-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 11 18

Kas nutiko baisiausiam Holivudo žmogui?

Kai prieš ketverius metus režisierius Jamesas Cameronas nusprendė pradėti kurti naują savo filmą „Įsikūnijimas“, Holivude besidarbuojantys žmonės sunerimo. Dirbti su itin talentingu pasaulinės šlovės režisieriumi – nepaprasta garbė, bet kartu ir siaubingai daug nervų reikalaujantis dalykas, mat po „Titaniko“ J.Cameronas įgijo baisiausio žmogaus Holivude reputaciją.
J.Cameronas ir S.Worthingtonas filmo „Įsikūnijimas“ filmavimo aikštelėje
J.Cameronas ir S.Worthingtonas filmo „Įsikūnijimas“ filmavimo aikštelėje. / 20th Century Fox nuotr.

Nepripažįstantis jokių kompromisų ir itin daug reikalaujantis perfekcionistas, per garsiakalbį nuolat rėkiantis ant aktorių ir kolegų – taip režisierius dirbo „Titaniko“ filmavimo aikštelėje ir tvirtino, jog „filmo kūrimas – tai karas, didžiulis mūšis tarp verslo ir estetikos“.

Šiandien siaubingo temperamento, Terminatoriumi pravardžiuotas J.Cameronas sako esąs truputį ramesnio būdo ir netgi pakeitęs požiūrį į filmų kūrimą. Tačiau labiausiai nusiraminti jam padėjo ekspedicijos po vandeniu, kuriose tyrinėjo nuskendusį „Titaniką“ ir apie tai sukūrė ne vieną dokumentinį filmą.

„Žinau, kad buvo periodas, kai pelniau nekokią reputaciją, periodas, kai man buvo naudinga garsėti tokiu būdu, nesvarbu, tai buvo tiesa ar melas. Neseniai atėjo periodas, kai supratau, jog viską geriau palikti praeičiai. Na, ir galbūt aš truputį subrendau. Anksčiau filmas man reiškė viską. Prieš kurdamas absoliučiai susikoncentruodavau ir to reikalavau iš kitų. Tačiau išvykau į ekspedicijas, ir filmas nebebuvo svarbiausias dalykas. Svarbiausia buvo kelionė. Tai pakeitė mano požiūrį į savo komandą, savo paties darbą ir atsakomybę už vienas kitą“, – apie asmeninius charakterio pokyčius pasakojo režisierius.

Nors naujasis filmas „Įsikūnijimas“, pasakojantis apie žmonių ir fantastinės planetos gyventojų susidūrimą, savo mastu prilygsta epiniam „Titanikui“, J.Cameronas teigia, kad šįkart darbas buvo visiškai kitoks. Režisieriaus nevargino keli šimtai filmavimo grupės narių ir tūkstančiai masinėse scenose besifilmuojančių žmonių, nekantriai laukiančių jo nurodymų. „Įsikūnijimą“ kūrė nedidelė žmonių grupė, dirbanti tarsi po uždaru burbulu. Mes ketverius metus dirbome savo mažoje virtualioje studijoje. Tačiau kaip ir visi, aš taip pat turėjau blogų dienų. Na, turbūt ne visai kaip visi...“ – pašmaikštavo J.Cameronas.

Pribloškiantys vizualieji efektai ir iki šiol neregėtas fantastinis pasaulis – trimatėje juostoje „Įsikūnijimas“! Žiūrėkite kinuose nuo gruodžio 18 dienos!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius