-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 18

Kino kodas: „Haris Poteris ir mirties relikvijos. 2 dalis“, arba Didysis finalas

Hario Poterio fanatikams, plojusiems kino salėje beveik viso seanso metu, šios recenzijos geriau neskaityti. Kam nervintis? Juk jiems „Haris Poteris ir mirties relikvijos. 2 dalis“ yra puikus kūrinys ir katarsio kupinas atsisveikinimas su mylimu herojumi.
„Haris Poteris ir mirties relikvijos. 2 dalis“
„Haris Poteris ir mirties relikvijos. 2 dalis“ / Kadras iš filmo

Štai ir išmušė žadėto finalo valanda. Haris (akt. Danielis Radcliffe‘as) su bičiuliais nuosekliai ir gan sėkmingai naikina Voldemorto gyvybingumo fragmentus, vadinamus horokrusais, bet jaučia, kad jam vis tiek teks stoti į lemtingą dvikovą su minėtu Blogio įsikūnijimu, piktesniu už Aliaksandrą Lukašenką ir Muammarą Gaddafį kartu sudėjus.

Iš pradžių ta kova primena boksą susirašinėjant, kai priešininkai smūgiuoja vienas kitam per atstumą, bet finalinė dvikova pagal visas vesterno taisykles įvyks ir primins akinantį suvirintojų šou. Tokios spalvotais energijos išlydžiais trykštančios burtų lazdelės kur kas geriau už lazerinius kardus iš „Žvaigždžių karų“.

Išvados

Vertinant ne suformuotą Hario Poterio legendą, o patį filmą, jis (kaip ir pirmoji dalis) yra tamsus bei pilkas, kupinas specialiųjų vaizdo efektų (yra netgi epizodas, atkeliavęs tarsi iš „Matricos“) ir piktųjų burtininkų, kurie gali beveik viską. Žvelgiant į visą ciklą, galima pastebėti, kad nuotaika (kaip ir knygose) tampa vis niūresnė, filmuose vis daugiau fatalizmo ir nelaimingų fizionomijų. Personažų sąveika minimali, kadangi jiems nuolat reikia kažkur bėgti, kautis ar slėptis.Finalinė dvikova pagal visas vesterno taisykles įvyks ir primins akinantį suvirintojų šou.

Šiame filme, kaip ir Transformerių pasaulyje, žmonės (net jeigu jie burtininkai), nebesugeba valdyti situacijos. Mes kartu su herojais nuolat laukiame kokios nors blogos žinios arba užprogramuotos nelaimės. Trumpai sakant, neįsisavinusiems visos Hario Poterio istorijos, filmą žiūrėti bus nuobodoka.

Faktai

„Haris Poteris ir mirties relikvijos. 2 dalis.“ („Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2“) JAV, 2011 m., 130 min.
Režisierius Davidas Yatesas.
Vaidina: Danielis Radcliffe‘as, Emma Watson, Rupertas Grintas ir kiti.
ĮVERTINIMAS 2/4

VIDEO: „Haris Poteris ir mirties relikvijos. 2 dalis“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius