Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 28

Kino kodas: trileris „Blitz“, arba Kai prireikia linčo

Kaip apsiginti nuo banditų, prieš kuriuos teisinė sistema bejėgė arba kaip nubausti apsukrius pedofilus? Kietas ir apšepęs airių kilmės policininkas Tomas Brentas (akt. Jasonas Stathamas) žino atsakymą ir nevengia pritaikyti savo metodų praktiškai.
Jasonas Stathamas trileryje „Blitz“
Jasonas Stathamas trileryje „Blitz“ / Kadras iš filmo

Jis dažnai gauna pylos nuo viršininko už įgaliojimų viršijimą, bet neketina pasitaisyti. Gal ir gerai, nes Londone ima siautėti kažkoks maniakas (akt. A.Gillenas), žudantis policininkus ir nepaliekantis įkalčių. Brentas kartu su naujuoju viršininku (gėjumi) Portu Nešu (akt. P.Considine‘as) imasi tyrimo ir netrukus pradeda įtarti, jog gali tekti panaudoti itin radikalias priemones, siekiant sustabdyti nusikaltimų konvejerį.

Išvados

Mes jau pripratome, kad J.Stathamo herojai žodžiais švaistosi kur kas rečiau, negu kumščiais. Jo devizas, perfrazuojant žinomą Gajaus Julijaus Cezario posakį, skamba taip: „atėjau, daviau į snukį, nugalėjau“. Filme „Blitz“ aktoriaus kuriamas personažas kur kas santūresnis, ir tai filmui – tik į naudą.

Istorija atrodo labiau tikroviška, panaši į realų žudiko persekiojimo procesą, nes Brentas keliuose epizoduose atskleidžia savo „minkštesnę“ pusę. Kai kas žmogiško ir pūkuoto giliai jo sielos viduje visgi tūno. Todėl ir žiūrovams užmegzti emocinį ryšį su tokiu, nors ir agresyviu, žmogumi lengviau, negu su robotu ar avataru.

Čia, aišku, dar ne koks „Avinėlių tylėjimas“, bet ir ne „Transporteris“ ar „Adrenalinas“. Keletas neatsakytų klausimų po seanso lieka, bet tai iš esmės yra neblogai sukaltas, klasikinis kriminalinis „kietai virtas“ (hard boiled) trileris. Tarsi sugrįžimas į XX amžių. Iš tiesų, neverta užmiršti to, kas ten buvo vertinga.

Faktai

Trileris „Blitz“ („Blitz“), Didžioji Britanija, 2011 m., 100 min.
Režisierius Elliottas Lesteris.
Vaidina: Jasonas Stathamas, Aidanas Gillenas, Paddy Considine’as ir kiti.
ĮVERTINIMAS 3/4 

VIDEO: Blitz (2011) HD Movie Trailer

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius