-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 13

Kanų kino fiestoje Edita Užaitė Statkevičiaus suknelių dar nerodė (nuotraukos)

Pietų Prancūziją kaip ir kasmet užplūdo pasaulinio lygio žvaigždžių desantas. Į 63-iąjį kasmetinį Kanų kino festivalį atvyko kino, mados ir pramogų verslo garsenybės.
Renginio akimirka
Renginio akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Tiesa, kaip pabrėžia Telegraph.co.uk – Kanų kino fiesta gana prieštaringas renginys. Čia puiki vieta skandalams, žvaigždėms pasireklamuoti, pranešti apie santykius, žodžiu, daryti viską, kad neliktų nepastebėtos. Dėl gausybės ore tvyrančių intrigų neretai kinas lieka tik antrajame plane. Tuo šiemet pavesta rūpintis garsiam režisieriui Timui Burtonui, kuris yra festivalio žiuri pirmininkas, tad tikėtina, jog ir vertingoji festivalio pusė nebus užmiršta.

Jau dabar spėliojama, kokie bus šiųmečiai Kanų skandalai – ar apdovanojimą pelnys rusų režisierius Nikita Michalkovas, kurį kolegos kaltina per didele bičiulyste su Rusijos premjeru Valdimiru Putinu, galbūt spaudos antraštes sudrebins Alžyro režisierius Rachidas Boucharebas, kurio filmas „Už įstatymo ribų“ (angl. „Outside of the Law“) buvo kaltintas prancūzų ir alžyriečių pasipriešinimo karo faktų klastojimu. Britų žurnalistai neabejoja, kad Kanų kino festivalis nebūtų toks garsus be jam būdingų sensacijų, kurių netrūks ir šiemet.

Kaip sekasi lietuviams?

Lietuviai nekantriai laukia žinių, ar sulauks deramo dėmesio dizainerio Juozo Statkevičiaus suknelių į kelionę pasiėmusi „Kino pavasario“ geriausia aktore tituluota Edita Užaitė. Ji anksčiau yra prasitarusi, kad Kanuose norėtų užmegzti naudingų pažinčių.

Kaip ketvirtadienį 15min.lt iš Kanų sakė „Kino pavasario“ vykdomasis direktorius Algirdas Ramaška, lietuviai jau spėjo pamatyti daugybę garsiausių žvaigždžių, nors atidarymo šventėje ir nedalyvavo. E.Užaitė taip pat dar neišsitraukė gražiausių atsivežtų apdarų. „Visi buvo labai pavargę, nėjome į atidarymą, nes ten viskas labai sudėtinga, maža to, kad reikia labai puoštis – reikia eiti porą valandų anksčiau. Edita buvo suplanavusi ketvirtadienį anksti ryte eiti žiūrėti filmo, tad taip pat į atidarymą nėjo. Buvome tiesiog nuėję pasižiūrėti, kaip renkasi svečiai, matėme ir Salmą Hayek, ir Russellą Crowe su „Robino Hudo“ kolegomis“, – sakė A.Ramaška.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius