-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 16

„Žmogus pakeitęs viską“ – vienas palankiausiai kritikų vertinamų filmų šiemet

Retas kuris filmas nuo pirmųjų pasirodymo kino teatruose minučių susilaukia daugybės kritikų pagyrų. Naujausias Brado Pitto darbas „Žmogus pakeitęs viską“ – būtent tokia išimtis. Nuo pat stulbinančios premjeros Toronto kino festivalyje, kino juostai prognozuoja sėkmė artėjančiame kino apdovanojimų maratone.
Filmo „Žmogus pakeitęs viską“ akimirka
Filmo „Žmogus pakeitęs viską“ akimirka / ACME Film“ nuor.
Temos: 1 Bradas Pittas

Amerikoje jau pristatytas „Žmogus pakeitęs viską“ skina net skeptikų simpatijas. Dažnai gero žodžio pašykštintys kino kritikai šįsyk kaip niekad dosnūs. Sudėtinga filmo gimimo istorija ir abejingų nepaliekantis brandus B.Pitto vaidmuo nuolat liaupsinami.

Aukščiausiu balų skaičiumi – 100-uku filmą įvertinusi „Washington Post“ kino kritikė Anna Hornaday lygina filmo teikiamą malonumą su šaltu alumi po giedru dangumi, o tiek pat balų skyręs „Wall Street Journal“ apžvalgininkas, Pulitzerio premijos laimėtojas Joe Morgensternas žeria dar daugiau pagyrų. „Statistiniai duomenys niekada anksčiau nesukūrė tokios jaudinančios pramogos. Po pastaraisiais mėnesiais daugybės pristatytų „antrosios lygos“ kino juostų, šis režisieriaus Bennetto Millero filmas atgaivina tikėjimą kino galia“, – rašo jis.

Neabejojama, kad bus apdovanotas

Garsi „The New York Times“ kritikė Manohla Dargis giria įsimenantį siužetą ir B.Pitto vaidmenį. „Filmas pasakoja apie beisbolą skaitmeniniame amžiuje ir nuostabų, sudėtingą Oklendo „Athletics“ komandos generalinio direktoriaus Billy Beane‘o atvejį. B.Pittas jį vaidina grakščiai, o jo akys žiba kaip tikro grobuonio. Jis buvo sukurtas laimėti. Tai, kad jį vaidina būtent B.Pittas suteikia kino juostai pilnatvės“, – vertino ji, tvirtindama, kad sunku net įsivaizduoti kitą aktorių, kuris sugebėtų taip suvaidinti.

Aukščiausių įvertinimų nepagailėjo ir kiti autoritetingi leidiniai, tokie kaip „Philadelphia Inquirer“, „Chicago Tribune“, „Chicago Reader“, „Miami Herald“, „Chicago Sun-Times“, „Variety“ ir kiti. Kone visuose apžvalgose akcentuojama, kad išskirtinė juosta patiks net beisbolo neišmanantiems žmonėms, o subtilus dramatizmas neleis nė sekundei atsiplėšti nuo ekrano. Pagrindiniam aktoriui B.Pittui už puikų pasirodymą drąsiai prognozuojamas „Oskaras“ ir „Auksinis gaublys“.

Didžiausioje interneto kino duomenų svetainėje Imdb.com filmo „Žmogus pakeitęs viską“ įvertino jau daugiau kaip 10 tūkst. žmonių, jie kino juostai vidutiniškai skyrė 8,1 balą iš dešimties. Kritikų bendras įvertinimas dar aukštesnis – jų nuomone B.Millerio filmas 87 balų iš 100. Su tokiais reitingais kino juosta neabejotinai pateks į šių metų geriausių kino kūrėjų darbų gretas.

Beje, filmo scenarijų pagal tikrais įvykiais paremtą 2002-ųjų istoriją ir bestseleriu tapusią Michaelo Lewiso knygą „Moneyball“ parašė jau įvertinti Holivudo profesionalai – Stevenas Zaillianas (gavo „Oskarą“ už filmo „Šindlerio sąrašas“ scenarijų) ir Aaronas Sorkinas (gavo „Oskarą“ už filmo „Socialinis tinklalapis“ scenarijų).

Filmo „Žmogus pakeitęs viską“ premjera Lietuvos kino teatruose jau šių metų gruodžio 2-ąją.

VIDEO: Moneyball Trailer 2011 HD

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius