Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Baltos lankos“ kviečia į susitikimus su A.Lingiu ir K.Alvtegen

Vilniaus knygų mugėje įvairių leidyklų kvietimu viešės ne vienas svečias. Į susitikimus su dviem kūrėjais iš užsienio pakvies leidykla „Baltos lankos“ – tai lietuvių kilmės filosofijos profesorius Alphonso Lingis ir švedų rašytoja Karin Alvtegen.
„Baltų lankų“ kvietimu mugėje viešės filosofas A.Lingis ir kriminalinių romanų autorė Alvtegen.
„Baltų lankų“ kvietimu mugėje viešės filosofas A.Lingis ir kriminalinių romanų autorė Alvtegen. / Leidyklos nuotr.

Po pasaulį keliaujantis filosofas

Šių metų pradžioje leidykla „Baltos lankos“ išleido net kelias lietuvių kilmės antropologo, Pensilvanijos universiteto filosofijos profesorius Alphonso Lingio knygas. Viena jų – „Bendra kalba, paskiri balsai“. Knygą sudaro tekstai, parašyti remiantis 2003 m. Vilniuje skaitytais pranešimais, kurių metu vyko intensyvios diskusijos etikos, kitybės, santykio su kitu asmeniu formų klausimais.

Mugėje bus pristatytas ir A. Lingio albumą „Prisilietimas“ (angl. leidimas Contact), kurį sudaro fotografijos, autoriaus parsivežtos iš jo, kaip antropologo kelionių po pasaulį. A.Lingio fotografijas bus galima apžiūrėti specialioje parodoje „Prisilietimas“, kuri bus eksponuojama tik per knygų mugę, 3 salės galerijoje. Parodos atidarymas numatomas š. m. vasario 20 d. 17 val.

Knygą „Bendra kalba, paskiri balsai“ Vilniaus knygų mugėje kartu su autoriumi pristatys jo kolega filosofas Arvydas Šliogeris. Pristatymas, kurio metu A. Lingis skaitys paskaitą anglų kalba, įvyks  vasario 20 dieną 18 val. 5.5 konferencijų salėje.

Sielą skrodžiančių kriminalų autorė

Švedų rašytoja Karin Alvtegen lietuvių skaitytojui pažįstama nuo 2006 m. Per kelerius metus „Baltos lankos“ išleido visus jos romanus – „Dingusi“, „Išdavystė“, „Gėda“, „Kaltė“, „Šešėlis“. Šiemet visi romanai „Baltų lankų“ išleisti pakartotiniu tiražu. Pagrindinė K. Alvtegen tema, skirtingomis variacijomis vis pasikartojanti visuose romanuose, – tai žmonių tarpusavio santykiai ir jų atšalimas, susvetimėjimas, baisus artumos alkis, į neviltį varanti vienatvė, gimdanti neapykantą ir leidžianti išsikeroti vidinei tamsai. Šiuo itin tiksliu žmogaus sielos skerspjūviu ji išsiskiria iš kitų švedų kriminalinės literatūros atstovų, tai leidžia į ją žvelgti ne vien per pramoginę kriminalinę laisvalaikio literatūros prizmę.

Susitikimas su Karin Alvtegen – įvyks vasario 19 dieną 19 val. 5.2 konferencijų salėje. Rašytoją kalbins grožinės literatūros vertėja Vytenė Muschick ir VDU lektorė literatūrologė Asta Gustaitienė. 
 
Nauji lietuvių ir užsienio autorių kūriniai

Mugėje neliks nuvilti ir lietuvių autorių gerbėjai. Nacionalinio esė žanro aistruoliams bus džiugu išgirsti, kad pagaliau išleista Giedros Radvilavičiūtės nauja knyga „Šiąnakt aš miegosiu prie sienos“. „Baltos lankos“ kvies į susitikimą ir su Sigitu Parulskiu, kurio nauja poezijos knyga „Pagyvenusio vyro pagundos“ pasirodė 2009–ųjų gruodį.

Knygų mugėje bus pristatyta Anne Applebaum knyga „Gulago istorija“. Publicistė A. Applebaum yra „The Washington Post“ žurnalistė ir knygų „Gulago istorija“ bei „Tarp Rytų ir Vakarų: per Europos paribio kraštus“ autorė. „Gulago istorija“ 2004 metais laimėjo prestižinį Pulitzerio apdovanojimą. Gerbėjų taip pat laukia pokalbis su knygos, kuri iš knygynų dingo kone akimirksniu, autoriumi Andriumi Užkalniu. Dabar knygynuose jau pasirodė antroji jo knygos „Anglija: apie tuos žmones ir jų šalį“ laida.

Dar viena leidyklos naujiena – solidus istorinis žemėlapių albumas „Lietuvos sienos, skirtas Lietuvos tūkstantmečiui paminėti. Albume pateikiamas vientisas istorinis kartografinis Lietuvos sienų raidos vaizdas, papildytas naujausia tyrinėjimų medžiaga. Į leidinį sudėti ne tik įvairių epochų valstybės žemėlapiai, bet ir sienos ženklų nuotraukos.

Visas naujienas apie Vilniaus knygų mugę rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius