-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulinio pripažinimo sulaukę paveikslai paversti balionų skulptūromis

Larris Mossas, Niujorke gyvenantis menininkas, anksčiau buvęs gatvės burtininku, pasaulyje labai įžymius paveikslus, tokius kaip: Leonardo Da Vinci „Mona Liza“ ar Jameso McNeillo Whistlerio paveikslą „Whistler's Mother“, perkūrė į stebėtinai tikslią kopiją iš balionų.
Larry Mossas
Larry Mossas / Kadras iš „Youtube"

Menininko sukurtas garsių paveikslų kopijas iš balionų galite pasižiūrėti čia.

Nepaprastas jo meno stilius, vadinamas „Airigami“, jam gali uždirbti šimtus tūkstančių dolerių.

L.Mossas yra sukūręs 930 kvadratinių metrų dydžio namą, kurio gamybai prireikė net 100 tūkst. balionų.

„Man patinka tyrinėti, ką sukuria kiti žmonės, ir pabandyti jų meną perteikti savaip. Aš norėjau žengti visiškai kita kryptimi ir padaryti ką nors žaismingesnio ir šviesesnio. Meną galima daryti iš bet ko ir su bet kuo, tačiau yra tam tikros medžiagos, kurias, kaip žmonės tikisi, reikia naudoti siekiant kažką sukurti. Tai, pavyzdžiui, yra pieštukai, dažai ar molis“, – tikina menininkas.

„Naudojant balionus, daiktą, kurį žmonės tiesiog laiko žaislu, visos iš anksto susidarytos nuomonės apie tai, kas yra menas, gali būti tiesiog išmetamos pro langą. Aš galiu daryti ką tik noriu ir kiekvienas žmogus į tai žvelgs skirtingai“, – apie neįprastą savo meno stilių pasakoja L.Mossas.

Larris Mossas prisipažino, kad balionai jam suteikė galimybę pažinti pasaulį.

„Man teko eksponuoti savo darbus daugelyje pasaulio vietų. Mano meno kūrinius galima nusipirkti tiek iš manęs, tiek ir iš keliuose muziejuose esančių suvenyrų parduotuvių. Jų kainos varijuoja nuo 20 dolerių, už nedidelius kūrinius, iki keleto šimtų dolerių už didesnius dirbinius. Didelių skulptūrų instaliacijos gali siekti net šimtus tūkstančių dolerių“, – pasakoja menininkas.

L.Mosso darbai, atrodo, abejingų nepalieka.

„Aš visuomet matau žmonių šypsenas, kai šie pamato mano darbus. Juk tai normalu, mano kūriniai padaryti iš balionų, taigi, kaip jie gali nesišypsoti? Vis dėlto balionai ilgai neišsilaiko, jie gali sprogti ar subliūkšti, tačiau, jeigu nors vienas žmogus matė mano instaliaciją, tada tai tampa nesvarbu. Svarbiausia tai, kad man pavyko išgauti žmogaus šypseną ir suformuoti prisiminimą jo atmintyje, o prisiminimas išliks kur kas ilgiau nei bet kuris balionas“, – tinklalapiui dailymail.co.uk pasakojo menininkas Larris Mossas.

 Menininko prisistatymą ir daugiau jo darbų žiūrėkite žemiau pateiktame vaizdo įraše.

VIDEO: Larry Moss: The Art of Airigami

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius