Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2008 11 13

Filmas „Žalgiris-Geležies diena“ – tarptautiniame filmų forume

Trečiadienį Manheimo mieste (Vokietijoje) prasidėjo tarptautinis filmų festivalis, kurio metu taip pat vyks pasaulinis filmų forumas – mugė, kursai prodiuseriams, bei kitos, tarptautinei filmų gamybai skirtos programos.
Griunwaldas
Griunwaldas / Filmo kūrėjų nuotr.

Kino pasaulyje tai vienas svarbiausių tarptautinei produkcijai ir platinimui skirtų renginių, vykstantis jau 12 metų ir kasmet suburiantis per 300 prodiuserių, pardavimo agentų, platintojų ir filmų pirkėjų, ieškančių naujų įdomių projektų ar gamybos partnerių iš viso pasaulio. Keturias dienas vykstančio renginio programoje numatyti dalykiniai susitikimai, „apvaliųjų stalų“ diskusijos, projektų pristatymai, bei kursai ir apmokymai prodiuseriams.

Praėjus atranką, kartu su kitais 13 projektų iš Amerikos, Kanados, Afrikos, Vakarų Europos, Centrinės ir Rytų Europos, į šią programą pateko istorinis vaidybinis filmas „Žalgiris – Geležies diena“. Forume projektas bus pristatinėjamas Europos koprodiuseriams, kino platintojams, televizijų atstovams, filmų pirkėjams.

„Žalgiris – Geležies diena“ tai epinė drama skirta vienam svarbiausių, lemtingam Lietuvos istorijos epizodui, kur jungtinė Lietuvos ir Lenkijos kariuomenė nugalėjo Kryžiuočių ordiną. Filme pasakojama apie Lietuvos kunigaikščių Vytauto ir Jogailos santykių evoliuciją, trisdešimt metų trukusį, skaudžiom netektim, žlugusiom viltim ir išdavystėms paženklintą kelią į susitaikymą, vainikuotą bendra pergale didžiausiame Žalgirio mūšyje Viduramžių Europoje.

Po istorinio filmo „Herkus Mantas“ Lietuvoje 35 metus nebuvo kurtas tokiam laikotarpiui skirtas ir tokio masto istorinis filmas, o artėjantis Lietuvos vardo tūkstantmečio ir Žalgirio mūšio 600-ųjų metinių minėjimas yra puiki proga prisiminti iškilius Lietuvos istorijos įvykius, žvelgiant į realius istorinius faktus per žmogiškų dramų peripetijas, pasitelkus vaizdingą kino kalbą.

Filmą „Žalgiris – Geležies diena“ kuria viešoji įstaiga „Studija 2“, filmo režisierius Raimundas Banionis, prodiuseriai Arūnas Stoškus ir Kęstutis Petrulis.

Numatoma filmo premjera Lietuvoje 2010 m. liepos mėnesį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius