-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 30

Siaubo filmų genijai sukūrė naujos kartos poltergeisto istoriją

Fenomenalaus pasisekimo visame pasaulyje sulaukusių kino hitų „Pjūklas“ ir „Paranormalūs reiškiniai“ kūrėjai vėl žada gerokai papurtyti kino žiūrovus, pristatydami jiems naują siaubo filmų šablonus peržengiantį kūrinį.
„Tūnąs tamsoje“
„Tūnąs tamsoje“. / Kadras iš filmo

Savo sugebėjimą kurti originalius, minias žmonių gąsdinančius siaubo trilerius režisierius James Wan ir scenaristas Leigh Whannell įrodė pastatę pirmąją filmo „Pjūklas“ dalį. Šis filmas atvertė naują siaubo filmų žanro puslapį, o jų sukurtas žudiko-maniako Pjūklo personažas stojo į vieną gretą su legendiniais „blogiukais“ – Fredžiu Kriugeriu, Maiklu Majersu ar Džeisonu Vorgisu. Tuo tarpu režisieriaus ir scenaristo Oren Peli mikrobiudžetinis filmas „Paranormalūs reiškiniai“ tapo vienu pelningiausių filmų (pagal biudžeto ir pajamų santykį) kino istorijoje.


Gegužės 6 d. Lietuvoje startuosiantis filmas „Tūnąs tamsoje“ (angl. Insidious) yra bendras šių siaubo meistrų darbas. „Tūnąs tamsoje“ pasakoja apie jauną trijų vaikų šeimą, kuri įsikrausto į naują namą. Čia jie patiria tragediją: po nelaimingo atsitikimo jų mažąjį sūnelį Daltoną ištinka koma. Ir tuomet namuose prasideda šiurpą keliantys įvykiai. Tėvai, manydami, kad kaltas namas ir jame vykstantys paranormalūs reiškiniai, nutaria kraustytis į naują vietą. Bet tai nepadeda. Siaubas tęsiasi, ir galiausiai paaiškėja, kad dėl to kaltas ne namas, o pats Daltonas...


Filmą „Tūnąs tamsoje“ matę kritikai ir žanro gerbėjai lygina jį su tokiais siaubo filmų titanais kaip trims Oskarams nominuotas „Poltergeistas“ bei Oskarais apdovanoti „Egzorcistas“ ir „Rozmari kūdikis“, ir teigia, kad „Tūnąs tamsoje“ – tai absoliučiai naujas fenomenas siaubo kino teritorijoje. Pagrindinius vaidmenis atlieka puikiai pažįstami aktoriai: šeimos tėvą Džošą vaidina „Auksinio gaublio“ nominantas Patrick Wilson, žibėjęs filmuose „Operos fantomas“, „Maži vaikai“, „Stebėtojų lyga“, o mamytę Renai – filmų „28 savaitės po...“, „Tempk jį čia!” ir „Suvokimas“ žvaigždė Rose Byrne.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius