Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Lucindos Riley romanų ciklas „Septynios seserys“ virs televizijos serialu

Birželio pabaigoje žinoma prodiuserė Raffaella de Laurentiis, legendinio italų ir amerikiečių filmų kūrėjo Dino De Laurentiiso duktė, pranešė pasiūliusi televizijai adaptuoti britų rašytojos, šiųmetės Vilniaus knygų mugės viešnios Lucindos Riley knygų ciklą „Septynios seserys“.
Susitikimas su Lucinda Riley
Susitikimas su Lucinda Riley / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Lietuvių kalba šiuo metu išleista pirmoji pasaulinį populiarumą pelniusios rašytojos šio ciklo knyga „Septynios seserys: Majos istorija“, iš viso leidykla „Tyto alba“ yra išleidusi penkis jos romanus („Orchidėjų namai“, „Levandų sodas“, „Mergaitė ant jūros skardžio“, „Vidurnakčio rožė“ ir minėtoji „Majos istorija“).

Būsimą serialą pagal „Septynias seseris“ prodiusuos de Laurentiis įkurta bendrovė „Raffaella Productions“.

Būsimą serialą pagal „Septynias seseris“ prodiusuos de Laurentiis įkurta bendrovė „Raffaella Productions“. Lucindos Riley romanas „Septynios seserys“, pirmasis iš numatomų septynių, – tai ciklas, paremtas graikų mitu apie Plejades ir susietas su to paties pavadinimo žvaigždžių spiečiumi. Susižavėjusi mitu apie šių žvaigždžių pavadinimo kilmę, britų rašytoja perkėlė istoriją apie septynias seseris į šiuos laikus.

Pasak Lucindos Riley, „Septynių seserų“ istorija prasideda prie Ženevos ežero. Čia, vaikystės namuose, po įtėvio mirties susirenka šešios seserys ir sužino, kad tėvas joms paliko po laišką su keistomis užuominomis apie jų tikrąją kilmę. Skaitytojas seka paskui kiekvieną seserį, keliauja po pasaulį aiškindamasis jų kilmę, bet didžiausios šio ciklo paslaptys – kas gi iš tikrųjų buvo tas Pa Saltas, septynių seserų įtėvis, ir kur septintoji sesuo – paaiškės tik paskutinėje knygoje. Veiksmas vyksta įvairiose pasaulio vietose praeityje ir dabartyje, todėl ši knygų serija savo užmoju prilygsta „Sostų karams“ – ne vien dėl gausybės personažų, bet ir dėl to, kad čia nepaprastai stipriai akcentuojami šeimos saitai, kaltės atpirkimas bei gydomoji meilės galia.

Rafaella de Laurentiis pamatė knygyne Lucindos Riley romaną „Septynios seserys“ tuo metu, kai jos kompanija pradėjo kurti fantastinį trilerį „What Happened to Monday?“ – jame taip pat pasakojama apie septynias seseris. Šiuo metu Tomyʼio Wirkolos režisuotas filmas, kuriame vaidina aktoriai Noomi Rapace, Glenn Close, Willemas Dafoe ir Robertas Wagneris, jau baigiamas montuoti.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Lucinda Riley
Luko Balandžio / 15min nuotr./Lucinda Riley

„Nors Riley knygų siužetas visiškai kitoks nei filmo „What Happened to Monday?“, mane patraukė pats pavadinimas ir sąsaja su septyniomis seserimis, tad nusprendžiau perskaityti bent pirmąją knygą“, – pasakoja prodiuserė. „Filmo veiksmas vyksta ateityje, visiškai kitokiame pasaulyje, bet čia taip pat pasakojama apie septynias seseris. Nepajėgiau atsispirti sutapimui ir iškart įsimylėjau Lucindos pasakojamą istoriją.“

Lucindos Riley knygos išverstos į 39 kalbas, jų parduota per aštuonis milijonus egzempliorių. Jau pasirodė antra serijos knyga „Audrų sesuo“ (netrukus sulauksime ir lietuvių kalba), o trečioji – „Šešėlių sesuo“ turėtų pasiekti britų skaitytojus spalį. Pasak autorės, ji kaip tik baigusi rinkti medžiagą ketvirtai knygai „Perlų sesuo“, kurios veiksmas vyks Tailande ir Australijos tyruose – būtent čia viena iš seserų susidurs su Septynių seserų (Plejadžių) mitologija.

Raffaella de Laurentiis prodiusuoja filmus visame pasaulyje. Pirmo jos filmo „Beyond the Reef“ (1980) veiksmas vyko Taityje. Raffaellos de Laurentiis prodiusuoti filmai buvo kuriami daugybėje pasaulio šalių – nuo Kinijos iki Afrikos, nuo Meksikos iki Rytų Europos. Jos kraitėje tokie filmai kaip „Konanas barbaras“ (Conan The Barbarian, 1982) ir jo tęsinys „Konanas griovėjas“ (Conan The Destroyer, 1984), išgarsinę Arnoldą Schwarzenegerį, Davido Lyncho „Kopa“ (Dune, 1984), „Tai Pan“ (Tai-Pan, 1986), tapęs pirmuoju amerikiečių filmu, sukurtu Kinijoje, „Paskutinis legionas“ (The Last Legion, 2007) ir „Uždrausta karalystė“ (The Forbidden Kingdom, 2008), kuriame pirmąkart kartu vaidino dvi kinų kovos menų žvaigždės Jackie Chanas ir Jetas Li.

Raffaellai de Laurentiis vadovaujant, pasirodė tokie filmai kaip „Weeds“ (1987), „Crimes Of The Heart“ ir „Bill & Ted’s Excellent Adventure“ (1989). Du jos filmai „Drakono širdis (Dragonheart, 1996) ir „Pranceris“ (Prancer, 1989) sulaukė ne vieno tęsinio – pavyzdžiui, neseniai baigti filmo „Drakono širdis 4“ (Dragonheart 4) filmavimo darbai, jo režisieriumi tapo Patrikas Syversonas. 2017 m. pasirodys minėtas fantastinis trileris „What Happened to Monday?“.

Raffaella de Laurentiis prisidėjo prie kritikų išliaupsinto TV mini serialo „Pasipriešinimas“ (Uprising, 2001) bei „Vanishing Son“ (1994) kūrimo. Taip pat ji prodiusavo Rono Howardo filmą „Skersvėjis“ (Backdraft, 1991) bei novatoriškąjį „Padangių kapitoną ir ateities pasaulį“ (Sky Captain and the World of Tomorrow, 2004). Kitais metais pasirodys Peterio Webberio režisuojamas filmas „Medūza“ (Medusa) ir Williamo Sutcliffeʼo romano „Are You Experienced?“ adaptacija.

Parengė Jūratė Dzermeikaitė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius