Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atsisveikinta su poetu Henriku Algiu Čigriejumi

Vilniuje pirmadienį Antakalnio kapinėse palaidotas Henrikas Algis Čigriejus. Poetas, prozininkas, Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas H. A. Čigriejus mirė liepos 1 dieną, eidamas 84-uosius metus.
Atsisveikinimas su poetu Henriku Algiu Čigriejumi
Atsisveikinimas su poetu Henriku Algiu Čigriejumi / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Liepos 4-osios popietę rašytojui „sudie“ ištarė artimieji, kolegos bei Lietuvos rašytojų sąjungos nariai. Su H.A.Čigriejumi atsisveikinti buvo galima Šv. Jonų bažnyčioje, kurios koplyčioje jis buvo pašarvotas. 12 val. ten pat paaukotos mišios, po jų velionio karstas išneštas ir nugabentas į Antakalnio kapines, kur jis palaidotas.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė bei premjeras Algirdas Butkevičius liepos 1-ąją pareiškė užuojautą rašytojo artimiesiems ir visai Lietuvos literatūros bei kultūros bendruomenei.

Henrikas Čigriejus gimė 1933 metų kovo 6 dieną Vidugiriuose, Pasvalio rajone. 2004 metais jam buvo skirta Lietuvos Respublikos Vyriausybės meno premija, 2011 metais rašytojas buvo apdovanotas Nacionaline kultūros ir meno premija už donelaitišką gyvenimo refleksiją šiuolaikinės lyrikos kalba, už žodžio ir etikos dermę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius