-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
02 22

60 knygų, į kurias verta atkreipti dėmesį Knygų mugėje

Vilniaus knygų mugėje leidyklos pristato daugybę naujienų, tarp kurių nesunku pasiklysti. Tad čia rasite 60-ies knygų, kurios išleistos prieš pat mugę ar visai neseniai ir kurios vertos jūsų dėmesio, sąrašą.

LIETUVIŲ AUTORIŲ GROŽINĖS KNYGOS

Mantas Adomėnas „Moneta & labirintas II“

„Baltos lankos“

Mantas Adomėnas „Moneta & labirintas II“
Mantas Adomėnas „Moneta & labirintas II“

Praėjusių metų pabaigoje pasirodžiusi pirmoji „Moneta & labirintas“ dalis iš karto tapo bestseleriu, ji patraukė gerai suregzta šnipinėjimo istorija, o kartu ir filosofinėmis temomis apie išdavystę, mentorystę, apmąstymais apie tai, kas pastūmėja pasirinkti žvalgybininko darbą, alternatyviosios Lietuvos istorijos inkliuzais ir autentiška atmosfera. Knyga nutrūko labai intriguojančiu epizodu, ir, laimei, neilgai reikėjo laukti antrosios dalies, kuri išleidžiama Vilniaus knygų mugei.

Benas Lastauskas „Tiems, kurie neskaito“

„Laisvės TV“

Benas Lastauskas „Tiems, kurie neskaito“
Benas Lastauskas „Tiems, kurie neskaito“

Žinomas tinklaraštininkas Benas Lastauskas debiutuoja knyga, kurios veikėjus, anot jo, vienija tai, kad jie neskaito knygų. Joje galime rasti kasdienio, atpažįstamo žargono, šiurkštaus slengo, svetimybių, kūriniu jis siekia sudominti šiuolaikinį jaunimą, o knyga yra pasakojimas apie „žmones, kuriuos galime sutikti bare penktadienio vakarą, sporto klube ar laukdami eilėje prie greitojo maisto kiosko. Galbūt tai mūsų vaikystės draugai ar seni klasiokai, o gal netgi mes patys arba mūsų jauni suaugę vaikai“.

Elena Leontjeva „Turgaus aikštė“

Vertė Nora Jazbutytė, „Alma littera“

Elena Leontjeva „Turgaus aikštė“
Elena Leontjeva „Turgaus aikštė“

Žinoma ekonomistė pristato istorinį romaną, kuris apibūdinamas kaip knyga „apie meilę, išdavystę, valdžią ir amžinąjį alkį“. Knygoje supinami du laikotarpiai, dvi epochos, dviejų moterų gyvenimai. Žana d'Ark, keičianti viso žemyno istoriją, ir mūsų laikų Žana, kuri „alsuoja prancūziškąja dvasia, kerinčia alchemija, lemtinga meile dirigentui“. Romanas – apie laikui nepavaldžius dėsnius, aistras ir stiprias asmenybes.

Sigitas Parulskis „Kaip aš mečiau“

„Alma littera“

Sigitas Parulskis „Kaip aš mečiau“
Sigitas Parulskis „Kaip aš mečiau“

Kiekviena nauja Sigito Parulskio knyga tampa įvykiu mūsų literatūroje, nekantriai laukiamas ir šis jo romanas. Pats autorius sako, kad jam patinka keliauti, rankiojant fragmentus atmintyje, net jeigu kartais jie atrodo tarpusavyje nesusiję. Iš dalies apie tai yra ir šis kūrinys: „Ši knyga apie žmogų, nusprendusį mesti rūkyti, ir šis sprendimas jį nuveda labai toli: į praeitį, į atmintį, į melancholiškos ir linksmos patirties, į padorumo ribas kartais peržengiančios vaizduotės kelionę“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius