Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2008 09 11

Jono Meko vizualiųjų menų centre – drąsus kinas

Rugsėjo 20-ąją Jono Meko vizualiųjų menų centras Vilniuje pradeda ilgalaikę kino filmų programą „Projektorius“, kurios tikslas – pristatyti geriausius eksperimentinio, drąsaus ir nekomercinio kino kūrinius.
Jonas Mekas
Jonas Mekas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Nemokamos filmų peržiūros vyks kiekvieną šeštadienį nuo 19.00 val. JMVMC, („Vilniaus vartų“
kompleksas, Gynėjų g. 14).

Programoje “Projektorius” – išskirtinio skonio žiūrovams skirti filmai: nuo geriausių kino avangardo klasikos kūrinių iki šiuolaikinio video meno pavyzdžių. Kiekvieną mėnesį žiūrovams bus pristatytas bent vienas tokio kino kūrėjas, žinovas ar teoretikas, todėl JMVMC ypač laukiami dailę, muziką bei kitus menus studijuojantys jauni žmonės bei jų dėstytojai.

JMVMC direktorius Kristijonas Kučinskas sako, jog centras siekia kiekvieną šeštadienį tapti atvirų diskusijų, drąsių kūrybinių mainų ir pažinties su kitokių menu erdve.

„Mes norime ne tik pristatyti eksperimentinio kino šedevrus, papasakoti jų kūrimo istorijas, bet ir ugdyti naują tokio kino žiūrovų kartą ir naujus jo kūrėjus“, – teigia K. Kučinskas.

„Projektorius“ yra viena iš daugelio JMVMC ruošiamų pažintinių programų, todėl meno gerbėjai turėtų sekti centro veiklą ir laukti naujienų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius