-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 28 /2017 01 29

D.Trumpo draudimas palies ir „Oskarus“: A.Farhadi patvirtino nedalyvausiantis ceremonijoje

Penktadienį pasirašytas Donaldo Trumpo įsakas, nurodantis į JAV neįleisti pabėgėlių, taip pat – Irako, Irano, Sirijos, Sudano, Libijos, Somalio ir Jemeno piliečių, galios mažiausiai 90 dienų, todėl turės įtakos ir vasario mėnesį įvyksiančiai „Oskarų“ teikimo ceremonijai.
Asgharas Farhadi
Asgharas Farhadi / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Variety“ praneša, jog D.Trumpo draudimas sutrukdys ceremonijoje dalyvauti Irano režisieriui Asgharui Farhadi, kurio filmas „Komivojažierius“ (The Salesman) šiemet nominuotas geriausio užsienio filmo kategorijoje. A.Farhadi juosta „Išsiskyrimas“ pelnė „Oskarą“ 2012 metais.

Sekmadienį režisierius A.Farhadi „The New York Times“ patvirtino, jog „Oskarų“ teikimo ceremonijoje nedalyvaus, nes po D.Trumpo įsakymo galimybė dalyvauti ceremonijoje yra lydima daugybės „jei“ ir „bet“, kurie režisieriui yra nepriimtini, net jei būtų kalbama apie galimas išimtis.

Aš smerkiu neteisingas sąlygas, kurios buvo primestos mano tėvynainiams ir dar šešių šalių piliečiams, bandantiems legaliai patekti į JAV, ir tikiuosi, kad dabartinė situacija nesukels didesnės priešpriešos tarp šalių, – teigiama A.Farhadi pranešime.

„Pažeminti vieną tautą su pretekstu ginti kitos saugumą nėra naujas reiškinys pasaulio istorijoje ir tai visad padėdavo pamatą nesantaikai ir takoskyrai ateityje. Aš smerkiu neteisingas sąlygas, kurios buvo primestos mano tėvynainiams ir dar šešių šalių piliečiams, bandantiems legaliai patekti į JAV, ir tikiuosi, kad dabartinė situacija nesukels didesnės priešpriešos tarp šalių“, – teigiama A.Farhadi pranešime.

Filmo aktorė Taraneh Alidoosti taip pat pareiškė, jog apdovanojimus boikotuos, nes, pasak jos, Donaldo Trumpo pasirašytas įsakymas yra rasistinis.

Šeštadienį JAV Kino meno ir mokslo akademija išplatino pranešimą, kuriame teigiama, jog kinas peržengia sienas ir pasiekia žiūrovus, nepriklausomai nuo jų tautybės ar religijos: „Remdami kino kūrėjus ir žmogaus teises visame pasaulyje, išreiškiame nerimą dėl to, kad Asgharas Farhadi, „Oskarą“ pelniusio filmo „Išsiskyrimas“ režisierius, drauge su šiemet „Oskarui“ nominuoto filmo „Komivojažierius“ komanda, gali nepatekti į šalį dėl savo religijos ar gimtosios šalies“.

A.Farghadi filmas „Komivojažierius“, sukurtas remiantis garsiąja Arthuro Millerio pjese „Komivojažieriaus mirtis“, pasakoja istoriją apie aktorių porą, priverstą palikti butą po to, kai buvo pakasti jų namo pamatai. Emadas ir Rana apsigyvena draugo bute, tačiau jų rutiną netrukus sutrikdo buvusios gyventojos ieškantis nepažįstamasis – Rana sužeidžiama, o Emadas, neklausydamas jos prašymų, pradeda kaltininko paieškas.

Filmas Kanų kino festivalio konkursinėje programoje nugalėjo geriausio scenarijaus ir geriausio aktoriaus kategorijose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius