Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 23

„Skalvijos“ kino akademija kviečia į atvirų durų dieną!

Rugpjūčio 25 d., ketvirtadienį, 17 val. „Skalvijos“ kino centre įvyks „Skalvijos“ kino akademijos atvirų durų diena. Jau keturis metus gyvuojantis moksleiviams skirtas projektas kviečia visus 14 – 18 metų amžiaus jaunuolius, besidominčius kinu, nuo rudens kibti į mokslus.
„Skalvijos“ kino akademijos auklėtiniai
„Skalvijos“ kino akademijos auklėtiniai / „Skalvijos“ nuotr.

Atvirų durų dienos dalyviai bus supažindinti su trimis skirtingomis studijų programomis – kino teorijos ir analizės, dokumentinio bei vaidybinio kino, galės pabendrauti su dėstytojais – kino režisieriais Andriumi Paškevičiumi, Mykolu Žukausku, Marat Sargsyan, Giedre Beinoriūte, Janina Lapinskaite, kino operatoriais Narvydu Naujaliu ir Simonu Glinskiu, kino kritikėmis Aukse Kanceravičiūte, Rasa Paukštyte bei Izolda Keidošiūte, susipažinti su dabartiniais „Skalvijos“ kino akademijos studentais. Atvirų durų dienos dalyviai sudalyvaus ir premjeroje – dabartiniai „Skalvijos“ kino akademijos studentai, tik ką grįžę iš vasaros kino stovykloje Nidoje, pristatys du ten sukurtus trumpametražius vaidybinius filmus.

„Šiemet renkame jau penktąją studentų laidą. Naujiems mokslo metams parengėme tris skirtingas studijų programas, prisikalbinome dirbti dar daugiau kino profesionalų – dabar beliko sulaukti didesnio moksleivių aktyvumo, registruojantis į atranką“, – teigia „Skalvijos“ kino centro edukacinių projektų koordinatorė Goda Sosnovskienė.

„Skalvijos“ kino akademijoje paskaitos vyksta du kartus per savaitę. Moksleiviai yra supažindinami su kino kūrimo specifika, kino istorijai ir raidai svarbiais filmais, taip pat mokosi dirbti praktiškai – kartą per savaitę dalyvauja kino technikos paskaitose arba kūrybinėse dirbtuvėse, rašo kino kritikos straipsnius, kuria vaidybinį bei dokumentinį kiną.

Vaidybinio kino programa trunka dvejus metus. Keturi studijų semestrai skirti skirtingiems kūrybinio proceso etapams: kino dramaturgijai, charakterių kūrimui, režisūrai, darbui su aktoriais, gilinimuisi į operatoriaus darbo ypatumus, montažui. Kiekvieno semestro pabaigoje Kino akademijos studentų sukurtus trumpametražius filmukus galima išvysti viešose peržiūrose „Skalvijos“ kino centre. Šiemet bus renkami du vaidybinio kino kursai, kuriems vadovaus jauni kino režisieriai Mykolas Žukauskas ir Marat Sargsyan.

Dokumentinio kino programą pasirinkę jaunieji kino mėgėjai studijuoja vienus metus. Jie susipažįsta su dokumentinio kino istorija ir teorija, gilinasi į dokumentinio kino kūrimo specifiką bei patys kuria trumpas istorijas iš realaus gyvenimo. Su dokumentiniu kino pasiryžusiems susipažinti moksleiviams vadovaus kino režisierė Giedrė Beinoriūtė.

Kino teorijos ir analizės programą moksleiviai taip pat mokosi vienerius metus. Per paskaitas jie žiūri žymiausius kino istorijos filmus, gilinasi į šiuolaikinį kiną, ieško sąsajų ir skirtumų talentingiausių režisierių kūryboje, mokosi analizuoti ir rašyti kino tekstus, taip pat praktiškai susipažįsta su kino kūrimo pagrindais. Kino teorijos ir analizės kurso vadovės – kino kritikės Rasa Paukštytė ir Izolda Keidošiūtė.

„Kino kūrimo procese ir ypatingai filmavimuose moksleiviai labai susidraugauja, tampa ne tik kūrybinės grupės nariais, bet ir tikrais draugais, kurie nesustodami kalba apie kiną ir juo aktyviai domisi, seka naujienas, padeda jaunesniems „Skalvijos“ kino akademijos studentams. Džiugu, kad jaunuoliai gerbia savo dėstytojus ir vienas kitą – puikiai sutaria tiek filmavimo aikštelėje, tiek už jos ribų“, – džiaugiasi G.Sosnovskienė.

Moksleivių registracija į „Skalvijos“ kino akademiją prasidėjo birželio 1 d. ir trunka iki rugpjūčio 31 d. Registracijai reikalinga užpildyti anketą, kurią rasite www.skalvija.lr ir atsiųsti adresu akademija@skalvija.lt

Atvirų durų diena – rugpjūčio 25 d. 17 val. „Skalvijos“ kino centre. Įėjimas nemokamas.

Daugiau informacijos apie „Skalvijos“ kino akademijos atvirų durų dieną rasite www.skalvija.lt 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius