Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 28

„Iliuzionistas“ – ranka pieštas stulbinantis animacinis filmas ne tik suaugusiems! (video)

Jau lapkričio 5 d. kino teatruose pasirodys netradicinis vaidybinis-animacinis filmas ne tik suaugusiems – „Iliuzionistas“. Nepaprastai lyriška istorija, pulsuojanti iš kiekvieno potėpio, iš kiekvienos nereikšmingos detalės.
Filmas „Iliuzionistas“
Filmas „Iliuzionistas“ / Kadras iš filmo
Temos: 1 Tik suaugusiems

Filmas sukurtas pagal 50 metų senumo visame pasaulyje gerai žinomo prancūzų režisieriaus ir aktoriaus Jacques Tati scenarijų. Jį atgaivinti ėmėsi genialus animatorius ir vienas iš „Myliu tave, Paryžiau“ režisierių Sylvain Chomet kartu su visa animatorių komanda

Pribloškianti, rankomis piešta animacija, toli gražu nepasiduodanti šiuo metu kino ekranus užvaldžiusiems 3D megafilmams, atgaivina 1950-ųjų Škotijos sostinę Edinburgą su visomis jam būdingomis detalėmis, potėpiais ir bruožais. Filmas sušildys, įkvėps ir panardins į malonių vaizdų bei muzikos erdvę.

„Iliuzionistas“ visa savo aplinka, muzika ir istorija nukelia į praėjusio amžiaus vidurį. Tuo metu pradėjo gesti kadaise toks populiarus „music hall“ žanras, o artistams teliko liūdnai stebėti, kaip didžiąją sceną pamažu okupuoja roko grupės. Kaip ir daugelis jo likimo brolių, iliuzionistas (akt. Jean Claude Donda) sulaukia vis mažiau darbo pasiūlymų. Jam dažniau tenka vaikytis savo irzlų nutukusį triušį nei rodyti fokusus.

Deja, darbo Paryžiuje lieka vis mažiau ir iliuzionistas patraukia į Angliją. Čia atrodo reikalai ima po truputį taisytis. Vieno pasirodymo metu Škotijos gilumoje, salose, iliuzionistas sutinka gerbėją (akt. Edith Rankin), kuri išties tiki, jog jis turi magiškų galių. Jis merginos akimis tarsi iš naujo pamato save ir tai pakeičia iliuzionisto gyvenimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius