-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 22

Kaip tampama milijonieriumi? Joy Mangan ir jos „Stebuklingos šluotos“ istorija

Kai kasdienybė, kurioje esame priversti gyventi nuolatiniame konflikte, nebeteikia džiaugsmo, norisi bet kokia kaina ištrūkti iš užburto rato. Sakoma, jog tokiais atvejais likimas kartais pats atsiunčia „virvę“, tik reikia į ją įsikabinti tvirtai – tuomet įvyksta didieji mūsų gyvenimo pokyčiai.

2015 m. ekranizuotas režisieriaus Davido O Russelo filmas „Džoja“ (orig. Joy) vaizduoja amerikiečių išradėjos Joy Mangano gyvenimo istoriją. Moteris, sukūrusi „Stebuklingą šluotą“, šiandien yra žymi verslininkė, kurios išradimas jai atnešė milijoninius pelnus.

Tačiau iki didžiųjų pokyčių pradžios J.Mangano gyvenimas buvo sunkus: ne itin sėkminga karjera, subyrėjusi santuoka, jos globoje likę mažamečiai vaikai, gyvenimas tėvų namuose, kuriuose, po jų skyrybų, tvyro nuolatinė įtampa.

„Stebuklingos šluotos“ vizija, kuri J.Mangano gimė vienos iškylos metu, tapo jos gyvenimo tikslu – moteris atkakliai siekė ją įgyvendinti, paleisti į gamybą. Ji tikėjo, kad šluota, leidžianti valyti grindis nesusišlapinant rankų, taps nepakeičiamu buities įrankiu. J.Mangano tikėjimas nebuvo klaidingas.

Siekė įkvėpti žiūrovus

Tiesa, „Džoja“ nėra pažodinė J.Manganos gyvenimo versija, o veikiau – papildyta režisieriaus D.Russelo interpretacija.

Pagrindinę rolę filme vaidinusi žymioji Jennifer Lawrence portalui TIME yra teigusi, jog 50 proc. filmo istorijos buvo įkvėpta J.Mangano asmenybės, o likusi dalis – įvairių kitų stiprių ir charizmatiškų moterų portretų.

„Džoja“ nėra pažodinė J.Manganos gyvenimo versija, o veikiau – papildyta režisieriaus D.Russelo interpretacija.

Pats režisierius pasakojo, jog kurdamas istoriją jis prakalbėjo apie 100 valandų telefonu su J.Mangano, vengdamas susitikti su ja akis į akį. D.Russelo nuogąstavo, jog susitikimas būtų galėjęs paveikti jo vaizduotę – paskatinti sukurti geležinį ir tiesmuką herojės portretą.

Taigi, filme pasakojama J.Manganos istorija nėra autentiška, nes režisierius nesiekė dokumentiškai atkurti šios verslininkės gyvenimo biografijos. Svarbesniu tikslu jis laikė įkvėpimą, kuris turi kilti žiūrovams, stebinti šį filmą.

Puiki vaidyba

Džoja“ patiks tiems, kurie žavisi Roberto De Niro vaidyba. Tėvo rolę atlikusi amerikiečių kino žvaigždė puikiai įsikūnija į kritiško ir aršaus, tačiau itin charizmatiško pagyvenusio vyriškio personažą.

Kadras iš filmo „Džoja“ (orig. „Joy“)
Kadras iš filmo „Džoja“ (orig. „Joy“)

Filme taip pat bus galima išvysti ir moterų numylėtiniu laikomą Bradley Cooper, kuris atlieka „QVC“ prezidento Neilo Walkerio vaidmenį.

Tačiau didžiausias dėmesys turėtų atitekti J.Lawrence, kuri ir kūrė pagrindinės filmo herojės portretą.

Už puikų vaidmenį Auksinio gaublio apdovanojimuose ji buvo įvertinta kaip geriausia meninio filmo/komedijos/miuziklo aktorė.

VIDEO: Filmo „Džoja“ su Jennifer Lawrence anonsas

Rekomendacijos žiūrovui

Draminės komedijos žanrui priskiriamas filmas gali tapti puikia šiokiadienių vakaro ar savaitgalio popiečio alternatyva.

Daugeliui atpažįstama filme vaizduojama kasdienybė – vaikų ir tėvų konfliktai, moters, kuriai pavesta rūpintis visu namų ūkiu, rūpesčiai – empatiškai leis įsijausti į personažų gyvenimo dramą.

Tačiau stiprioji šio filmo pusė – įkvėpimo jausmą sukelianti istorija, leidžianti patikėti, jog net ir tuomet, kai suaugusio žmogaus gyvenimas atrodo nusistovėjęs, o šeimyniniai rūpesčiai ir atsakomybės varžo ieškoti drąsesnių sprendimų, alternatyvos įmanomos. Tereikia jomis tikėti ir jų siekti.

Ar režisieriui pavyks jus įkvėpti? Pažiūrėkite šį filmą ir pasidalinkite savo nuomone komentaruose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius