-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Unikaliame Šiaulių muziejuje – nuo 1976-ųjų metų rinktos lėlės iš viso pasaulio

Naujame muziejuje eksponuojamos lėlės iš bemaž šimto pasaulio šalių.
Lėlių muziejus Šiauliuose
Lėlių muziejus Šiauliuose / 15min.lt nuotr.
Temos: 1 Šiauliai

Šiauliuose, netoli Turizmo informacijos centro, trečiadienį duris atvėrė naujas muziejus, kuriame eksponuojamos nacionalinės lėlės iš beveik šimto pasaulio šalių. Kolekciją surinkusi šiaulietė keliautoja ir pedagogė Elvyda Balčiūnaitė žada, kad greitai muziejaus ekspozicija bus papildyta, o šalių skaičius viršys 115.

Unikalaus Lietuvoje muziejaus lankytojai jau dabar gali pamatyti nuo 1976-ųjų metų rinktas lėles iš įvairiausių pasaulio šalių. Jos pagamintos iš medžio, keramikos, porceliano, džiovinto obuolio, kaulo, molio ir daugybės kitų medžiagų ar priemonių. Pirmoji E. Balčiūnaitės gauta lėlė – Latvijos nacionalinė lėlė Lačplėsis.

E.Balčiūnaitė surinko per 800 lėlių iš beveik visų Europos šalių, Mongolijos, Afganistano, Čiuchotkos ir net Naujosios Zelandijos maorių genties. Lėlių kolekcionierė sako neturinti mėgiamiausios lėlės. Kiekviena jų yra savotiška ir svarbi.

Visos ekspozicijos lėlės – „kilmingos“. Jos savo drabužiais, spalvomis ar simboliais atspindi savo kilmės šalį ar etninį regioną. Tarp šių nacionalinių lėlių galima išvysti lietuvį Palangos Juzę, Donkichotą iš Ispanijos, kareivį Šveiką iš Čekijos, Anglijos karalių Henriką VIII-ąjį ir šešias jo žmonas.

Muziejų iš šiaulietės E.Balčiūnaitės lėlių įkūrė Lietuvos turizmo asociacija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius