-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 05 24

Kanų „Ypatingo žvilgsnio“ programos laureatu tapo slogi drama apie graikų šeimą „Šuns dantis“

Niūri siurrealistinė istoriją apie vieną graikų šeimą šeštadienį buvo pripažinta geriausiu filmu 62-ojo Kanų kino festivalio naujųjų talentų kategorijoje.
Pavadinimas
Kanų „Ypatingo žvilgsnio“ programos laureatu tapo slogi drama apie graikų šeimą „Šuns dantis“. / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Kanai

Pripažinimo taip pat sulaukė kino juosta apie vieną Rumunijos policininką bei filmas, pasakojantis apie Irano alternatyviosios muzikos pasaulį.

Graikų režisieriaus Jorgo Lantimo  filmas „Šuns dantis“ laimėjo pagrindinį prizą oficialioje festivalio programoje „Ypatingas žvilgsnis“, kurioje rodomi originalia estetika ir idėjiniu turiniu išsiskiriančios kino juostos.

Šiemet šioje kategorijoje buvo parodyta 20 darbų iš viso pasaulio.

J.Lantimo antrasis filmas pasakoja apie sutuoktinius, kurie laiko savo tris vaikus atskirtus nuo pasaulio už aukštų sienų šeimos užmiesčio viloje. Šis istorija – sukrečianti alegorija apie iškreiptą diktatūros pasaulį.

Filmas nugramzdina žiūrovus į slogų melo ir manipuliacijų pasaulį – tėvai žada išleisti atžalas, kai jiems iškris iltiniai („šuns“) dantys, tačiau tai, be abejo, neįvyksta.

Žiuri apdovanojimas atiteko režisieriui Corneliu Porumboiu už kino juostą „Policininkas, būdvardis“, pasakojantį apie etines dilemas, iškylančias vienam Rumunijos policininkui, sekančiam narkotikų prekyba besiverčiančius paauglius.

Specialus komisijos, kuriai vadovavo italų režisierius Paolo Sorrentino, prizas skirtas Irano režisieriui Bahmanui Ghobadi už filmą „Niekas nežino apie persų kates“ – pusiau išgalvotą, pusiau dokumentinę istoriją apie slaptą Teherano repo ir roko muzikos pasaulį.

Šiltai įvertintame B.Ghobadi filme pasakojama apie iš kalėjimo paleistus du jaunus iraniečius, mėginančius suburti grupę ir iškeliauti groti Europoje vykstančiuose festivaliuose.

Šiitiškos respublikos cenzūrą griežtai smerkianti dviejų valandų trukmės kino istorija, kurią režisieriui padėjo sukurti jo sužadėtinė, neseniai iš Irano kalėjimo paleista iraniečių kilmės JAV žurnalistė Roxana Saberi, buvo slapta nufilmuota per 17 dienų, pasitelkus daugiausiai neprofesionalius aktorius ir su labai menku biudžetu.

Pernai programos „Ypatingas žvilgsnis“ prizas atiteko Kazachstano režisieriaus Sergejaus Dvorcevojaus filmui „Tulpė“, kuriame vienas piemuo dėl įspūdingai didelių ausų lyginamas su Didžiosios Britanijos princu Čarlzu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius