-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 10 15

Aktorius filmui pagal knygą „Tarp pilkų debesų“ renka Holivude įtakingas Rich Mento

Pagal lietuvių kilmės amerikietės rašytojos Rutos Sepetys bestselerį „Tarp pilkų debesų“ kuriamo filmo aktoriais rūpinsis įtakingas Holivudo filmų aktorių atrankų režisierius Rich Mento. Ekranizacija patikėta filmo „Kita svajonių komanda“ režisieriui Mariui Markevičiui.
Rich Mento
Rich Mento / Organizatorių nuotr.

„Aktorių atrankos režisierius – labai svarbi pareigybė JAV kino industrijoje, be šio žmogaus jokios aktorių agentūros net nepradeda su tavimi kalbėti, o prie aktorių pats neprieisi, – pasakoja vienas filmo prodiuserių Žilvinas Naujokas. – Jei atrankos režisieriui patinka tavo filmo scenarijus ir jis mato galimybes, kreipiasi į aktorių agentūras, o šios į aktoriaus vadybininkus“.

Tik tada, kai aktoriaus vadybininkas perskaito scenarijų ir tiki, kad jis tiks jo klientui, filmo scenarijus atsiduria aktoriaus rankose.

„Tada jau aktorius pats sprendžia, skaityti ar ne, patinka jam ar ne“, – teigia Ž.Naujokas ir pripažįsta, kad nors schema ir sudėtinga, tačiau įdomi.

Asmeninio albumo nuotr./Žilvinas Naujokas su romano „Tarp pilkų debesų“ ekranizacijos kolegomis
Asmeninio albumo nuotr./Žilvinas Naujokas su romano „Tarp pilkų debesų“ ekranizacijos kolegomis

Rich Mento – toli gražu ne naujokas šioje srityje. Jis dirbo prie daugiau nei 50 filmų ir padėjo surasti jiems aktorius. Tarp jo darbų – visi serijos „Šokis hip-hopo ritmu“ („Step Up“) filmai, tarptautinę sėkmę pelniusio švedų režisieriaus Lasse Hallström drama „Brangusis Džonai“ („Dear John“) su Channing Tatum ir Amanda Seyfried, komedija „Be įsipareigojimų“ su Natalie Portman ir Ashton Kutcher.

R.Mento atrinktų filmams aktorių sąraše – Will Ferrell, John Malkovich, Jared Leto, Robert Pattinson, Mickey Rourke, Freida Pinto ir daugelis kitų.

Šiuo metu šio profesionalo taikiklyje – aktoriai romano „Tarp pilkų debesų“ ekranizacijai. Ž.Naujokas patvirtina, kad R.Mento renka aktorius pagrindiniam vyriškam – Andriaus vaidmeniui, pagrindinės herojės Linos mamos Elenos vaidmeniui, sovietų karininkų Kretskio ir Komarovo vaidmenims. Prodiuserio teigimu, nemažai vaidmenų filme bus skirta ir lietuvių aktoriams.

Nemažai vaidmenų filme bus skirta ir lietuvių aktoriams.

Jau patvirtina, kad pagrindinę filmo heroję – į Sibirą su šeima ištremtą merginą Liną vaidins aktorė Bel Powley, išgarsėjusi Sandanso kino festivalyje rodytame filme „Paauglės dienoraštis“.

Filmas, kurio darbinis pavadinimas „Pelenai sniege“ („Ashes in the Snow“), bus pradėtas filmuoti 2016 m. pradžioje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius