-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 25

Amerikos prodiuserių gildijos pagrindinį apdovanojimą pelnė „Išminuotojų būrys“

Mažo biudžeto filmas apie karą Irake „Išminuotojų būrys“ buvo pripažintas geriausiu sekmadienį vykusioje Amerikos prodiuserių gildijos (PGA) apdovanojimų teikimo ceremonijoje, o šis pasiekimas sustiprino viltis, kad filmui pavyks pelnyti „Oskarą“.
Filmas „Išminuotųjų būrys“
Filmas „Išminuotųjų būrys“ / Kadras iš filmo

Per pastaruosius 20 metų 13-a PGA pagrindinį apdovanojimą pelniusių filmų buvo nominuoti „Oskarui“ geriausio filmo kategorijoje, tarp jų – dvejų pastarųjų metų laureatai.

Kita vertus, 4 200 narių turinčios Amerikos prodiuserių gildijos ir „Oskarus“ teikiančios Amerikos kino meno ir mokslo akademijos nuomonės anksčiau trejus metus nesutapo. Šiemet PGA apdovanojimas atiteko „Išminuotojų būrio“ statytojams Kathryn Bigelow, kuri taip pat yra šios filmo režisierė, Markui Boalui, Nicolas Chartier ir Gregui Shapiro.

„Tai absoliučiai neįtikėtina“, – sakė K.Bigelow, kuri savo kūrinį vadino kietu filmuku apie karą, kuris buvo nufilmuotas vasarą Artimuosiuose Rytuose. „Išminuotojų būrys“, pasakojantis apie amerikiečių išminavimo ekspertų grupės darbą Irako kare, nesulaukė didelės sėkmės kino teatruose, todėl buvo palyginti anksti išleista šio filmo DVD versija.

Šis filmas taip pat buvo pripažintas geriausiu JAV kino kritikų apdovanojimų teikimo ceremonijoje. Per pastarąjį dešimtmetį 80 proc. šį apdovanojimą pelniusių filmų taip pat buvo apdovanoti „Oskarais“.

Kitas pagrindinis pretendentas į pagrindinį šių metų PGA apdovanojimą buvo pelningumo už parduotus bilietus rekordus triuškinantis ir neseniai „Auksinį gaublį“ pelnęs mokslinės fantastikos filmas „Įsikūnijimas“. Jo režisierius ir prodiuseris – buvęs K.Bigelow vyras Jamesas Cameronas.

 Praėjusių metų pabaigoje „Oskarų“ teikėjai nusprendė pretendentų į geriausio filmo titulą padidinti iki dešimties, o PGA pasekė jų pavyzdžiu.

Kitais nominuotaisiais į pagrindinį PGA apdovanojimą buvo filmai „9-asis rajonas“, „Žvaigždžių kelias“, „Aukštyn“, „Viskas ore“, „Nenugalėtas“, „Auklėjimas“, „Brangioji“ ir „Negarbingi šunsnukiai“.

„Oskarų“ nominacijos bus paskelbtos vasario 2 dieną, o šių apdovanojimų teikimo ceremonija vyks kovo 7 dieną. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius