-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 25

Kino kodas: „Kvaila, beprotiška meilė“, arba Šeimyninių pasakų pasaulyje

Holivudas pavydėtinai nuosekliai ir principingai net XXI amžiuje formuoja klasikinį, monogamišką šeimos ir tobulos meilės įvaizdį. Dar vienas to pavyzdys romantinė komedija „Kvaila, beprotiška meilė“.
Romantinė komedija „Kvaila, beprotiška meilė“
Romantinė komedija „Kvaila, beprotiška meilė“ / Kadras iš filmo

Nuobodūs vyrai nepatinka moterims. Ypač pasiekusioms kritinį amžių ir trokštančioms esminių permainų. Todėl Kalas (akt. S.Carellis) neturėjo nustebti, kai jo žmona Emilė (akt. J.Moore) pareiškė norą skirtis. „Lūzerio” kompleksą turintis vyrukas pradeda elgtis ir atrodyti taip apgailėtinai, kad jo gyvenimą iš esmės pasiūlo pakeisti merginų „kabinimo” ekspertas Džeikobas (akt. R.Goslingas).

Rezultatai pranoksta lūkesčius, bet šis pasikeitimas Kalo nedžiugina. Jis širdies gilumoje vis tiek myli savo žmoną, bet nežino, kaip ją susigrąžinti. Po ilgo nesėkmių ruožo, galų gale jam teks pasielgti impulsyviai ir drąsiai.

Išvados

Visi mergišiai anksčiau ar vėliau suranda tikrąją meilę (kaip filme „Mergišiaus praeities vaiduokliai”) ir tampa pavyzdingi šeimos tėvai. Šis dominuojantis telenovelės mentalitetas ir tokių filmų bei TV serialų populiarumas liudija, kad žmonėms reikia gražių pasakų apie tobulą šeimą. Bėda, kad autoriams dažniausiai pritrūksta ambicijų sukurti kažką kokybiškai naujo. Arba bent palikti erdvės fantazijai ir intrigai. Pirmoji filmo „Išprotėjusi meilė“ pusė tonizuoja ir intriguoja (puikiai vaidina M.Tomei ir E.Stone), o antroji – užliūliuoja.

Jeigu filmas būtų baigęsis po linksmai chaotiškų grumtynių Kalo namuose, turėtume prancūziško stiliaus dramediją – pamokantį gyvenimo fragmentą apie klaidas ir praleistą progą jas ištaisyti. Tačiau holivudiniai filmai baigiasi kitaip – jausminga vieša kalba ir pasakiška pabaiga, kurios metu visi susitaiko ir ima gyventi linksmai bei laimingai. Manau, kad keletas neatsakytų klausimų filmo pabaigoje visada turėtų likti. Suaugusiems reikia kitokių pasakų, negu vaikams.

Faktai

„Kvaila, beprotiška meilė“ („Crazy, Stupid, Love“) JAV, 2011  m., 120 min.
Režisieriai: Glennas Ficarra ir Johnas Requa.
Vaidina: Steve’as Carellis, Ryanas Goslingas, Julianne Moore ir kiti.
ĮVERTINIMAS 2/4 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius