Nidos Degutienės knyga „Izraelio skoniai. Šventės ir kasdiena“ buvo pripažinta geriausia pasaulio kulinarine knyga žydiškos virtuvės kategorijoje. Pasauliniai geriausių kulinarinių knygų apdovanojimai GOURMAND, dažnai lyginami su „Oskarų“ teikimo ceremonija, šiemet vyko 21 kartą. Geriausių kulinarinių knygų rinkimuose dalyvavo autoriai net iš 209 šalių, iš viso komisijos vertinimui buvo pateikta daugiau nei 3000 kulinarinių knygų. Į renginio finalą Kinijoje atvyko nominuoti autoriai iš 103 šalių. N. Degutienės knyga finale susirungė su Izraelio ir Vokietijos autorių knygomis. Laimėtojos pasveikinti atvyko Lietuvos ambasadorė Kinijoje Ina Marčiulionytė.
N. Degutienė knygą „Izraelio skoniai. Šventės ir kasdiena“ parašė 2014 metais gyvendama Izraelyje. Lietuvės knyga tapo pirmąja lietuviška kulinarine knyga, kurią 2015 metais anglų kalba išleido didžiausia pasaulio leidykla „Penguin/Random House“ Pietų Afrikoje. Prieš mėnesį knygą „Izraelio skoniai“ Lenkijos leidykla „Foksal“ išleido lenkų kalba.
Geriausių pasaulio kulinarinių knygų nominacijos teikiamos nuo 1995 metų, glamūrinio renginio metu apdovanojamos geriausios pasaulio kulinarinės televizijos programos bei geriausi vyno albumai. Šiemet apdovanojimai buvo teikiami Jantajujaus mieste Šandongo provincijoje, kuri garsėja seniausiomis Kinijos kulinarinėmis tradicijomis ir žinoma kaip imperatoriškos Kinijos virtuvės lopšys. Tris dienas vykusio tarptautinio renginio metu vyko Kinijos vynų ir maisto degustacijos, konferencijos kulinarinių knygų leidybos tema, mesitriškumą demonstravo Le Cordon Bleu mokyklos auklėtiniai, specialų apdovanojimą pelnė Austrijoje išleista pirmoji pasaulyje vyno knyga, parašyta brailio raštu.