-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Animuotos elektroninės knygos – naujovė tarptautinėje rinkoje

Animuota elektroninė Rasos Joni knyga vaikams „Žvaigždėtasis arkliukas ir meškiukas Panda“ – vienas pirmųjų tokio pobūdžio leidinių elektroninių knygų pasaulyje. Aštuoniomis kalbomis šią elektroninę knygą išleido lietuviai.
Arkliukas
Knygos „Žvaigždėtasis arkliukas ir meškiukas Panda“ viršelis

NAUJIENAS APIE KNYGAS, RAŠYTOJUS, KONKURSUS IR NAUJAUSIŲ KNYGŲ RECENZIJAS SEKITE IR TINKLE „FACEBOOK“. SPAUSKITE ČIA IR PRISIJUNKITE PRIE „15MIN KNYGŲ LENTYNOS“ GERBĖJŲ! 

Pastaruoju metu pasaulyje netyla diskusijos apie knygų ateitį ir tai, ar elektroniniai leidiniai neišstums spausdintų. Dažniausiai prieinama išvados, kad kol kas popierinių knygų eros pabaigos nematyti, tačiau elektroninės knygos turi tendenciją užkariauti vis didesnę rinkos dalį. Viena iš sričių, kurioje elektroninėms knygoms prognozuojama šviesi ateitis – leidiniai, skirti vaikams, mat galimybės papildyti tekstą animacija itin patraukia jaunųjų skaitytojų dėmesį. 

Neseniai išleista animacinė elektroninė Rasos Joni knyga „Žvaigždėtasis arkliukas ir meškiukas Panda“, kuri, anot leidėjų, yra viena pirmųjų tokio pobūdžio knygų pasaulyje. 

Lietuviai vieni pirmųjų įsisavino naująją technologiją – pasaulyje tokių elektroninių knygų kol kas yra vienetai, nes tokio pobūdžio kūriniai dažniausiai leidžiami programėlių pavidalu. Tačiau idėja tai yra daugiau knyga nei programėlė – pasakojamą istoriją animacijos tik papildo ir padeda skaitytojui lengviau įsiminti.

Kuo ši knygelė skiriasi nuo įprastų elektroninių knygų?

formatu: animuota elektroninė knyga dėl savo nekintančio formato yra identiška popierinio formato knygai.

puslapio fonu: animuotoje knygelėje galimi įvairūs fonai, netgi nuotraukos ir paveikslai, besitęsiantys per visą atvartą.

animacija: į įprastą elektroninę knygą galima įkelti nuotrauką, video/garso failą arba žaidimą, kurį skaitytojui reikia atidaryti norint peržiūrėti. Animuotoje interaktyvioje knygelėje gali veikti atskiros kiekvieno puslapio dalys arba visi puslapio elementai.

Kaip teigia leidėjai, ši animuota elektroninė knygelė primena animacinį filmą su nauja „serija“ kiekviename atvarte.

Dėl technologinių ypatybių kol kas animuotas elektronines knygas gali skaityti tik „iPad“ ir „iPhone“ vartotojai.

Pačioje knygoje, kuri 2010 metais buvo išrinkta gražiausia vaikams skirtu leidiniu, pasakojama jautri, švelni meilės ir draugystės istorija. Joje Meškiukas Panda ir Žvaigždėtasis Arkliukas draugauja ir rūpinasi vieni kitu. Čia daug draugų ir laimės, skanių kvapų, nuotykių.

Pati autorė pasakoja, kad jos knygų istorijos remiasi realaus gyvenimo įvykiais, kurie adaptuojami vaikams. Kalbėdama epie elektroninį formatą ji pripažino, kad šiame technologijų amžiuje interaktyvios knygos vaikus gali labiau sudominti, paskatinti skaityti. Iš tiesų, knygos animacija puikiai papildo praplečia pasakojamą šviesią, gražią istoriją. 

Animuotą elektroninę knygą vaikams „Žvaigždėtasis arkliukas ir meškiukas Panda“ rasite čia:

Daugiau animacinių knygų pavyzdžių galite išvysti čia.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius