Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Londono areštinės knygos: ką skaito suimtieji

Jau kurį laiką Londono areštinėse teismo verdikto dėl suėmimo laukiantys suimtieji laiką gali leisti skaitydami knygas. Getwestlondon.co.uk siūlo susipažinti su kūriniais, kurie patenka į prasikaltusiųjų rankas.
Londono pareigūnai
Londono pareigūnai / „Give A Book“ projekto nuotr.

15min jau rašė, kad šiuos pokyčius Londone inicijavo pareigūnas Steve'as Whitlore'as kartu su edukaciniu projektu „Give A Book“. Šia iniciatyva siekiama paskatinti suimtuosius skaitant prastumti laiką laukiant teismo verdikto. Paprastai sprendimas dėl suėmimo yra priimamas per 36 valandas. Šia akcija norima paraginti prasikaltusius žmones keisti savo gyvenimą.

Sulaukę teismo sprendimo ir iš areštinės išėję žmonės su savimi gali pasiimti pasirinktą knygą, kurioje randa bukletą su kontaktine informacija ir raginimu užsiregistruoti nemokamuose švietimo kursuose.

Anksčiau buvo skelbta, kad suimtieji gali rinktis iš 30 knygų, tačiau nebuvo paskelbti jų pavadinimai. Getwestlondon.co.uk atskleidė kelių knygų pavadinimus ir autorius – panašu, kad areštinėje siūloma susipažinti su klasika tapusiais kūriniais.

Viena iš tokių knygų yra garsioji Fiodoro Dostojevskio „Nusikaltimas ir bausmė“, kuri pirmą kartą buvo išleista dar 1866 metais. Neatsitiktinai ši knyga pateko į areštinės knygų lentynas – kūrinyje keliamos nusikaltimo priežasties, filosofinės, gyvenimiškos idėjos.

Suimtieji taip pat gali skaityti amerikiečių juodojo humoro meistro Kurto Vonneguto knygą „Hocus Pocus“, kuri buvo išleista 1985 metais, Alberto Camus romaną „Svetimas“ – šiame 1942 metais išleistame kūrinyje kalbama apie egzistencijos prasmę.

Neatsitiktinai čia galima rasti ir J.K.Rowling kūrybos – britų rašytoja yra viena populiariausių autorių pasaulyje. Suimtieji gali paskaityti jos 1999 metais išleistą knygą „Haris Poteris ir Azkabano kalinys“. Kito brito – George'o Orwello – knyga taip pat laukia skaitytojo. Tai garsusis romanas „1984“.

Dar viena knyga, akivaizdžiai nukreipta į nuteistųjų jausmų sužadinimą, yra Franzo Kafkos 1914 metų romanas „Pataisos darbų kolonijoje“. Knygoje pasakojama apie salą, kurioje be gailesčio susidorojama su nuteistaisiais.

Neapsieita ir be Jacko Kerouaco kūrybos. Čia galima paskaityti jo knygą „Kelyje“, kuriame kūrinio herojai nepertraukiamai keliauja ir ieško naujų pojūčių ir patirčių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius