-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 19

„Nepatogus kinas“ kviečia vadovėlius išmainyti į kino filmus

Žmogaus teisių filmų festivalis „Nepatogus kinas“ ir Lietuvos žmogaus teisių centras skelbia internetinės kino edukacijos platformos „Nepatogaus kino klasė“ (nepatogauskinoklase.lt) atidarymą.
mielas su*iktas telefonas
mielas su*iktas telefonas / mielas su*iktas telefonas

Tokios platformos tikslas – supaprastinti dokumentinio kino prieinamumą savo pamokose kiną, kaip edukacinę priemonę, naudojantiems pedagogams. Šioje svetainėje užsiregistravę mokytojai galės pamokų metu nemokamai žiūrėti filmus ir juos aptarti naudodamiesi paruošta ir svetainėje talpinama metodine medžiaga.

Dokumentika – išskirtinis kino žanras, kviečiantis pažinti mus supantį pasaulį per asmenines neišgalvotas istorijas, ugdantis mumyse empatiją, kritinį mąstymą, žingeidumą, skatinantis tapti aktyviais, pokyčius įtakojančiais visuomenės nariais.

Šioje naujoje, nemokamoje platformoje pristatomi filmai, padedantys kalbėti svarbiomis, tačiau ne visada patogiomis socialinėmis temomis. Šiuo metu „Nepatogaus kino klasėse“ jau galima pamatyti tokius filmus kaip „Mano mielas su*iktas telefonas“, pasakojantį apie paauglių santykį su socialiniais tinklais, „Iš miško“, supažindinantį su Paneriuose vykdytomis žydų žudynėmis, „Pasaulyje lyg namuose“, leidžiantį iš arčiau susipažinti, ką išgyvena pabėgeliai vaikai, bei „Ninnoc“, pasakojantį apie savo identiteto ieškančią paauglę mergaitę.

Filmų bazė bus nuolat pildoma ir atnaujinama dokumentiniais filmais, atsižvelgiant į įvairias socialines problematikas. Panaudojant kiną kaip edukacinę priemonę, moksleiviai skatinami mokytis, pažinti visuomenės įvairovę ir apmąstyti šiandienos iššūkius.

„Daugelis dokumentinių filmų festivalių visame pasaulyje didelį dėmesį skiria moksleiviams skirtoms dokumentinių filmų programoms, rengdami filmų peržiūras festivalių metu ir organizuodami visus metus besitęsiančias edukacines programas. „Nepatogus kinas“ – ne išimtis. Festivalis vaikams skirtas kino peržiūras ir jas papildančias edukacines veiklas organizuoja nuo 2013 m., o dabar pristato ir šią interneto platformą.“ – kalbėjo edukacinės platformos koordinatorius Augustas Čičelis.

„Kino edukacija Lietuvoje nėra naujiena, šia kryptimi dirba kelios organizacijos šalyje. Festivalis „Nepatogus kinas” siekia prisidėti prie kino edukacijos sistemos kūrimo Lietuvoje. Panašios dokumentinio kino svetainės jau keletą metų veikia Čekijoje, Olandijoje ir kitose Europos šalyse. Pasinaudodami dokumentiniais filmais mokytojai ne tik iliustruoja programinių dalykų dėstymą, bet ir moko suprasti bei analizuoti kino kalbą,“ – jam antrino vienas iš iniciatyvos organizatorių, festivalio „Nepatogus kinas” koordinatorius Justinas Vancevičius.

Festivalio metu pristatoma ne tik „Dokumentikos vaikams“ programa, tačiau taip pat organizuojamas ir seminaras. Šiomis dienomis mokytojai, Švietimo ministerijos atstovai bei panašią praktiką Čekijoje įgyvendinusio kino festivalio „Vienas pasaulis“ (angl. One world) organizatoriai dalinasi patirtimi ir ieško būdų, kaip kino edukaciją integruoti į formaliąją ūgdymo programą.

Plėtodama kino edukacijos pritaikymą, festivalio „Nepatogus kinas” komanda tikisi, kad lankymasis kino teatre bei dokumentinio kino žiūrėjimas pamokų metu taps vis dažnesne praktika mokyklų gyvenime. Viliamasi, kad dokumentinis kinas, kaip mokymo priemonė, bus įtraukta į oficialias mokymo programas ir tokiu būdu prisidės prie švietimo sistemos plėtros.

Daugiau informacijos – ČIA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius