-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 17

„Kino pavasaris“ į sales pakvies „Rumbos“ ritmais

Kovo 19-ąją, ketvirtadienį, prasidedantis Vilniaus tarptautinis kino festivalis „Kino pavasaris“ atidarymo proga žiūrovus nudžiugins žaisminga ir originalia komedija „Rumba“.
Filmas „Rumba“
Filmas „Rumba“ / Kadras iš filmo

2006-aisiais „Kino pavasarį“ prajuokinusios komedijos „Ledkalnis“ kūrėjai Fiona Gordon, Dominique Abel ir Bruno Romy pristato naujausią darbą „Rumba“, kuris ir pasirinktas festivalio atidarymo filmu.

„Kai pamačiau šį filmą, abejonių neliko – jis turi pradėti dvi savaites trunkančias kino atostogas, – teigia festivalio direktorė Vida Ramaškienė. – Jis netikėtas, originalus, žaismingas ir kupinas aistringo humoro.“

Filme pasakojama apie beprotiškai įsimylėjusius mokytojus Fioną ir Domą, kurie dievina Lotynų Amerikos stiliaus šokius ir viename iš konkursų laimi pirmąją vietą. Tačiau vėliau juos ištinka nelaimė – važiuojant automobiliu naktį jiems kelią pastoja savižudis ir porelė įsirėžia į tilto atramą. Po avarijos, Fionai tenka amputuoti koją, o Domas praranda atmintį. Pagrindiniai herojai priversti iš naujo adaptuotis gyvenime, tačiau tai daro su gera humoro ir optimizmo doze.

Filmo kūrėjai Fiona Gordon, Dominique Abel, Bruno Romy ne tik parengė scenarijų, pagal kurį režisavo filmą, tačiau patys ir įkūnijo pagrindinius filmo herojus.

„Rumboje“ išradingieji scenaristai, aktoriai ir režisieriai suplakė juodosios komedijos kokteilį, kuris primena legendinius Charlie Chaplino ir Busterio Keatono filmus. Kanų kino festivalio programoje „Kritikų savaitė“ debiutavęs filmas sėkmingai šoka festivalių ekranuose, Zagrebo festivalyje laimėjo pagrindinį apdovanojimą.

Po „Forum Cinemas Vingis“ įvyksiančio oficialaus festivalio atidarymo ir komedijos „Rumba“, kino mėgėjai laukiami „Kino pavasario“ atidarymo vakarėlyje. Oficialiame festivalio klube – „Havana Social Club“ – į pažintinę kelionę po hip-hopo ir kino pasaulį pakvies „G&G Sindikatas“ nariai Svaras ir DJ Mamania, į pagalbą pasitelkę iškalbingą kolegą Liezhuvį.

Kino mėgėjai turės progą išgirsti muziką iš šešių bene geriausiai hip-hopo kultūrą atspindinčių kino filmų garso takelių.

„Mes juos kruopščiai atrinkome ir visi garso takeliai yra labai įdomūs. Vakarėlį pradėsime nuo vieno iš pirmųjų kino filmų, kuriame atskleidžiama hip-hopo kultūra. Tai prieš daugiau nei 25 metus sukurtas „Wild style“. O vėliau artėsime link šių dienų“, – likusių filmų kol kas neatskleidžia DJ Mamania.

Bilietus į festivalio „Kino pavasaris“ atidarymą ketvirtadienį, kovo 19-ąją, galite įsigyti kino teatro „Forum Cinemas Vingis“ kasose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius