-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 17

Sofia Coppola nebenori savo garsaus tėvo pagalbos (video)

Sofia Coppola nebenori daugiau įtraukti garsųjį tėva, režisierių Francis Ford Coppolą, į savo filmų kūrybinį procesą.
Sofia Coppola
Sofia Coppola / Organizatorių nuotr.

Naujausią dramą „Kažkur tarp ten ir čia“ (angl. „Somewhere“) garsiajam filmų kūrėjui ji parodė tik galutinį variantą. Kai anksčiau, filmų kūrimo proceso metu, ji pastoviai konsultuodavosi su tėvu, ką kaip ir kada daryt, teigiama išplatintame pranešime.

„Jam parodžiau tik galutinį variantą, nes norėjau viską padaryt savarankiškai. Ir mano nuostabai jis liko patenkintas tokiu mano sprendimu. Netgi pasakė, jog pažiūrėjus šį filmą matosi man būdingas braižas ir stilistika. Anksčiau aš visuomet su juo konsultuodavausi ir klausdavau, kaip vienoje ar kitoje situacijoje būtų geriau. Šiandien galiu pasakyt, kad po šio filmo įgavau dar daugiau patirties“,– džiaugsmo neslėpė jaunoji režisierė.

Filme „Kažkur tarp ten ir čia“ Stephenas Dorff vaidina šlovės viršūnėję esantį aktorių, kurio jau niekas nebetenkina ir nebedomina, kol jo gyvenime nepasirodo 11metė dukra.

Ir nors režisierė neigia bet kokias kalbas, esą pastarajam filme netiesiogiai kalbama apie jos pačios santykius su įžymiuoju tėvu, tačiau pripažino, jog kai kurie vaikystės prisiminimai paskatino tam tikrų scenų atsiradimą ir šiame filme.

„Manau, kad tėvo vaidmuo yra labai svarbus mergaičių brendimo laikotarpiu ir tai pabrėžiu savo filme. Ir taip, tai tiesa, kad daugelį prisiminimų iš vaikystės perkėliau ir į šį filmą. Tėvas mus vežiodavosi po viso pasaulio šalis ir vietas, kur vaikai nedažnai pasirodydavo. Pavyzdžiui, 16os metų aš su tėčiu keliavau į Kubą ir dalyvavau susitikime su pačiu Fideliu Castro. Esu įsitikinusi, jog santykiai su pačiu artimiausiu tau žmogum – tavo tėvu – svarbūs charakterio formavimesi ir pačio žmogaus augime ir tai aš parodžiau šiame filme“, – pasakojo režisierė.

„Kažkur tarp ten ir čia“ šį rudenį Venecijos kino festivalyje laimėjo pagrindinį „Auksinio liūto“ apdovanojimą. Aukščiausiu įvertinimo šiame festivalyje buvo įvertinta ir pirmoji režisierės drama „Pasiklydę vertime“ (angl. „Lost in translation“), kuri tapo režisierės vizitine kortele. Be šių dviejų filmų, Sofia Coppola daugumai dar gerai žinoma savo drama „Jaunosios savižudės“ bei istorine, kostiumine drama „Marija Antuanetė“– abiejose filmuose pagrindinį vaidmenį atliko aktorė Kristen Dunst.

„Kažkur tarp ten ir čia“

Nuo gruodžio 31 d. k/t „Forum Cinemas Kaunas“ (Kaune).

Nuo sausio 14 d Vilniaus k/t „Forum Cinemas Vingis“.

 
VIDEO: „Kažkur tarp ten ir čia“ / „Somewhere“
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius