-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzijos prezidentui – G.Nausėdos žinutė dėl rusiškos pseudokultūros

Kitaip nei Rytų Europos šalyse, Prancūzijoje vis dar galima aptikti rusiškos kultūros netgi repertuariniuose spektakliuose. 15min teiravosi prezidento Gitano Nausėdos, kuris kovo 12-13 dienomis svečiuojasi Paryžiuje, ar pavyko su Prancūzijos prezidentu Emmanueliu Macronu aptarti šį klausimą.
Koncertas Invalidų rūmuose
Koncertas Invalidų rūmuose / Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarijos / Eitvydo Kinaičio nuotr.

Su E.Macronu G.Nausėda susitiko kovo 12 d. Lietuvos sezono Prancūzijoje proga. Iki valandos trukusiame pokalbyje jiedu aptarė gynybos Ukrainoje klausimus, tačiau apie rusiškos kultūros atšaukimą pakalbėti nepavyko.

„Prancūzijos prezidentas puikiai žino mūsų poziciją Ukrainos klausimu bei Lietuvos nuoseklumą kovojant su rusiška pseudokultūra. Turbūt dar vienas žodis mažai, ką bepakeistų. Lietuva tikrai yra matoma, girdima ir vertinama“, – komentavo G.Nausėda.

E.Macronas retai lankosi kultūriniuose pristatymuose, tačiau kovo 12 dieną jis padarė išimtį ir atvyko į Sebastieno Billardo diriguojamo orkestro, Mūzos Rubackytės, Simono Poškos koncertą.

G.Nausėda teigia, kad tai didžiulė reikšmė Lietuvos kultūrai ir diplomatijai: „Vakar E.Macronas su savo sutuoktine Brigitte Trogneux demonstravo didžiulę pagarbą Lietuvos kultūrai, Lietuvai. Mes turėjome labai puikius pokalbius, bet svarbiausia – tai puikus langas mūsų kultūrai išeiti į neribotą Prancūzijos rinką. Galvoju, kad pirmieji kontaktai jau rengiantis kultūros sezonui, kuomet Prancūzijos muziejų vadovai ir kiti kultūrininkai atvažiavo, susipažino su Lietuvos kultūra, ypač svarbūs. Tai nuteikia labai optimistiškai, be kita ko, tai rodo, kad Lietuvos kultūra turi didžiulį potencialą, nepažintas žemes, kurias jie galės atverti.“

Jo nuomone, ypač svarbu tai, kad rudenį atsidarysiančio Lietuvos sezono Prancūzijoje metu vyks ne tik kultūriniai, bet ir ekonominiai, socialiniai, politologiniai, istoriniai renginiai.

„Tai yra nuostabu, – komentavo G.Nausėda. – Dar 2021 metais prezidentas E.Macronas aiškiai pasakė, kad 2024 metais Lietuvos kultūros sezonas Prancūzijoje bus.“

Ar susitikime su E.Macronu buvo vietos kultūrai? „Mes labai daug kalbėjome apie mūsų muzikus, o vakarieniaudami susitikome su Prancūzijoje gyvenančiais iškiliais tautiečiais, litvakais, žmonėmis, turinčiais lietuviškų šaknų“, – atsakė G.Nausėda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius