie pusvalandį.  

Suskleisti
Pikantiški keksiukai su čederiu
Receptas: Pikantiški keksiukai su čederiu
4 asmenims
Pagaminsite per 55 min.
4.1 / 13
Receptas
Ingredientai
Morkos: 3.00 vnt. (3 - 4)
Čederio sūris: 250.00 g (stiklinė tarkuoto)
Miltai: 1.00 st. (1,5)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Jogurtas: 1.00 st. (natūralus)
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Aliejus: 50.00 ml (moliūgų sėklų)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Moliūgo sėklos: 5.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Morkas nuskuskite, smulkiai sutarkuokite. Didesniame dubenyje sumaišykite miltus ir kepimo miltelius. Sukrėskite tarkuotas morkas, suberkite pusę tarkuoto sūrio, pagal skonį druskos, maltų juodųjų pipirų, gerai sumaišykite.

2. Kitame inde kiaušinius suplakite su jogurtu bei aliejumi. Masę supilkite į miltų ir morkų mišinį, gerai išmaišykite.

3. Gautą masę sukrėskite į keksiukų formeles (iki viršaus turi likti 2 cm), ant viršaus užberkite likusio sūrio, moliūgų sėklų. Kepkite ik 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes.

Suskleisti
Keksiukai su kumpiu ir salierais
Receptas: Keksiukai su kumpiu ir salierais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 17
Receptas
Ingredientai
Miltai: 250.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Sviestas: 120.00 g
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kumpis: 150.00 g
Salierai: 1.00 vnt. (lapkotis)
Kaip gaminti

1. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Sviestą išsukite iki purumo, po vieną sumuškite kiaušinius, įberkite druskos, po šaukštą miltų ir viską sukite tol, kol sudėsite visus ingredientus.

2. Kumpį ir saliero lapkotį supjaustykite kubeliais ir įmaišykite į tešlą.

3. Dėkite gautą tešlą į keksiukų formą, apibarstykite viršų keliais kumpio kubeliais ir kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 20-30 minučių.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Bulviniai keksiukai
Receptas: Bulviniai keksiukai
2 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.6 / 14
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 600.00 g (tarkuotos žalios)
Parmezano sūris: 1.00 st. (1/2 tarkuoto)
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja (ryšulėlis)
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, keksiukų formeles ištepkite aliejumi.
  2. Dubenyje sumaišykite 600 g žalių tarkuotų bulvių, svogūnų laiškus ir pusę stiklinės tarkuoto parmezano.
  3. Įberkite šiek tiek druskos, pipirų, apšlakstykite aliejumi ir kruopščiai viską išmaišykite.
  4. Dėkite masę į formeles, šiek tiek paspausdami šaukštu.
  5. Kepkite 60–70 minučių, kol kraštai gražiai apskrus.

 

Suskleisti
Keksiukai su kumpiu
Receptas: Keksiukai su kumpiu
6 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
2.4 / 7
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 3.00 valg. š.
Svogūnai: 20.00 g (pusė galvutės)
Miltai: 1.00 st. (1-1,5)
Kukurūzų kruopos: (pusė stiklinės) 110.00 ml
Pienas: 180.00 ml
Grietinė: 1.00 valg. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Kumpis: 100.00 g (virtas)
Sūris: 60.00 g (brandintas)
Džiovinti pomidorai: 3.00 vnt. (aliejuje)
Parmezano sūris: 2.00 valg. š.
Cukrus: 1.00 valg. š.
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Čiobreliai: 3.00 g (saujelė džiovinto)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą sviesto, sudėkite smulkintą svogūną, maišydama pakepinkite ant vidutinės ugnies, kol svogūno gabalėliai taps perregimi.

2. Dubenyje sumaišykite miltus, kukurūzų kruopas, cukrų ir kepimo miltelius, įberkite šaukštelį druskos, pagardinkite čiobreliais ir pipirais.

3. Kitame inde suplakite kiaušinius, pieną ir grietinę. Masę supilkite į miltus ir išmaišykite. Įmaišykite į tešlą pakepintus svogūno gabalėlius, kubeliais pjaustytą kumpį, stambiai tarkuotą sūrį ir smulkintus pomidorus, atsargiai išmaišykite.

4. Keksiukų formas patepkite sviestu arba aliejumi, į kiekvieną įkrėskite šiek tiek tešlos (užpildykite maždaug tris ketvirtadalius formos, nes tešla pakils).

5. Pašaukite keksiukus į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite maždaug 10 min.

6. Patepkite keksiukus tirpintu sviestu, pabarstykite tarkuotu parmezanu ir kepkite dar 8–10 min. Patikrinkite mediniu pagaliuku, ar iškepė.

7. Tiekite karštus arba šaltus.

Suskleisti
Nesaldūs keksiukai
Receptas: Nesaldūs keksiukai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 28
Receptas
Ingredientai
Miltai: 185.00 g
Kepimo milteliai: 15.00 g
Druska: 1.00 arbat. š.
Kreminė varškė: 260.00 g
Sūris: 100.00 g (kietasis)
Kumpis: 120.00 g
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (3 dideli arba 4 mažesni)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Pienas: 85.00 ml (kambario temperatūros)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 valg. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros. Paruoškite 14 keksiukų kepimo formelių.
  2. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.
  3. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite kreminę varškę, kiaušinius, pieną, aliejų ir žalumynus. Suberkite miltų mišinį ir lengvai išmaišykite. Suberkite tarkuotą kietąjį sūrį, gabalėliais pjaustytą kumpį ir dar kartą lengvai išmaišykite.
  4. Paruoštą tešlą paskirstykite į kepimo formeles, pripildydami tris ketvirčius jų tūrio.
  5. Kepkite apie 30-35 minutes, kol paviršius gražiai apskrus. Patiekite šiltus, kambario temperatūros ar atvėsusius.  
Suskleisti
Keksiukai su kumpiu ir cukinijomis
Receptas: Keksiukai su kumpiu ir cukinijomis
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.4 / 35
Receptas
Ingredientai
Miltai: 200.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Margarinas 120.00 g
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Cukrus: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 arbat. š.
Graikiniai riešutai: 2.00 valg. š. (maltų)
Cukinijos: 1.00 vnt. (maža)
Kumpis: 20.00 riekės (šaltai rūkyto)
Džiūvėsiai: 1.00 valg. š. (maltų)
Kaip gaminti

1. Miltus išmaišykite su kepimo milteliais. Margariną išsukite iki purumo.

2. Po vieną muškite kiaušinius, suberkite cukrų, druską, po šaukštą miltų ir riebalus sukite tol, kol bus sudėti visi išvardyti produktai ir tešlos tūris padidės maždaug du kartus. Suberkite riešutus ir išmaišykite.

3. Cukiniją supjaustykite plonais griežinėliais.

4. Formeles ištepkite riebalais, pabarstykite maltais džiūvėsiais. Sukrėskite tešlą taip, kad liktų keletas centimetrų vietos iki viršaus, pramaišiui įspauskite po griežinėlį kumpio ir cukinijos.

5. Kepkite 180°C orkaitėje apie 30 minučių. Patiekite papuoštus bazilikais.

Suskleisti
Keksiukai-užkandžiai
Receptas: Keksiukai – užkandžiai
12 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.1 / 15
Receptas
Ingredientai
Jogurtas: 250.00 ml (natūralaus)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Pomidorai: 2.00 vnt.
Kumpis: 100.00 g (neriebaus)
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis maltų)
Kaip gaminti

1. Smulkiai supjaustykite pomidorus, kumpį ir svogūnų laiškus.

2. Tešlą iškočiokite kuo ploniau ir aštria forma (arba stikline aštresniais kraštais) suformuokite maždaug 12 cm skersmens apskritimus. Juos dėkite į riebalais išteptas keksiukų formeles.

3. Išplakite kiaušinius ir jogurtą, pagardinkite pipirais, druska.

4. Į kiekvieną formelę berkite smulkintus įdaro komponentus ir užpilkite kiaušinių bei jogurto mišiniu.

5. Kepkite 200 °C temperatūroje apie 15 minučių, kol įdaras sutirštės. Daržoves galite keisti keptais pievagrybiais ir pan.

Tinklaraštis „Saulėta virtuvė“

Suskleisti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius