-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Salmanas Rushdie: dėkingas Margaret Thatcher už pagalbą gelbėjant nuo Irano įniršio, bet kritikuojantis jos politiką

Rašytojas Salmanas Rushdie sako, kad jo jausmai praėjusią savaitę mirusiai buvusiai Didžiosios Britanijos premjerei Margaret Thatcher išliko tokie patys komplikuoti, kokie jie buvo jai esant gyvai: jis nepritarė jos vykdomai politikai, tačiau buvo dėkingas už paramą jam.
Salmanas Rushdie
Salmanas Rushdie / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

NAUJIENAS APIE KNYGAS, KONKURSUS IR NAUJAUSIŲ KNYGŲ RECENZIJAS SEKITE TINKLE „FACEBOOK“. SPAUSKITE ČIA. 

S.Rushdie sako visuomet būsiantis dėkingas M.Thatcher už tai, kad jos Vyriausybė suteikė jam paramą, kuomet labiausiai reikėjo – kai Irane jam buvo paskelbtas mirties nuosprendis, skelbia „Times of India“.

1989 metais Irano dvasinis lyderis ajatola Ruhollah Khomeini už knygą „Šėtoniškos eilės“, kurioje kai kurie musulmonai įžvelgė islamo išniekinimus, paskelbė fatvą S.Rushdie – mirties nuosprendį. Didžioji Britanija suteikė apsaugą S.Rushdie ir taip sulaukė Irano pykčio – ši šalis beveik dešimtmečiui nutraukė santykius su Didžiąja Britanija. 

S.Rushdie sako, kad M.Thatcher jis sutiko tik vieną kartą – per kasmetinį Skotland Jardo vadovų susitikimą, skirtą valstybės saugomiems asmenims. S.Rushdie sako, kad M.Thatcher buvo labai dėmesinga, maloni ir turėjo įprotį bendravimo su žmonėmis metu liesti juos. Rašytojas prisipažino, kad nesitikėjo tokio dėmesio iš premjerės. 

Tačiau politinės S.Rushdie pažiūros smarkiai nesutapo su M.Thatcher – jis laikėsi kur kas kairesnės krypties. Pastebima, kad „Šėtoniškose eilėse“ yra netgi vienas personažas, kuriuo aštriai pašiepiama M.Thatcher. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius