-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žymiems Lietuvos kultūros veikėjams – Lenkijos valstybės apdovanojimai

Penki Lietuvos kultūrininkai ir karininkas antradienį įvertinti Lenkijos valstybės apdovanojimais, pranešė Lenkijos institutas.
Donatas Katkus
Donatas Katkus / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Už nuopelnus vystant lenkų ir lietuvių bendradarbiavimą, lenkų kultūros populiarinimą bei bendradarbiavimą su Lenkija ordino už nuopelnus Lenkijos Respublikai Karininko kryžiumi pagerbtas Šv. Kristoforo Kamerinio Orkestro meno vadovas ir dirigentas Donatas Katkus.

Vilniaus A.Mickevičiaus muziejaus direktorius Rimantas Šalna ir Kėdainių krašto muziejaus vadovas Rimantas Žirgulis apdovanoti ordino už nuopelnus Lenkijos Respublikai Kavalieriaus kryžiais.

Lenkų literatūros vertėjai Birutei Jonuškaitei Augustinienei ir Generolo J. Žemaičio Lietuvos karo akademijos Senato pirmininkui Gintautui Surgailiui įteiktas Auksinis kryžius už nuopelnus. Teatrologas Vaidas Jauniškis pagerbtas Sidabriniu kryžiumi už nuopelnus.

Asmeninio archyvo nuotr./Penki Lietuvos kultūrininkai ir karininkas įvertinti Lenkijos valstybės apdovanojimais
Asmeninio archyvo nuotr./Penki Lietuvos kultūrininkai ir karininkas įvertinti Lenkijos valstybės apdovanojimais

Lenkijos kultūros ir tautinio paveldo ministro sprendimu apdovanojimai „Nusipelnęs lenkų kultūrai“ įteikti Lenkijos ambasadorei Lietuvoje 1996-2001 metais Eufemiai Teichmann ir jos vyrui Jerzy Teichmannui.

Apdovanojimų ceremonija vyko antradienį Vilniaus paveikslų galerijoje. Taip Lenkijos institutas paminėjo savo bendradarbiavimo su Lietuvos kultūros įstaigomis ir asmenybėmis 20-metį.

„Tejungia, o ne skiria mus kultūra. Tetarnauja geresniam pažinimui, supratimui ir tenugali visus stereotipus, išankstines nuostatas“, – per ceremoniją sakė Lenkijos ambasadorius Lietuvoje Jaroslawas Czubinskis.

Lenkijos institutas Vilniuje savo veiklą oficialiai pradėjo 1996 metų vasario 1 dieną. Tai vienas iš 24 Lenkijos institutų veikiančių visame pasaulyje. Kasmet institutas įgyvendina daugiau kaip 120 įvairių kino, teatro, muzikos, meno projektų, organizuoja lenkų kalbos kursus, remia Lenkijai ir jos kultūrai skirtus leidinius, kt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius