-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 04

Oliveris Stone`as smerkia kapitalizmą filmo „Volstritas“ tęsinyje

Garsus amerikiečių režisierius Oliveris Stone`as sukūrė savo 1987 metų filmo „Volstritas“ tęsinį, kuriame gilinasi į tai, kas vyksta „kapitalizmo žlugimo“ epochoje.
Oliveris Stone`as
Oliveris Stone`as / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Filmas, pavadintas „Volstritas: pinigai niekada nemiega“ toliau pasakoja apie biržos prekiautojo spekulianto Gordono Geko likimą.

G.Gekas, kurio vaidmenį, kaip ir pirmajame filme, suvaidino Michaelas Douglasas, ką tik išėjo iš kalėjimo ir dabar iš visų jėgų mėgina vėl įsijungti į žaidimą biržoje artėjant pasauliniam ekonomikos žlugimui.

„Volstrito“ tęsinys Amerikoje bus rodomas nuo 2010 metų balandžio 23 dienos.  „Kodėl aš sugrįžau?...Todėl, kad tai svarbu. Dabar žlunga kapitalizmas, žlunga mūsų visuomenė. Taip yra. Mūsų gyvensena keisis“, – sakė O.Stone`as interviu žurnalui „Vanity Fair“ ir pridūrė, kad drauge labai norėjo sukurti įdomią istoriją.

„Buvau išties šokiruotas, kai grįžau (į Volstritą)“, – sakė „Oskaro“ laureatas interviu, kuri pasirodys balandžio mėnesį.

„Milijonas dolerių tapo milijardu dolerių. Turtingus žmones jie pakeitė žmonėmis, kurie daro pinigus. Volkeriai tapo grinspenais“, – pridūrė jis.

Kapitalizmo problemos ir finansų krizės tema pastaruoju laiku gana populiarios tarp kinematografininkų.

2009 metais žinomas JAV aštrių dokumentinių filmų režisierius Michaelas Moore`as nufilmavo juostą „Kapitalizmas: Meilės istorija“, savo stiliumi iškritikuodamas šalies politinę sistemą, kuri, jo nuomone, ir buvo dabartinės ekonomikos krizės priežastis.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius