Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 02 11

Naujajame „Ji“ numeryje – patarimai, kaip išlikti gražiai bet kokio amžiaus

Šįkart Jūsų laukia ir dovana Valentino dienos proga – naują, jau šį pavasarį pasirodysiantį leidinį „Ji ir Jis“ pristatanti knygelė.
Žurnalo „Ji“ viršelis su knygele
Žurnalo „Ji“ viršelis su knygele / Redakcijos archyvo nuotr.

Joje – viskas apie tai, kas svarbu ir moteriai, ir vyrui: santykių ir intymaus gyvenimo alchemija, aistrą žadinantys valgių receptai, meilės horoskopas...

Dvidešimties ar keturiasdešimties, moteris visuomet yra graži, o skaičius tėra formalumas, padedantis specialistams nuosekliai sudėlioti patarimus. Tad visai nesvarbu, kelintą gimtadienį neseniai šventėte. Pasinaudokite jums aktualiausiais grožio srities atstovų patarimais ir mėgaukitės kiekviena gyvenimo akimirka. Plačiau apie skirtingus amžiaus tarpsnius skaitykite numerio temoje „Graži bet kokio amžiaus“.

Muzikiniame realybės šou „Dangus“ išgarsėjusi Raimonda Masiulytė-Ramchurn jau šešerius metus įsikūrusi Airijos sostinėje. Dubline dainininkės gyvenimas apsivertė aukštyn kojomis, tačiau muzika iš jo niekur nedingo, o kasdienybei naujų spalvų suteikė meilė.

Redakcijos archyvo nuotr./Žurnalas „Ji“ (6 Nr.)
Redakcijos archyvo nuotr./Žurnalas „Ji“ (6 Nr.)

Raimonda pasakoja, kad niekada nemanė, jog apsigyvens kitoje šalyje. Tačiau, nuvykus į Airiją aplankyti draugų ir tuo metu netoli Dublino įsikūrusios sesers, nuomonė pasikeitė.

„Mane pakerėjo Airijos gamta, lygumos ir kalvos, kaimo vietovių airių kalba, visur skambanti gatvės muzika ir draugiškai besišypsantys paprasti žmonės. Studijuodama šioje šalyje ji sutiko gyvenimo meilę. Moteris sako, kad abu iškart supratome, kad ši pažintis bus lemtinga... Kaip klostėsi tolesnis pašnekovės gyvenimas, skaitykite straipsnį 6-ajame „Ji“ numeryje „Meilė įveikia visus sunkumus“.

Artėjant meilės dienai pakalbinome ir pažinčių svetainės flirtas.lt ekspertą Marių Petrauską. Teiravomės apie pažintis internetu, ko ieško ir tikisi moterys, o ko vyrai.  „Mūsų atliekamos apklausos rodo, kad greiti ir laikini santykiai domina vis mažiau lietuvių. Ieškant antrosios pusės svarbiau tampa santykių kokybė, ne tik išorinis, bet ir vidinis partnerio grožis, bendri interesai“, – sako pašnekovas. – Ypač partnerio paieškos suaktyvėja artėjant šv. Valentino dienai.

Mūsų pažinčių svetainėje būna tikra apgultis. Ne paslaptis, kad tiek prieš didžiąsias šventes, tiek prieš Valentino dieną vienišiems žmonėms vienatvės pojūtis dar labiau sustiprėja. Blogiausia tai, kad šv. Valentino diena tarsi neakivaizdžiai deklaruoja: neturi antrosios pusės, vadinasi, kažkas su tavimi blogai. Psichologų nuomone, poroms turėtų būti svarbiau ne datos ir šventės, o tai, kas jie yra, ko tikisi iš partnerio ir kodėl apskritai yra kartu. Lygiai taip pat nebrandu antros pusės ieškoti vien tam, kad Valentino dieną nesijaustume vieniši... Jei įdomu, nepraleiskite interviu „Vis daugiau žmonių ieško rimtų santykių“.

Atrodyti nepriekaištingai be pastangų – duota ne kiekvienai, tik apdovanotosioms stiliaus pojūčiu. Visoms kitoms tenka mokytis. Kaip teisingai derinti drabužius, kokie bateliai tinka prie rankinės, ką reikia žinoti apie aksesuarus ir t.t. Trumpiausias kelias to išmokti – paisyti profesionalų patarimų. Jeigu artėjant pavasariui trokštate  skoningai atsinaujinti, patarimų ieškokite straipsnyje „Stiliaus abėcėlė“.

Redakcijos archyvo nuotr./Žurnalas „Ji“ (6 Nr.)
Redakcijos archyvo nuotr./Žurnalas „Ji“ (6 Nr.)

Turbūt ne kartą teko pakliūti į keblias situacijas dėl savo vaikų: būna, mažieji kažką pasako ar pasielgia ne vietoje ir ne laiku. Dažnai sutrinkame, puolame barti ar teisintis... O kaip iš tiesų reikėtų elgtis? Psichologė Ramunė Murauskienė sako, kad didelę klaidą daro tie tėvai, kurie mėgina apsaugoti vaikus nuo keblių situacijų. Juk mažieji tokiu būdu pažindinasi su realybe, mokosi bendrauti, skirti gerus dalykus nuo blogų.

Nuo pat vaiko gimimo verta prisiminti, kad bambagyslė yra nukirpta ir kad vaikas yra atskiras individas. Jo idėjos, mintys, ketinimai nėra šimtu procentų perduoti mamos ar tėčio. Tai nereiškia, kad dėl to, ką padarė jūsų atžala, kaltas netinkamas auklėjimas ir pan. Kiekviena nauja situacija yra dingstis mažą vaiką išmokyti tinkamo elgesio, naujų žodžių, nežeidžiančių kitų žmonių. Tik reikia aiškinti viską ramiai ir gražiai... Plačiau apie tai skaitykite straipsnyje „Kai vaiko nuoširdumas trikdo“.

Kiekvienu amžiaus tarpsniu laimė suvokiama skirtingai. Psichologijos mokslų daktarė Carol Landau teigia, kad moterys tarp 25 ir 35 metų yra ypač jautrios depresijai. Priežastys įvairios: sudėtinga saviraiška, vietos visuomenėje paieškos, aplinkinių spaudimas kurti šeimą, galiausiai karjeros ir šeimos derinimas. Kaip išlikti laimingai sulaukus trisdešimties, pataria psichologė Rasa Aukštinaitytė straipsnyje „Laiminga po trisdešimties“.

Trokštamiausiu blogiukiu Holivude, atrodo, tapo britų aktorius Tomas Hardy. Praėjusiais metais gergždžiančio rūstaus balso savininkas pasirodė net penkiuose filmuose. Du iš jų pirmauja pagal sausį paskelbtų 2016-ųjų „Oskarų“ nominacijų skaičių.

Ne veltui 38-erių britas toks mėgstamas kino kūrėjų – kalbama, kad jis galėtų įkūnyti bet ką. Holivude vyras garsėja atvirumu ir nuoširdžiu atsidavimu vaidybai. Kai kas jau tituluoja T. Hardy geriausiu savo kartos aktoriumi, vis dėlto toks teiginys kiek per skambus. Tačiau be jokių abejonių jį galima vadinti drąsiausiu pastarųjų metų aktoriumi.

Redakcijos archyvo nuotr./Žurnalas „Ji“ (6 Nr.)
Redakcijos archyvo nuotr./Žurnalas „Ji“ (6 Nr.)

Atrodo, iššūkių nebijančios žvaigždės pastangos šiemet neliko nepastebėtos ir griežčiausių kino kritikų... Daugiau apie aktoriaus  gyvenimą ir karjerą sužinosite atsivertusi straipsnį „Žavusis blogiukas“.

Yra natūralu nerimauti dėl savo sveikatos, ypač jei ką nors skauda, juntame neaiškius simptomus. Tačiau jei toks nerimas lydi nuolat, perauga į liguistą būseną, tai gali būti nozofobijos simptomas. Kodėl randasi ši psichikos liga ir kaip su ja kovoti, skaitykite straipsnyje „Baimė susirgti – ligos simptomas?..“

Smagi ir žaisminga padūkėlio Valentino diena – puiki proga padėkoti brangiam žmogui – draugui, bičiuliui, vyrui. Už meilę, kuria dalijatės. Už šiltas akimirkas. Gražius žodžius ir dėmesį. Tegul jausmus kurstančiais prieskoniais pagardinti užkandžiai bus jūsų dovana. Užburiančių receptų ieškokite rubrikoje „Virtuvė / specialiai šv. Valentinui“.

Smagių eksperimentų virtuvėje ir skaitymo su „Ji“!

Redakcijos archyvo nuotr./Žurnalo „Ji“ viršelis (6 nr.)
Redakcijos archyvo nuotr./Žurnalo „Ji“ viršelis (6 nr.)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius