-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 01

Prancūzijos „Cezario“ apdovanojimų ceremonijoje triumfavo lyties tapatybių komedija

Režisieriaus Guillaume‘o Gallienne‘o komedija „Berniukai ir Gijomai, prie stalo!“, Prancūzijos kino apdovanojimų ceremonijoje, kuri penktadienį vakare įvyko Paryžiuje, laimėjo penkis apdovanojimus, tarp jų patį prestižiškiausią geriausio filmo „Cezarį“.
Guillaume‘o Gallienne‘o filmas gavo pestižinį apdovanojimą
Guillaume‘o Gallienne‘o filmas gavo pestižinį apdovanojimą / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Kinas

Šis filmas apie homoseksualių polinkių jaunuolio, kuriam ėmė rodytis, kad jis nėra berniukas, santykius su motina, pelnęs jau du apdovanojimus Kanuose, — tai režisieriaus autobiografinio monospektaklio kino adaptacija.

42 metų G.Gallienne‘as už darbą šiame filme taip pat gavo geriausio aktoriaus „Cezarį“.

Geriausio režisieriaus „Cezaris“ atiteko kino veterano Romano Polanskio dramai „Venera su kailiais“ (Venus in Fur).

Šis filmas, kuriame vaidina R.Polanskio žmona Emmanuelle Seigner ir Mathieu Amalricas, buvo pastatyta remiantis pjese, kurią įkvėpė 19 amžiaus austrų rašytojo Leopoldo von Zacherio – Mazocho to paties pavadinimo romanas.

Tuo tarpu belgų režisieriaus Felixo van Groeningeno juosta „Išardytas ratas“ ( Alabama Monroe, Broken Circle Breakdown) laimėjo geriausio užsienio filmo „Cezarį“.

Šis filmas apie homoseksualių polinkių jaunuolio, kuriam ėmė rodytis, kad jis nėra berniukas, santykius su motina, pelnęs jau du apdovanojimus Kanuose

Ši drama apie tatuiruotoją ir bandža grojantį buvusį panką, kurie išgyvena audringus meilės santykius ir kuriems likimas suduoda skaudų smūgį, kai jų dukteriai yra diagnozuojamas kraujo vėžys, toje pačioje kategorijoje už dviejų dienų varžysis ir „Oskarų“ ceremonijoje.

39-ajai kasmetei iškilmingai „Cezarių“ teikimo ceremonijai, tradiciškai vykusioje Paryžiaus „Theatre du Chatelet“, pirmininkavo aktorius Francois Cluzet.

„Cezario“ apdovanojimus, kurie laikomi prancūziškais „Oskarų“ ekvivalentais, skiria šalies Nacionalinė kino meno ir technikos akademija.

Geriausios aktorės „Cezaris“, kurį įteikė kino žvaigždė Jeremy Ironsas, atiteko 46 metų aktorei ir dainininkei Sandrine Kiberlain už vaidmenį Albert‘o Dupontelio komedijoje „Devyni griežto režimo mėnesiai“ ( Neuf mois ferme ).

Didžiausią nesėkmę penktadienio naktį patyrė iš Tuniso kilusio prancūzų režisieriaus Abdelattifo Kechiche'o juosta apie lesbinę meilę „ Mėlyna spalva – šilčiausia“ („La Vie D'Adele”) , kuri praėjusiais metais Kanuose buvo apdovanota „Auksine palmės šakele“ ir pretendavo į aštuonis „Cezarius“.

Šiai dramai apie meną studijuojančią studentę ir jos aistringus erotinius santykius su jaunesne mergina, pretendavusiai į geriausio filmo ir geriausio režisieriaus apdovanojimus, teko tenkinti tik vienu „Cezariu“, skiriamu geriausiai debiutantei.

Jis atiteko vienai iš dviejų jaunųjų filmo žvaigždžių — dvidešimtmetei Adele Exarchopoulos.

Ceremonijoje pasirodė ir niekieno nelydima aktorė Julie Gayet, dėl kurios, kaip teigiama, Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as buvo priverstas išsiskirti su savo ilgamete partnere Valerie Trierweiler, buvusia šalies faktiška pirmąja ponia.

Tačiau juodą kostiumėlį su kelnėmis dėvėjusi 41 metų J.Gayet, kuri pirmą kartą pasirodė viešumoje po Eliziejaus laukus ištikusio skandalo, nepelnė apdovanojimo geriausios antraplanės aktorės kategorijoje, kuriam buvo nominuota ir kuris atiteko 25 metų Adele Haenel už darbą juostoje „Siuzana“.

J.Gayet šiam apdovanojimui buvo nominuota Bertrand‘o Tavernier juostoje „Dorsi gatvė“ (Quai d'Orsay), kurioje pasakojama apie Prancūzijos užsienio reikalų ministerijos darbą praėjusio dešimtmečio Irako karo išvakarėse.

Šioje komedijoje ji suvaidino trumpą sijonėlį dėvinčios ministro patarėjos, kuri be skrupulų naudojasi savo gundytojos galiomis tam, kad gautų tai, ką trokšta, vaidmenį.

Aktorei Scarlett Johansson buvo įteiktas garbės „Cezaris“ už visą savo karjerą, kurioje – jau 35 filmai.

Jį 29 metų žvaigždei, kuri yra susižadėjusi su prancūzų žurnalistu, įteikė „Ištrūkusio Džango“ (Django Unchained) režisierius Quentinas Tarantino, kuris pats tokiu apdovanojimu buvo pagerbtas 2011 metais.

Ceremonijos dalyviai šiltai sutiko aktorę, nors praėjusį mėnesį per JAV televiziją S.Johansson pareiškė, kad paryžiečiai pateisino savo, kaip šiurkščių žmonių, stereotipą.

Be to, ji sukėlė tarptautinį sujudimą atsisakiusi britų labdaros organizacijos „Oxfam“ ambasadorės vaidmens – mainais į tolesnį darbą su Izraelio kompanija „SodaSteam“, turinčia gamyklą neteisėtai okupuotoje palestiniečių teritorijoje.

Praėjusiais metais geriausio filmo „Cezarį“ laimėjo režisieriaus Michelio Hazanaviciaus nespalvotas nebylus filmas „Artistas“.

Kasmetiniai „Cezarių“ apdovanojimai pradėti teikti 1976 metais Prancūzijos kino meno ir technikos akademijos generalinio  sekretoriaus Georges'o Cravenne'o iniciatyva.

Jiems buvo duotas skulptoriaus Cesaro Baldaccini, kuris kūrė prizų statulėles, vardas, todėl  kartais jie dar vadinami „Sezarais“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius