-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 02

Į „Pasaką“ komedija „Vudstokas“ atkeliauja vos dešimčiai dienų

Vasario 4 dieną kino teatre „Pasaka“ pradedamas rodyti režisieriaus Ango Lee filmas „Vudstokas“. Nuotaikinga „Oskaro“ laureato komedija apie legendinio Vudstoko muzikos festivalio ištakas kino teatro žiūrovams bus rodoma tik 10 dienų.
Filmas „Vudstokas“
Filmas „Vudstokas“ / Kadras iš filmo

Kanų kino festivalyje pristatytas filmas Lietuvoje rodytas vos keletą kartų  „Viasat“ kino komedijų festivalio metu.

Filmas, nors ir susilaukęs gana palankių atsiliepimų, Lietuvoje neplanuotas rodyti ilgesnį laiką. „Pasaka“ šį kino meistro Ango Lee filmą vos 10 dienų laikotarpiui gavo iš kino kompanijos „Acmefilm“ skyriaus Latvijoje.

„Nuo pat atidarymo pradžios „Pasaka“ garsėja geromis ir kokybiškomis komedijomis. Raginame nepraleisti ir „Vudstoko“, kurį lengvai sukūrė patyrusio režisieriaus ranka“,  teigia kino teatro atstovai.

1969 m. rugpjūčio mėn. White Lake miestelyje netoli Niujorko praūžęs roko, sekso, LSD, taikos ir rokenrolo uraganas galėjo ir neįvykti, jei ne studentas, sugalvojęs išnuomoti organizatoriams kaimynui priklausančią pievą ir taip siekęs išgelbėti tėvų motelį nuo bankroto.

Legendinio Vudstoko festivalio atsiradimo istorija prasideda būtent nuo šių įvykių, kuriuos realiai gyvenęs jaunuolis Elliotas Tiberis aprašė biografinėje knygoje. Ši knyga taip patraukė režisieriaus Ango Lee dėmesį, kad po rimtų filmų „Kuprotas kalnas“,„Geismas, įspėjimas“,„Sėlinantis tigras, tūnantis drakonas“ jis nusprendė imtis lengvos komedijos.

Niujorke studijavęs jaunuolis 1969 m. vasarą atvyko pagelbėti motelį atidariusiems ir bankroto slenkstį minantiems tėvams. Per radiją išgirdęs apie draudimą rengti muzikos festivalį kaimyniniame miestelyje, liepos 15 d. paskambino prodiuseriui Martinui Langui ir išdrįso pasiūlyti susitikimą tėvų motelyje, kad išgelbėtų merdėjantį šeimos verslą. Elliotas supažindino festivalio organizatorius su turtingu kaimynu, valdančiu 300 akrų ploto žemės. Rezultatas? Žemėje po mėnesio iškilo legendomis apipinta scena, o White Lake miestelį užgriuvo neregėta ir pačiuose gražiausiuose sapnuose neįsivaizduota minia jaunų žmonių.

Filme vaidina iš Mike Leigh filmo „Vera Dreik“ žinoma aktorė Imelda Staunton, Lietuvoje filmuotame filme „Pasipriešinimas“ vaidinęs Lievas Schreiberis ir kiti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius