-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 07 28

„Keistas veidelis“: mados, muzikos ir Audrey Hepburn žavesys

Beveik visi filmai, kuriuose vaidina Audrey Hepburn, laikomi nepakartojama klasika. Vieni jų tapo legenda, kurią matė arba apie kurią bent girdėjo visi, o kiti ne ką mažiau dėmesio verti filmai plačiajai auditorijai yra ne tiek žinomi.
Filmo „Keistas veidelis“ stop kadras
Filmo „Keistas veidelis“ stop kadras / Filmo „Keistas veidelis“ stop kadras

Vienas iš tokių nepelnytai primirštų filmų – 1957 m. miuziklas „Keistas veidelis“ (rež. Stanley Donen). Tai – puikus pavyzdys, kaip smagi ir linksma istorija gali tapti puikiu fonu kitoms medijoms: muzikai ir madai. Šokiai, dainos ir dvidešimto amžiaus septintojo dešimtmečio stilius yra be galo žavūs. Be abejo, viena iš daugelio šio žavesio paslapčių slypi Audrey Hepburn vaidyboje ir įspūdingų kostiumų dizaine.

„Keistą veidelį“ būtų galima palyginti su mados kolekcijos pristatymu, kurį, žinoma, būtinai turi vainikuoti vestuvinė suknelė. Filmo pabaigoje pagrindinė filmo veikėja Džo Stokton (Audrey Hepburn) pasirodo pasipuošusi legendine Givenchy sukurta balta suknele. Tiesa, ji nėra vienintelis aukštosios mados kūrinys, pasirodantis filme.

VIDEO: Funny Face - Trailer

Pasakojimo šerdis – mados pasaulis, kuriame netyčia atsiduria drovi knygyno darbuotoja Džo Stokton. Ji nesvajoja apie podiumą, šlovę, savo nuotraukas žurnalų viršeliuose ir fotografus. Visa tai atsitinka jos gyvenime savaime, kai mados žurnalo redaktorė ir mados fotografas Dikas (Fred Astaire) nusprendžia, kad Džo įkūnija naująjį grožio idealą. Dikui pavyksta įkalbėti iš pat pradžių skeptiškai nusiteikusią merginą vykti į Paryžių. Nuo tos akimirkos Pelenė virsta princese, geidžiamiausiu modeliu ir mados ikona.

Šiuo atveju palyginimas su Pelene nėra eilinė klišė. Tai – kritika, kurios sulaukė filmo kūrėjai. „Keistas veidelis“ buvo kaltinamas pernelyg akivaizdžia klasikinės pasakos interpretacija. Kita vertus, filme paliečiama svarbi tema, kuri yra aktuali ne tik mados sūkuryje: individualybės ir tobulo gyvenimo paveiksliuko nesutapimas. Laikas rodo, kad klasikinės pasakos iš tiesų yra mūsų svajonės, o kas atsisakytų progos pasvajoti?

Nors grožis dominuoja kiekviename filmo kadre, kalbama daugiau nei apie gražią suknelę ar mielą veidelį. Audrey Hepburn ir visas filmo siužetas įkvepia būti savimi bet kokioje situacijoje, svajoti bei šypsotis plačiau. Muzika, nuotaikinga laikmečio dvasia ir sentimentali istorija nepaliks abejingų žiūrovų: vieni grožėsis mados pristatymu, kiti – pažįstama ir tuo pačiu visiškai nauja istorija, o melomanai – muzika.

Šis klasikinis miuziklas galėtų tapti puikiu pasimatymo filmu arba proga susitikti su drauge. Bet kuriuo atveju filmas su Audrey Hepburn – visada gera idėja, kaip ir Paryžius, kur laisvė ir romantika tvyro ore.

Šį filmą kviečia kartu žiūrėti „Kinas po žvaigždėmis“ jau rugpjūčio 6 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius