-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nauja Emilijos Krušinienės knyga pristatyta Punioje

Alytaus rajono Punios bibliotekoje pristatyta Emilijos Lukšytės-Krušinienės naujoji knyga „Gyvenimas lyg upė“. Naudodama skaidrių pateiktį, autorę, jos kūrybą bei visuomeninę veiklą pristatė renginio vedėja Punios bibliotekininkė I.Kaškonienė. Viso renginio metu keitėsi nuotraukose užfiksuotos akimirkos iš renginių, kuriuos organizavo ar vedė E. Krušinienė, iš kelionių su „Tėkmės“ literatais ar Punios folkloro ansamblio „Levandra“ kolektyvu.
Emilija Lukšytė-Krušinienė
Emilija Lukšytė-Krušinienė / Alytausgidas.lt nuotr.

E.Krušinienės kūrybinis kraitis – 4 poezijos ir 4 dokumentinės prozos knygos. Ji taip pat yra trijų Alytaus apskrities literatų klubo „Tėkmė“ almanachų sudarytoja. Naujojoje (devintojoje) knygoje – proza, poezija, dainos. Autorės poezijoje – dvasiniai išgyvenimai, siejami su Tėvyne, jos praeitimi, būties trapumu. Apysakoje – kaimo žmonių kančios tragiškame pokaryje. Apsakymuose – komplikuoti dabartinio laikmečio epizodai.

Mintimis apie naująją knygą pasidalijo puniškė literatė Salomėja Kaknevičienė. Eiles iš naujosios knygos skaitė tėkmiečiai Milda Zaveckienė ir Albinas Rauličkis, prozos ištrauką – Alfonsas Mekionis. Autorė, kalbėdama apie knygą „Gyvenimas lyg upė“, paatviravo, kokie tikri įvykiai paskatino parašyti vieną ar kitą apsakymą, o kas jos kūryboje visiškai išgalvota, paskaitė keletą savo eilėraščių bei dėkojo rėmėjams.

Renginį kanklių muzika pagyvino Renata Žiūkienė, šventinę nuotaiką savo dainomis kūrė Butrimonių vokalinis ansamblis (vadovė Laima Kalinauskienė), Giedrė Kalinauskaitė, Ramutė Biesevičienė – „Tėkmės“ klubo narė dainuojanti savo kūrybos dainas.

Autorę sveikino Alytaus rajono savivaldybės vicemeras Arvydas Balčiūnas, literatų klubo „Tėkmė“ nariai, sūnus Raimundas su žmona, puniškiai. Bibliotekoje veikė spaudinių paroda „Emilijos Lukšytės-Krušinienės kūrybos kraitis“, norintieji galėjo įsigyti naująją knygą su autorės autografu.

Pasibaigus oficialiajai knygos pristatymo daliai, renginio dalyviai įspūdžiais dalijosi prie puodelio arbatos „Panemunių dzūko pirkioje“. Čia juos dzūkiškom bandom vaišino visuomeninė organizacija „Punios ainiai“, taip parėmę knygos pristatymą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius