Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 09 28

„Naujoji karta Z“ – naujas žvilgsnis į gyvų numirėlių apokalipsę

Ne kartą didžiuosiuose ekranuose atspindėta gyvų numirėlių tema netrukus pasuks dar mažai apžvelgtu keliu. Jau nuo rugsėjo 30 d. kinuose pasirodysiantis filmas „Naujoji karta Z“ pristatys ne tik netipinę žmoniją pavergusią infekcijos rūšį ar dar nematytus gyvų numirėlių elgesio ypatumus, bet kartu ir visų likimą paliks mažos mergaitės rankose.
Filmas „Naujoji karta Z“
Filmas „Naujoji karta Z“ / Partnerio nuotr.
Temos: 1 Kinas

Naujasis filmas apie zombių apokalipsę yra paremtas bestseleriu tapusiu romanu, kurį parašė Mike‘as Carey‘is. Pati idėja buvo tokia inovatoriška, kad dar net nebaigus romano kino studija „Warner Bros.“ nusipirko teises knygos ekranizacijai. Tad autoriui buvo patikėta kartu rašyti ir scenarijų, vienu metu su romanu. „Žmonės manęs klausė, kaip galiu vienu metu rašyti dvi skirtingas tos pačios istorijos versijas ir išlaikyti jas galvoja nesupainiojant. Manau, kad tai buvo išlaisvinanti ir labai kūrybiška patirtis, nuo kurios tiek romanui, tiek filmui bus tik dar geriau“, – pasakojo romano autorius ir filmo scenaristas M. Carey‘is.

„Naujoji karta Z“

Autorius taip pat teigė, kad dviejų darbų darymas vienu metu leido jam daug lengviau atskleisti pagrindinę filmo veikėją – užkratą nešiojančią mažą mergaitę Melanę. Ji ypatinga tuo, jog yra vienintelė iš nepaprastą užkratą turinčių vaikų, kuriam yra sąlyginai atspari ir gali jį kontroliuoti. M. Carey‘io teigimu, neįprastas žvilgsnis į vaiko prigimtį suteikia juostai unikalumo. „Gali būti, kad ši geroji veikėja yra daug blogesnė, nei esame įprastai matyti vaikus. Parodome tamsiąją žmogiškosios prigimties pusę, kuri nesvetima visiems. Jos tyrumas ir trapumas yra viena medalio pusė, kurią kartais užgožia ir viduje tūnantis virusas. Nepaisant to, ji yra raktas į žmonijos išlikimą ir tik ją lydintys žmonės gali tą raktą rasti“.

Filmo neįprastumas slypi ne tik herojuose, tačiau ir tame, kaip perteikiami gyvieji numirėliai ir pati istorija. Pasaulio kino kritikai jau dabar vertina šį filmą kaip vieną geriausių zombių apokalipsės juostų per pastaruosius penkerius metus. Jungtinės Karalystės žurnalo „Times“ kritikas Kevinas Maheris filmą apibūdina kaip atgaiva žanrui. „Dirbdamas su jau absoliutų dugną pasiekusiu žanru, režisierius Colmas McCarthy‘is ir jo komanda sugebėjo, jei ne visiškai perkurti, tai parodyti kažką neįprasto, ryškaus ir galinčio kurti naują kelią tokiems filmams“, – apžvalgoje rašį K. Maheris. Ne ką prasčiau apie filmą atsiliepia ir kiti kritikai – „Kai tik pagalvojai, jog zombių apokalipsei pritrūko šviežio DNR, „Naujoji karta Z“ parodo visai naują evoliucijos kryptį“ (Timas Robey‘is, Daily Telegraph), „Žiaurus ir galvoti verčiantis mokslinės fantastikos darbas, skirtas žmonės, kurie nemirtų ar netaptų gyvais numirėliais, žiūrėdami filmus apie zombius“ (Allanas Hunteris, Daily Express).

„Naujoji karta Z“ į kinus atkeliaus su būriu žinomų Holivudo aktorių, kurių tarpe yra šešiems Oskarams nominuota Glenn Close, Jungtinės Karalystės apdovanojimų BAFTA nominantė Gemma Arterton, dviejų BAFTA apdovanojimų laureatas Paddy‘is Considine‘as ir jau didžiuoju atradimu vadinama Sennia Nanua, atlikusi mergaitės Melanės vaidmenį. Filmas į kinus atkeliauja jau rugsėjo 30 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius