-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Sofijos pasaulio“ kūrėjas – laidoje „Gimnazistai“

Pasaulinio bestselerio – romano apie filosofijos istoriją „Sofijos pasaulis“ kūrėjas – norvegų rašytojas Josteinas Gaarderis, su kuriuo Vilniaus knygų mugės lankytojai susitiks ir Knygų mugėje, TV laidoje „Gimnazistai“ diskutuos su paaugliais.
Knyga „Sofijos pasaulis“ ir jos autorių Josteinas Gaarderis.
Norvegų rašytojas J.Gaarderis TV eteryje kalbėsis su moksleiviais iš Kaišiadorių. / Leidėjų nuotr.

Žymusis Norvegas, mugėje viešintis leidyklos „Tyto alba“ kvietimu, Vilniaus knygų mugėje dalyvaus renginyje „Sofijos pasaulis“: nepavargstanti knyga“. Jis vyks šeštadienį, vasario 20 dieną, 13 val. „Litexpo“ salėje 5.1 Be to, šis visame pasaulyje pripažintas kūrėjas sutiko su vaidybinės diskusijų laidos vaikams ir paaugliams „Gimnazistai“ (BTV) autorės, vedėjos ir prodiuserės Elenos Martinonienės kvietimu TV eteryje padiskutuoti apie knygas: ką žmogui duoda skaitymas? Ar knygos tebėra vertingos ir reikalingos? Ką praranda vaikai, neskaitantys knygų?

Šį kartą laidos „Gimnazistai“, kurioje jaunimui suteikiama erdvė ir laikas diskutuoti jiems aktualiomis temomis, svečiai – Kaišiadorių Algirdo Brazausko gimnazijos moksleiviai.

Penktadienį, vasario 19 dieną, nufilmuota laida bus parodyta Tarptautinės vaikų knygos dienos proga, kuri švenčiama kartu su pasakų kūrėjo Hanso Christiano Anderseno (1805–1875) gimtadieniu – balandžio 2-ąją.

Kai romanas „Sofijos pasaulis“ 1991 metais buvo išleistas Norvegijoje, internetas, dabartinis knygų konkurentas, pasaulyje dar neturėjo tokios įtakos kaip dabar. Pasak laidos kūrėjos ir vedėjos E.Martinonienės, šiuo metu neskaitymo problema labai aktuali, per daug laiko prie interneto praleidžiantys jaunuoliai konfliktuoja su tėvais ir mokytojais, todėl kilo sumanymas į laidą pasikviesti garsųjį knygų mugės svečią, iš pedagogų šeimos kilusį norvegų rašytoją Josteiną Gaarderį, parašiusį nemažai knygų vaikams. Laidoje dalyvaus ir „Sofijos pasaulio“ vertėja Eglė Išganaitytė, 2008 metais apdovanota Metų vertėjo krėslu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius