-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 20

Danielis Radcliffe’as: Iš Hario Poterio į bezdantį lavoną

Garsiausią berniuką-burtininką suvaidinęs aktorius jau kurį laiką bando pabėgti nuo šio vaidmens ir tapti universalesniu, brandesniu aktoriumi. „Absoliučioje valdžioje“ (Imperium) jis vaidina nacį, o „Swiss Army Man“ – orą gadinantį lavoną, tad žurnalas „Little White Lies“ klausia – ar jau pabėgo aktorius iš Hario Poterio šešėlio?
Kadras iš filmo „Swiss Army Man“
Kadras iš filmo „Swiss Army Man“

Nuo paskutiniosios „Hario Poterio“ dalies, pabaigusios daugiau kaip dešimtmetį trukusią kelionę, praėjo penkeri metai. Tiems, kas užaugo skaitydami šias knygas bei sekdami filmus, D.Radcliffe’as visuomet liks šio veikėjo sinonimas.

Tačiau greitu metu 27-erių aktorių išvysime neo-nacių trileryje „Absoliuti valdžia“ ir nestandartinėje komedijoje „Swiss Army Man“. Abu šie vaidmenys negalėtų būti toliau nuo magija tikinčios pirmosios jo karjeros pusės.

Būdamas 22-ejų aktorius paliko J.K.Rowling sukurtą pasaulį ir ėmė ieškoti kitų vaidmenų. Atsiplėšimo nuo savo personažo procesą jis jau buvo pradėjęs 2007-aisiais, kai pasirodė spektaklyje „Equus“ bei suvaidino savo paties parodiją seriale „Ekstras“.

Bet didžiajame ekrane suaugusiu žmogumi jis tapo tik po burtininkų sagos pabaigos. Antrasis jo filmas po „Hario Poterio“ buvo „Nužudyk savo mylimuosius“ (Kill Your Darlings), kuriame D.Radcliffe vaidino poetą Alleną Ginsbergą. Kritikai filmą sutiko vidutiniškai, bet niekas taip nekalbėjo apie naujų metodų ir naujų iššūkių paiešką kaip D.Radcliffe.

VIDEO: "Kino pavasario" filmas: Nužudyk tuos, kuriuos myli

„Man nepatinka kartotis. Žymiai smagiau save išbandyti, pažiūrėti, ką sugebi, nei vėl daryti tai, ką ir šiaip jau moki. Dabar noriu sužinoti, ką galiu daryti, nes po Poterio dar tik pradedu naują karjeros etapą. Kol kas aš labai laimingas. Mano kerjera suka unikalia kryptimi ir tikiuosi, kad panaudosiu tai savo naudai“, – kalbėjo aktorius 2013-aisiais.

Ir pasinaudoti tikrai pavyko. 2014-ųjų „Ragai“ (Horns) leido D.Radcliffe atrasti įtariamo žudiko rolėje ir naivų januolį, ir kankinamą blogietį. Šiandien „Absoliučioje valdžioje“ skustagalvis aktorius šaukia kone kiekvieną įmanomą rasistinį epitetą, nors iš tiesų filme tėra vyriausybės agentas. Šis filmas jo karjeroje atsirado ne iš ego, D.Radcliffe jo ėmėsi ne tiesiog norėdamas išsiskirti. Pastarieji jo projektai puikiai parodo kaip savo vardu pasinaudojusi žvaigždė gali imtis sau įdomių projektų.

Iš tiesų, po Hario Poterio, jo karjeros pasirinkimais galima suabejoti tik dukart: 2015-ųjų „Viktore Frankenšteine“ (Victor Frankenstein) jis suvaidino Igorį, dėl nepaaiškinamų priežasčių paverstą romantišku herojumi, o „Apgaulės meistruose 2“ (Now You See Me 2) įamžintas blogiukas jam paprasčiausiai netiko.

Pardoksalu, bet išeidamas iš komforto zonos D.Radclifee’as jaučiasi patogiausiai. Jo vaidmuo „Swiss Army Man“ jau sulaukė aibės gerų žodžių, o naujausias jo vaidmuo – keliautojo Yossi Ghinsbergo memuarais paremtose „Džiunglės“ (Jungle) – leidžia tikėtis, kad ir artimiausiu metu jo pasirinkimai bus eklektiški.

VIDEO: Swiss Army Man | Official Trailer HD | A24

Žinoma, klausimai apie jo sugrįžimą į garsiausią rolę išliks visuomet, ypač turint omenyje, jog neseniai pasirodžiusią Hario Poterio dalį tikrai bus norima paversti filmu, bet judėti pirmyn ir visiškai nusigręžti nuo praeities yra du skirtingi dalykai.

„Niekada pilnai neuždarysiu durų Hariui Poteriui“, – neseniai kalbėjo D.Radcliffe, – „tai būtų kvaila. Bet dalis manęs sako, kad geriau ten negrįžti“.

Šiandienos kino pasaulyje būtų džiugu išvysti pakankamai vietos ir senajam Hariui Poteriui, ir naujajam Danieliui Radcliffe’ui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius