-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kino kritikas Skirmantas Valiulis ramybėje išlydėtas amžinojo poilsio (nuotraukos)

Sekmadienį po pietų, skaisčiai šviečiant saulei ir liūdint artimiesiems, bičiuliams, buvusiems kolegoms bei mokiniams, Vilniaus Antakalnio kapinėse, Menininkų kalnelyje, palaidotas kino, fotografijos, žiniasklaidos kritikas Skirmantas Valiulis.
Skirmantas Valiulis išlydėtas amžino poilsio
Skirmanto Valiulio laidotuvės / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Dideli žmonės išeina tyliai – sakrališkoje ramybėje, skambant tylioms giesmėms ir kukliems kanklių garsams, S.Valiulis buvo išlydėtas iš Šv.Jonų bažnyčios į Antakalnio kapines. Atsisveikinti su mylimu bičiuliu, gerbiamu kolega, svarbiu mokytoju susirinkę žmonės tyliai dalijosi prisiminimais apie velionį.

„Tai buvo žmogus, valdęs net keturias mūzas...“ – apie S.Valiulį atsiliepė vienas laidotuvių dalyvis kitam.

Paskutinį kartą pagarbą Lietuvos kultūros šviesuliui atidavė artimas bičiulis fotografas Stanislovas Žvirgždas, fotografai Algimantas Aleksandravičius, Romualdas Požerskis, Fotomenininkų sąjungos pirmininkas Jonas Staselis, režisierius, Kinematografininkų sąjungos pirmininkas Gytis Lukšas, režisierius Arūnas Matelis su žmona, LRT direktorius Audrius Siaurusevičius, Algirdas Kaušpėdas, Vilniaus universiteto Žurnalistikos instituto vadovas Žygintas Pečiulis, Komunikacijos fakulteto dekanas Andrius Vaišnys, buvę ir esami universiteto darbuotojai bei daugelis kitų.

„Tikriausiai pusė žmonių tik rytoj sužinos, kad jis buvo palaidotas šiandien“, – svarstė viena moteriškė, galbūt taip manydama dėl santykinai nedidelio išlydinčiųjų skaičiaus.

Tačiau išlydėjimas anapus be anšlago, be didelio sambrūzdžio – tik su kanklių muzika bei tyliomis giesmėmis – tikriausiai labiausiai priminė patį kino, fotografijos ir televizijos kritiką, kurio charizma visada slėpėsi po tauriu paprastumu...

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius