-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

15min konkursas: laimėkite Mario Vargas Llosos knygą „Tetulė Chulija ir rašeiva“

15min ir leidykla „Sofoklis“ skelbia konkursą – laimėkite Mario Vargas Llosos knygą „Tetulė Chulija ir rašeiva“.
Knygos viršelis
Knygos viršelis / Leidyklos „Sofoklis“ nuotr.

„Tetulė Chulija ir rašeiva“ (1977 m.) – viena garsiausių ir populiariausių M.V. Llosos knygų. M.V.Llosa sodriu stiliumi, takia ir vaizdinga kalba, spalvingais, triukšmingais, tipiškais Pietų Amerikos tetulių, dėdžių ir pusseserių melodramatiškų santykių aprašymais į vieną audinį suaudžia tikrąsias žmogiškąsias patirtis ir humorą.

Mario Vargas Llosa (g. 1936 m.) – vienas ryškiausių ir įdomiausių Lotynų Amerikos klasikų, literatūros kritikas, žurnalistas, politikas, Nobelio premijos (2010 m.) laureatas. M.V.Llosa savo kūryba įtraukia, stebina ir kartu provokuoja skaitytoją.

„Tetulė Chulija ir rašeiva“ (1977 m.) – impozantiškas romanas, kuriame susipina dvi siužetinės linijos. Vargitas – nepilnametis būsimasis teisininkas, radijo žinių redaktorius ir šeimos pažiba, įsimyli išsiskyrusią, beveik dvigubai vyresnę damą. Kol Vargitas sumaniai bando rasti būdą, kaip pasipriešinti giminei ir teisėtai vesti „tetą“, iškeliauti į Europą ir tapti rašytoju, radijuje ima kaisti aistros. Neįtikėtinas scenaristas ir radijo pjesių autorius – Pedras Kamačas, kurio istorijos buvo užvaldžiusios Limos gyventojų širdis, ima keistai elgtis. Klausytojų dėmesį patraukia vis gausėjančios Pedro klaidos bei keistenybės serialų siužeto vingiuose. Su užsidegimu ir pietietišku temperamentu jis ima perpinti ir maišyti veikėjus, jų istorijas. Kuo baigsis Vargito ir „tetulės“ meilės nuotykis? Kas nutiko kūrybai atsidavusiam scenaristui? Ar Limos gyventojai dar išgirs kvapą gniaužiančių istorijų?

M.V.Llosa sodriu stiliumi, takia ir vaizdinga kalba, spalvingais, triukšmingais, tipiškais Pietų Amerikos tetulių, dėdžių ir pusseserių melodramatiškų santykių aprašymais į vieną audinį suaudžia tikrąsias žmogiškąsias patirtis ir humorą.

Jūs galite laimėti šią knygą, atsakę į klausimą: kurio Pietų Amerikos rašytojo knygos jums patinka labiausiai?

Atsakymus rašykite „15min knygos“ paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius