-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2008 08 06

Betmenas stebina balsu

Nors pasaulio didžiuosiuose ekranuose pasirodęs filmas „Tamsos riteris“ sulaukė didžiulio pasisekimo, jis neišvengė ir kritikos.
 „Tamsos riteryje“ supykęsBetmenas pradeda riaumoti kaip žvėris.
„Tamsos riteryje“ supykęsBetmenas pradeda riaumoti kaip žvėris. / Dienraščio „15 minučių“ nuotr.

Vieni priekaištavo filmo kūrėjams dėl įžvelgiamų politinių užuominų, kiti maišė filmą su žemėmis dėl scenarijaus. Tačiau pagrindinis klausimas, kurį kelia kritikai – kodėl Betmenas kalba kaip Clinto Eadstwoodo palikuonis arba kaip lokys?

Kai aktorius Christianas Bale‘as, vaidinantis milijonierių Briusą Veiną, naktimis užsidedantį Betmeno kaukę, užsivelka kostiumą, jo balsas nusileidžia keliais registrais žemyn. Juodas aptemptas kostiumas su apsiaustu kardinaliai pakeičia ne tik B.Veino išvaizdą, bet ir jo balsą.

Supykęs Betmenas pradeda riaumoti kaip žvėris, atskleisdamas, kaip jis laviruoja tarp geradario ir keršto apsėsto bepročio vaidmenų.

Pasak filmo režisieriaus Christopherio Nolano ir garso režisieriaus Richardo Kingo, didžioji dalis Betmeno balso buvo ne kompiuteriniu būdu uždėti efektai, o paties aktoriaus Ch.Bale‘o pastangos.

7 dešimtmečio seriale „Betmenas“ aktorius Adamas Westas, vaidindamas milijonierių B.Veiną ir naktinį Betmeną, visiškai nekeitė balso. Po dešimtmečio Timui Burtonui perkėlus serialą į didžiuosius ekranus, aktorius Michaelis Keatonas jau parodė pastangas atskirti du to paties asmens, B.Veino ir Betmeno, balsus. „Tačiau šis skirtumas lyginant su esamu „Tamsos riteryje“ –  beveik nematomas“, – pastebi kritikai.

Pelnas

„Tamsos riteris“, uždirbęs 43,8 mln. JAV dolerių ir jau trečią savaitę išsilaikantis Holivudo filmų reitingų pirmoje vietoje, aplenkė neseniai ekranuose pasirodžiusį filmą „Mumija: drakono imperatoriaus kapas“. Per 17 dienų, „Tamsos riteris“ uždirbo apie 399 mln. JAV dolerių.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius