-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dalyviai apie „Muzikos salę“ Vilniaus knygų mugėje: muzika ir knygos puikiai dera

Tiek ir tokios įvairios lietuviškos muzikos vienoje vietoje dar nėra buvę. Jau vasario 19-22 dienomis Vilniaus knygų mugėje duris atvers „Muzikos salė“. Čia netrūks ne tik gyvų pasirodymų, susitikimų su atlikėjais, bet ir bus galima susipažinti su muzikos leidybos procesu, nerti į stenduose pristatomas įrašų kolekcijas.
Deimantas Vainilka
Deimantas Vainilka / Ryčio Šeškaičio nuotr.

Tiek ir tokios įvairios lietuviškos muzikos vienoje vietoje dar nėra buvę. Jau vasario 19-22 dienomis Vilniaus knygų mugėje duris atvers „Muzikos salė“. Čia netrūks ne tik gyvų pasirodymų, susitikimų su atlikėjais, bet ir bus galima susipažinti su muzikos leidybos procesu, nerti į stenduose pristatomas įrašų kolekcijas.

Api pagrindinę šešioliktosios Vilniaus knygų mugės naujovę „Muzikos salę“ bei tai, kas bendra tarp muzikos ir knygų, kalbiname muzikos pasaulio žmones, dalyvausiančius renginyje.

Deimantas Vainilka (Rūdninkų knygynas)

Tokio projekto kaip „Muzikos salė“ Lietuvoje dar niekada nėra buvę, tai bus puiki proga įsitikinti, kad muzika Lietuvoje – gyva, kiek daug ir įvairios jos yra. Be to, tai puiki idėja sujungti muziką ir knygas – būdamas knygyno, siūlančio ir ypač daug muzikos įrašų, įkūrėjas, galiu pasakyti, kad tie, kas skaito knygas, klauso ir muzikos. Šiuo metu pastebime, kad visiems reikia plokštelių muzikos, vadinamojo „vinilo“ – ir tiems, kurie nuolat domėjosi muzika, ir tiems, kurie ją tik atranda.

Vidmantas Čepkauskas-Vidis (agentūra „Silence Family“)

Tai bus pirmas kartas, kai toks renginys kaip „Muzikos salė“ vyks Knygų mugėje, todėl laukiame jo su nekantrumu ir net šiokiu tokiu jauduliu. Manau, kad muzika ir knyga ypač dera, nes skaitydamas knygą, gali girdėti muziką ir atvirkščiai, klausydamas muzikos – matyti istoriją. Kartais tarpusavyje juokaujame, kad yra populiarus albumas „Neregėta Lietuva“, pilnas nuostabių šalies kampelių, kuriuos gali išvysti tik iš paukščio skrydžio. Tuo tarpu elektroninės muzikos atstovai susiduriame su reiškiniu, kurį vadiname „Negirdėta Lietuva“: daugelis sako, kad nežino lietuviškos elektroninės muzikos, o kai užgroji ją, iš karto atpažįsta. Todėl tikimės tapti netikėtu atradimu kai kuriems mugės lankytojams bei patys kažką atrasti.

Justas Čekuolis (muzikos vadybos agentūra „Meno žmonės“)

Labai sveikinu „Muzikos salės“ iniciatyvą, nes šiais laikais tiesioginis kontaktas su muzikos klausytojais yra gana retas. Džiaugiamės, kad galėsime turėti čia stendą. Juokaujame, kad knygos ir hip-hop‘as yra ypač susiję, nes šioje muzikoje tekstas reiškia labai daug. Šalia kitos hip-hop muzikos turėsime ypač daug grupės „G&G Sindikatas“ atributikos, kompaktinių diskų, o šeštadienį „Muzikos salėje“ bus visa grupė, jos narys Svaras, jei galės, prisijungs ir kitomis dienomis. Taip pat bus ir kitos jaunos repo grupės, kurios bendraus su savo publika. Tad norime pakviesti visus – bus tikrai įdomu.

Ugnius Liogė (Leidykla „Dangus“)

Nors dalyvaujame Vilniaus knygų mugėje jau daug metų, šiemet tai bus eksperimentas, nes pirmą kartą pristatysime savo muziką ne knygų salėje. Kita vertus, muzika ir knygos turi bendrumų – kai kurie spaudos leidiniai turi pridėtus kompaktinius diskus ir atvirkščiai – muzikiniai leidiniai išleidžiami knyginiu pavidalu. Mugėje pristatysime pilną platinamos muzikos katalogą, kurio didžiąją dalį sudaro rinktinė baltiška muzika. Pateiksime ir naujausius alternatyviosios muzikos leidinius. Mums Knygų mugė yra kokybiškų susitikimų erdvė, tikimės, kad jų netrūks ir šiemet.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius