-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 05 05

Prasideda Kino Buso kelionė po Lietuvą

Kino Busas – tai jau trečius metus Lietuvoje vykstantis edukacinis kino projektas vaikams ir jaunimui. Projektas kiekvienais metais sulaukia vis didesnio pasisekimo ir susidomėjimo. Kino Buso filmų jaunai auditorijai programoje – švedų, lietuvių, vokiečių, danų, lenkų, norvegų kino kūrėjų filmai.
Kino Busas
Kino Busas / Projekto logotipas

Gegužės 4−birželio 19 dienomis Kino Buso komanda apkeliaus 28 Lietuvos miestus ir miestelius, aplankys mokyklas, kultūros centrus bei vaikų namus, nemokamai rodydami filmus vaikams ir jaunimui bei pasakodami apie kino istoriją ir filmo kūrimo procesus.

Šiais metais Kino Busas tęsia pradėtą tradiciją ir parengė atskirą edukacinę programą jaunimui, kurios metu užsiregistravę moksleiviai, padedami kino profesionalų, kūrė filmų scenarijus, vystė juos, ruošėsi filmavimui bei filmavo trumpametražius filmus pagal savo sukurtus scenarijus. Moksleivių sukurtų scenarijų temos varijuoja nuo gamtosauginių, socialinių temų iki atspindinčių jaunų žmonių kasdienybę, draugystės, meilės temas, jų džiaugsmus ir problemas. Šie moksleivių sukurti filmai kartu su profesionalų sukurtais filmais iš įvairių šalių bus rodomi gegužės – birželio mėnesiais Kino Buso kelionės metu.

Kino Buso projekto idėja 2008 metais sulaukė aktyvaus kino organizacijų iš Baltijos ir Šiaurės šalių dėmesio. Tad Kino buso organizatoriai viešoji įstaiga „Kultūrinių projektų centras“ Cuma projects kartu su Baltijos jūros regiono šalių organizacijomis įkūrė bendradarbiavimo tinklą „Screenit!“ ir aktyviai rengiasi bendram tarptautiniam projektui.

Šiais metais Kino Buso projektą parėmė Švedijos ambasada, Danijos ambasada, Lietuvos Respublikos Kultūros ministerija bei Kultūros rėmimo fondas.

Pasak projekto organizatorių, Kino Buso projektas toks sėkmingas todėl, kad į jo veiklą vaikai ir jaunimas įtraukiami tiek kaip žiūrovai, tiek kaip kūrėjai. Organizatoriai tikisi, kad Kino Buso projektas tęsis ateityje ir padės ugdyti naują Lietuvos filmų kūrėjų bei žiūrovų kartą. „Lietuvoje yra tiek daug nepapasakotų istorijų ir nuostabių, jautrių, aktyvių vaikų bei jaunimo“, teigia projekto vadovas Antanas Surgailis.

Pagrindinė projekto idėja – nekomerciniais tikslais padaryti kiną prieinamu jaunimui visoje Lietuvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius