-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2008 07 10

„Hankokas“ – neprastas filmas vasarai

„Hankokas“ Režisierius: Peteris Bergas, JAV. Vaidina: Willas Smithas, Charlize Theron, Jasonas Batemanas ir kiti. Įvertinimas: 6/10
Superherojus Džonas Hankokas
Superherojus Džonas Hankokas / Kadras iš filmo „Hankokas“

Ar atsimenate TV serialą „Sopranai“? Šio serialo antraštė yra „disfunctional family“, tariant lietuviškai – „nenormali šeima“. Tokia juk ir yra mafijos boso Tonio Soprano šeima – kiekvienas sau, vaikai negerbia tėvų, tėvas verčiasi žudydamas ir prievartaudamas žmones, motina apsimeta namų šeimininke, dukra padeda nuskriaustiems žmonėms ir bando išpirkti kaltę, o sūnus – lankosi pas psichoterapeutą ir važinėja greitomis mašinomis.

„Sopranų“ idėja yra gana paprasta – parodykime nenormalią šeimą su visomis jos bėdomis, nes tik taip mūsų laikais dar galima leisti žmonėms patikėti, kad šeima yra vertybė. Panašu į geometrijoje naudojamą įrodymo būdą, kai bandoma įrodyti kitoniškumą ir, tam nepavykus, daroma išvada, kad įrodyta, tai, ką iš tikrųjų ir norėta įrodyti.

Bet kultūra – ne geometrija, todėl „nenormalaus superherojaus“ (disfunctional superhero) koncepcija filme „Hankokas“ („Hancock“) patikėti nėra lengva. Daug geriantis, susvetimėjęs, piktas, atsainus Hankokas gelbsti žmones, bet labai jau nenormaliai – kartu sugriaudamas keliolika namų, sumaldamas dešimtis mašinų ir išgąsdindamas šimtus žmonių. Tokiam „sutrikusiam“ herojui reikia padėti atgauti „tikrąjį veidą“ ir čia yra visa filmo premisa.

Bet, nepaisant visiškai neįdomios užuomazgos, filmas – linksmas ir gražus akiai. Gelbsti „saldžioji porelė“ – bene kiečiausias kino vyras Willas Smithas ir bene seksualiausia šios vasaros (o gal metų?) kino aktorė Charlize Theron.

Apie W. Smithą galėčiau kalbėti nesustodamas. Tai labai fotogeniškas aktorius, kurio masyvūs veido bruožai suteikia ne tik ryžtingumo, bet ir dramatiškumo. Be to, matyt, po puikiojo, paties geriausiojo „Ali“ (rež. Michaelis Mannas), šis juodaodis aktorius turi juodaodžių emancipacijos vedlio bruožų. Tai sutvirtina W. Smitho pozicijas bendrame kultūriniame Amerikos gyvenime.

Na, o Ch. Theron nėra ypatingo kalibro aktorė. Ji tiesiog naujausioji seksualios blondinės emanacija Holivude. Tiesa, visai nebloga. O ir vaidyba jos nėra prasta. Filmo pradžioje ji – kukli ir antraplanė, filmo pabaigoje – ryžtinga ir ryški pirmo plano dalyvė. Malonu paganyti akį.

Be to, „Hankokas“ įdomus, ir kaip pažadas. Įsivaizduokite, superherojų porelė – W. Smithas ir Ch. Theron...

Manau, kad „Hankokas“ – gana vidutinės kokybės, bet neprastas Holivudo filmas vasarai. Filmas jau dabar renka neblogą biudžetą kino kasose ir, galima tikėtis, tai bus komerciškai sėkmingas projektas. O, jei taip, tai netrukus pamatysime W. Smithą, o gal ir Ch. Theron, kokiame įdomesniame projekte, kaip, kad visai neseniai rodyta „Aš esu legenda“ („I am legend“).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius