Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Knygos „Titaniko lietuviai“ autorės: „Knygos herojų palikuonys privalo gauti bilietą į Titaniką II“

Australų milijardierius, laivybos kompanijos „Blue Star Line“ savininkas Clive Palmer planuoja iki 2016 metų pastatyti laivą „Titanikas II“ – jis atkartotų ne tik savo pirmtako maršrutą, bet ir interjerą, eksterjerą, meniu bei muzikinę programą. Tikimasi, kad prie šio projekto, kuris prasidės jau gruodžio 1-ąją, galės prisidėti ir lietuviai – „Titaniku“ plaukusių žmonių giminaičiai.
„Titaniko lietuviai“ autorės
„Titaniko lietuviai“ autorės / Leidyklos „Obuolys“ nuotr.

Literatūros naujienas sekite ir tinkle „Facebook“. Tapkite „15min knygų lentynos“ gerbėjais!

15min nuotr./Knyga „Titaniko lietuviai“
15min nuotr./Knyga „Titaniko lietuviai“

 

Jau šį savaitgalį Londono Gamtos istorijos muziejuje įvyks iškilminga vakarienė, kurioje pakviesti dalyvauti „Titaniko“ keleivių bei įgulos narių palikuonys. Jie paskirti „Titaniko II“ Patarėjų tarybos nariais ir skatinami pareikšti nuomonę, kaip tinkamai įamžinti jų protėvių prisiminimą antrajame laive. Tarp sutikusių dalyvauti – žymių „Titaniko“ keleivių Moly Brown, Bruce Ismay vaikaičiai.

Didelės sėkmės sulaukusios knygos „Titaniko lietuviai“ autorės Vaida Lowell ir Gerda Butkuvienė, sužinojusios apie šiuos planus, kreipėsi į „Blue Star Line“. „Į Patarėjų tarybos vakarienę pasiūlėme pakviesti ir kunigo Juozo Montvilos, tragiškai žuvusio 1912 m. balandžio 14 d., giminaičius. Juk lietuvio likimas – išskirtinis, jis iki paskutinės minutės nepaliko tikinčiųjų ir net nebandė gelbėtis. Be to, apie jo kelionę likę nemažai duomenų, medžiagos,“ – pasakojo autorės. – „Gavome kompanijos atsakymą, kad jie ieškos galimybių papildyti Patarėjų tarybą ir kreipsis dėl išsamesnės informacijos apie lietuvius.“

Minint „Titaniko“ tragedijos šimtmetį, 1912-ųjų metų maršrutą Southamptonas-Niujorkas kartojo laivas „Balmoral“. Nors juo plaukė žuvusiųjų palikuonys, lietuviai kvietimų nesulaukė. „Vieno susigraudinusio Montvilų giminės atstovo manymu, jis neteko paskutinės galimybės pagerbti savo protėvio palaikus vandenyne,“ – prisiminusios šį įvykį apgailestavo V.Lowell ir G.Butkuvienė.

Knygos autorės galvoja knygą pristatyti ir pasaulinei auditorijai: jas neseniai pasiekė lietuvių kilmės rašytojos Rūtos Šepetys sveikinimai iš JAV. Rašytojos manymu, „Titaniko lietuviai“ tema vis dar populiari ir įdomi daugeliui žmonių. Kol rengiamas knygos vertimas į anglų kalbą ir ruošiamasi pristatyti leidinį platesnei auditorijai, „Titaniko lietuviai“ artimiausiomis dienomis pasirodys ir elektroniniu formatu.
        

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius